Mukasurat Extra

Terjalinnya Ikatan..

Daisypath Anniversary tickers

Jom Main klik-klik-klik

Followers

Sunday, October 31, 2010

~~3 tahun dh~~



Saya dh 3 tahun di sini.. Dah banyak suka duka berada di bumi asing yg dh semakin serasi dengan diri..
Banyak pengalaman dapat dikutip, xkiralah tauladan atau sempadan, semuanya berguna untuk masa hadapan.
Semoga semuanya akan selamat dan selesa buat semua..:)

tata

Saturday, October 30, 2010

~~Adiah GA is here!!~~

Wah wah.. Saya sekarang berada di Kota Kinabalu, jalan2 ke Tamu Besar Kota Belud dan Kundasang of cos... Sempat jgk gie Kampung Luanti utk main2 dgn ikan kelah!!

Gambar akn di'upload' kemudian sbbnya kami dh nk bersiap2 gie mall lak. Nk carik baju utk team badminton Cik Abg Sayang Fadhil.. Dahnak balik Lawas semula..

tata 4 now.

Thursday, October 28, 2010

Cuba Teka Berat Qaisara??

Jom Teka Berat Si Comeyy kt bawah nie...

Senang cite..meh kita check 1-1 syarat2 penyertaan :

1. Be my follower sepanjang contest ini berlangsung. (lepas tu terpulang korang still nak follow atau tak :) )

2. Listkan ~..HeRe i CoMe..~ dalam bloglist anda..http://ainielie.blogspot.com/

3. Buat satu entri tentang contest nih dan perlu link terus ke entri ini. Tak yah karang panjang2..sempoi je..jgn lupa ajak la beberapa member anda utk join eh?The more..the merrier!

4. Letakkan banner Cuba Teka Berat Qaisara?? di entry dan juga di sidebar blog anda dan linkkan terus ke entri ini.

5. Tinggalkan ID follower anda, url entri contest dan email di ruangan komen entri ini sahaja. (di shout box tak akan diambik kira ye kawan2...)

6. Contest ini akan bermula dari sekarang sehingga 21 November 2010 (11.59malam).

7. 3 pemenang akan dipilih berdasarkan ketepatan meneka berat Qaisara. Sekiranya terdapat persamaan nilai berat yang diberi, kekdah lucky draw akan digunakan utk tentukan tempat ke 2 dan ke 3..tapi sekiranya seorang sahaja yg meneka dengan tepat, tempat ke 2 dan ke 3 akan ditentukan melalui nilai berat yang palinggg hampir.. :)

8. Senarai pemenang akan di war warkan pada 23 November 2010..

9. Ok..aku nak kasik hint neh..pada usia 1 tahun, berat Qaisara adalah 8.7 kg.. doktor kata beratnye tak berapa cukup utk budak umur setahun time tu..huhuu..tapi..kalau tgk selera makan die kat taska skang ni, mak aiii..bersera sungguh!! tapi...die demam campak bebaru ni kan? kata pengasuh kat nursery tu, pipi die kecik sket berbanding dulu...haaa..berapa berat qaisara agaknye bulan depan eh? :) (mcm soalan penyelesaian masalah matematik pulak eh? :p )
hadiah die? ohhh..sangatla kiut utk perhiasan anda..ye..kali ini hadiahnye berupa barang hiasan yang kiut..korang mesti suke punyelah! nnt aku hapdet hadiah nye eh..skang ni xde la pulak..

oklah..hope ramai2 join memeriahkan contest ni ye? kalau boleh, tag kawan2 korang utk join this contest..

Saya teka berat Qaisara ialah........................1.8kg....

tata

Give Away Kecantikan #3 | Hadiah Tajaan

Saya men'join'kan diri dlm GA Kecantikan #3.. Nak mencuba nasib lagi, manala tau, kali nie bertuah pula...


syarat penyertaan adalah:

  • mestilah menjadi follower ardinihumaira.com & Suffah Beauty Shop
  • buat satu special post mengenai giveway ini dan tinggalkan link penyertaan anda di kotak komen entry ini
  • jika anda memenangi cabutan bertuah ini, anda bebas memilih salah satu daripada produk di atas. satu sachet sahaja ye untuk seorang. boleh cuba pastu kalau rasa ngam boleh beli sekotak dan berkotak-kotak terus di Suffah Beauty Shop ;)
  • warganegara Malaysia dan beralamat di Malaysia (duk OC tak jadi masalah)
  • tarikh tutup penyertaan adalah pada 30/10/10 jam 11 malam.
Syarat2 pn xsusah, xharu biru.. Jom Kita join ramai2!!

tata

Wednesday, October 27, 2010

~~ I need an operation!!~~


Yes, serius giler tajuk.. Operation aper lak nie?? Isk isk.. Niela penyebab saya xdpt nak mengaktifkan diri sejak tengah tahun nie...

Baca nie utk tahu lebih lanjut tentang Prolapsed Disk, penyakit tulang belakang yg paling kronik selain terus patah..(huhu..ganas betul ayat nie..)

Slipped Disk Overview

The disks are protective shock-absorbing pads between the bones of the spine. Although they do not actually "slip," a disk may split or rupture. This can cause the disk to fail, allowing the gel (which is part of the disk) to escape into the surrounding tissue. The leaking jellylike substance can place pressure on the spinal cord or on a single nerve fiber and cause symptoms of pain either around the damaged disk or anywhere along the area controlled by that nerve.

The layman's term "slipped disk" is, therefore, a misnomer and actually refers to a condition whereby portions of an abnormal, injured, or degenerated disk have protruded against nerve tissues. This condition is also known as a herniated, ruptured, prolapsed, or more commonly, slipped disk. The most frequently affected area is in the low back, but actually any disk can rupture, including those in the neck.

Picture of herniated disk between L4 and L5
Picture of herniated disk between L4 and L5

Cross-section picture of herniated disk between L4 and L5
Cross-section picture of herniated disk between L4 and L5


Ya, itulah yg terjadi pd saya.. Ada herniation kt Lumbar nombor 4 dan Lumbar 5 saya yg menyebabkan nerve saya tersangkut@tertekan@tersepit yg menyebabkan saya merasa sakit pada keseluruhan kaki kanan saya...


Slipped Disk Causes

Factors that lead to a slipped disk include aging with associated degeneration and loss of elasticity of the disks and supporting structures; injury from improper lifting, especially if accompanied by twisting or turning; and excessive strain forces associated with physical activities. Sudden forceful acute trauma is an uncommon cause of a slipped disk.

Saya rasa, penyebab penyakit saya adalah kerana kesan daripada kejatuhan saya pada zaman muda2 saya yg suka sangat main netball tu.. (Ain & Nana, U all ingat x time aku kena siku dek GK sampai jatuh berdebuk? 2minggu aku sakit pinggang. Tiap2 waktu Maghrib, dok sebelah Faridah mintak dia tolong urut2..:))


Slipped Disk Symptoms

The nerves of the body exit the spine at each spinal level in the low back, mid back, and neck. A herniated disk can produce symptoms anywhere along the course of that nerve, though the injury and irritation of the nerve are at the spine itself. (This is known as referred pain, as the pain is "referred" from the source of the problem in the spine to the area supplied by the particular nerve affected.) A slipped disk can produce varying degrees of pain in the back or neck along with numbness or weakness in the corresponding organs, arms, or legs as follows:

  • For slipped disks in the neck: Numbness, tingling, weakness, or pain in the shoulder, neck, arm, or hand
  • For slipped disks in the lower back
    • Numbness, tingling, weakness, or pain in the buttocks, back, legs, or feet
    • Numbness and tingling around the anus or genitals
    • Pain down the back of each leg from the buttocks to the knee (this is called sciatica)
    • Pain with movement, straining, coughing, or doing leg raises
    • Difficulty controlling bowel movements or bladder function

Nampak x?? Betapa seksanya idup I kerana menderitai sakit nie?? Kes saya, nerve kaki kanan yang terganggu. berjalan lama2 xle. Berjalan laju2 xle, lari lgla xle. duduk lama2 xle.. Aduu..apa yg boley??

Exams and Tests

The doctor will take a complete medical history and perform a physical examination.

  • This history will include questions about other illnesses, prior spine problems, any injuries, duration and type of symptoms, and response to treatments. The examination includes a spine examination, testing of basic nerve functions, an abdominal examination, and a general screening.
  • --Sy ada buat x-ray je dulu..Mula2 doc kt Lawas nie kata saya ada Scoliosis.. Ada ke ptt!! xpandai betol. terpaksa saya seek pandangan doc kt Kota Kinabalu. Dia pn kata, nie memang slipped disk, membenarkn dianogsis saya sendiri sebelum nie..

  • Often no diagnostic tests are needed for adequate treatment. In certain situations, imaging studies or laboratory tests of blood and urine may provide your doctor further information necessary to establish a diagnosis. If needed at all, they may not be necessary immediately. Sometimes they are ordered later if basic treatments fail to improve your condition.
  • --Saya ada jugak buat blood test aritu, tp doc Lawas tgk xckp apa. doc KK pn sama. I guess, xde gunala saya mendermakan darah saya tu..--

  • Imaging studies may include the following:
    • Plain X-rays (and even computerized axial tomography, CAT scans) cannot depict a prolapsed disk and can only identify bony abnormalities. These X-rays are best used to evaluate back pain that is from causes other than a prolapsed disk, such as bony displacement, tumor, or broken bone. Most young or middle-aged people without a history to suggest trauma or tumor are best served without the expense and radiation associated with obtaining these X-rays. In most cases, the bones seen on X-ray are normal.
    • More specialized tests include magnetic resonance imaging (MRI) or myelogram (which involves injecting a contrast dye into the spinal column). These are ideal for diagnosing a deformed disk and how a specific nerve is affected. In the absence of signs or symptoms suggesting severe nerve damage, however, these studies are very rarely indicated or ordered early in the course of the evaluation. This is because of cost, availability of the test, and the fact that the findings rarely affect initial treatment decisions. Your doctor may obtain these tests after a course of treatment fails to provide you relief.
    • --saya dah buat MRI yg sedikit menyeramkan tu.. Takut, sempit, pejam mata jela.. Dan hasil nye memang mcm gambar kt ats tu.. Saya perform MRI kt Hospital Temerloh Pahang. Lebih senang...--

    • A bone scan can detect infection, healing fractures, or tumors. This test is essentially never ordered as part of an emergency evaluation.
--xbuat nie sbb Doc cakap xperlu..--

Medical Treatment

The doctor often prescribes bed rest or limited activity for several days followed by gradual increase in activity over the next few weeks. Strict bed rest is generally not advised because people with back pain have been shown to recover more quickly with normal activity as long as lifting, bending, and straining are limited.

Treat with ice or cold packs early after an injury and switch to heat later. Heat may be used early if the pain and symptoms are not caused by a sudden injury.

Physical therapy, exercise, and massage can be helpful if indicated (always check with your doctor before resuming any stressful activity).

--Sekarang nie saya ada sesi fisioterapi tiap2 minggu kt hospital Lawas..--


Medications

Ibuprofen (Motrin) or other anti-inflammatory medications may be recommended. These can be safely taken with acetaminophen (Tylenol). Medicines to relax the surrounding muscle tightness and spasms are used for some people. A short course of a medical steroid (corticosteroids, similar to cortisone), such asprednisone, prednisolone, andmethylprednisolone (Medrol), also may be used. For pain relief, narcotic medication is sometimes added for a short period of time.

--Saya sekarang amik Neorontin dan celebrex..--


Surgery

If the medical measures are not successful within a reasonable time, and the tests confirm a herniated disk as the source of symptoms, surgical repair may be considered. Except in extreme situations or in those that have a high potential for permanent nerve damage, surgery is not considered early. Frequently, time and basic spine care resolve most slipped disk symptoms. Several surgical options exist. Your doctor will refer you to a spine specialist to discuss which option is best for you and what the likelihood of success will be.

--Doktor cadangkn saya buat operation Disember nie..T-T--


So, kekawan, doakanlah kesihatan dan keselamatan saya sepanjang masa sebelum, semasa dan selepas operation yg menakutkn saya nie ya...(",)


tata


Tuesday, October 26, 2010

GA kiszydolls

Hari nie saya nk sertai GA dr *Selipar Jepun Pink* Oh saya tak sabar sebabnya saya sangat teruja tgk kecomelan dolls nie semua...

Ya, saya amat suka bende2 yg lembut dan sedap dipeluk!!



Ada 3 kategori utk menyertai GA nie.. Yg pastinya, saya dlm kategori 3 la ya... huhuhu

kategori 1 = kategori untuk ibu2(untuk anak2 kcik mereka)
kategori2 = kategori student(skul,kolej or u)
kategori3 = bekerja...

syarat2 GA kiszydolls =
1.......jadi my follower... -dah--
2.......leave ur name n blog kat komen post ni=)komen best2 skit=P hikk...hikk..
--ok--
3.......letakkan 3 gambar kiszydolls kat ats ni di blog anda n terangkan tentang GA ni kat blog anda... --boleh..--
4......Jangan lupe gtau anda sertai kategori yang mane satu di komen yang anda tinggalkan... --kategori3---

yang penting skali, anda bleh sertai GA sampai 10 DISEMBER 2010...

OK.. Saya nk sangat kiszydolls semua tu...:)

oh, g SINI utk join ramai2!!

tata

~~Susah Hati~~~


Susah hati saya memikirkan masalah pengangkutan nie..

Ada sesiapa yg tahu mana2 syarikat pengangkutan yg menyediakan service kereta dan barang2 dalam 1 kargo yg murah antara Kota Kinabalu dan Semenanjung x...

Susah hati menengokkan kotak2 yg dh setel di'seal', kotak2 yg masih kosong, Tupperware2 dh dok dlm almari lg, baju2 yg confirm xmuat 2beg besar tu... Alahai...

Susah hati..

Monday, October 25, 2010

Contest Gambar Percutian yg Menarik lagi Tertarik!!

Saya teringin nk join contest koyah kt SINI... Lgpn, syarat xsusah pn..

Jom tgk gambar percutian saya yg best nie..
Saya snap pic nie semasa Cik Abg tgh syok menghayati angin sepoi2 bahasa di atas satu platform khas untuk kita menghirup udara segar bersama pemandangan nan indah.. Bagi yg berhajat nak ke Langkawi, selain membeli-belah, menaiki kereta kabel Langkawi yg dah diiktiraf oleh Malaysia Book of Records sebagai The Longest Free Span Single Rope Cable Car di dunia.

Ia juga merupakan di antara cerun yang tercuram di dunia, pada kecerunan 42 darjah.
Satu lagi ciri-ciri pembinaan dan reka bentuk yang amat luar biasa mengenai kereta kabel ini adalah jambatan gantung yang menghubungkan stesen kabel dengan banjaran Gunung Machincang. Kereta kabel Langkawi ini terletak di Oriental Village, Teluk Burau lebih kurang 30 minit dari Pekan Kuah.

Jadi, selain nk join contest nie, saya nk promote gak tempat nie pd semua pengunjung blog..:)

tata

'NAMA UNTUK ANAK WA'

You all, meh kita join contest kawan nie.. Klik kt SINI..


syarat syarat:
1.lu buat entry 'NAMA UNTUK ANAK WA' dalam blog lu.

2.lu perlu lengkapkan tempat kosong ni dengan nama RAJA Amir Danni SHAH.

3.jadi follower wa.dan taruk gambar baby wa suka kat bawah sekali nih.

4.tarikh tutup : 24hb 11 2010 SAMPAI ANAK BUAH WA LAHIR TERUS TUTUP TARIKHNYE..agak agak dalam 14hb 11

5.post link entry lu sebagai komen dalam entry ini.

6.tag kawan lu sekurang kurang 3 orang.(pastikan mereka tahu lu tag dorang okeh..)

Kawan2 Yg di tag oleh saya ialah..

NANA
KakZety
EnaQalinsya
MommyAin

Best x nama tu??

Raja Amir Danni Shah.. Ermmm.. I Like..

tata

Sunday, October 24, 2010

“CONTEST MUNCUNG PALING MENAWAN SI KECIL” ~

Contest Muncung Paling Menawan.. Hehe.. Saya suka tajuk contest nie tau..

U all nak join, klik SINI tau..

Tapi, Saya xde baby lagi. So saya nak guna gambar anak sedara jela.. Boleh kn...
Nie ha, budak poyo ngan mulut ikan dia..~~

Nama: Muhammad Raif Danial Bin Mohd Tasyrif
Umur: 6thn

Jadi, nie GA terakhir yg saya sertai utk mggu nie....(mmgla. Sbb arini dh Ahad mlm..)

tata

Saya Blogger Baru

Oh, kerana Saya seorang Blogger yg masih hijau dlm dunia blogging2 nie, Saya pn nk join En Ben punya hasil kerja nie..

Sape2 nk join sekali, bolehla klik kt SINI ya..


En Ben kata, kena bagi sepatah dua kata buat bakal pengunjung2 blog Saya nie.. apa nk dikata ya..??

""Saya adalah wanita biasa, yang bisa berdiri dan luka kerana cinta..
Saya jua seorang wanita yang bisa menangis kerana kata..
Namun begitu, Saya bukan seorang yg lemah kerana itu..

Segala tentang Saya, boleh anda dapati di sini.. Insan2 tersayang, kerjaya yang menuntut seribu perasaan diri, masakan yang kadang kala hanyalah untuk tontonan suami sahaja, malah, hiruk pikuk traffic jam pn ada!!

Saya gemar menulis, dan akan terus menulis demi minat ini. Walaupun kadang kala tulisan ini tak seindah yang digambarkan, inilah Saya, inilah Diri Saya!! Hanya tentang Saya, DaiaDellas, enjoy!!""

tata

GA, GA, GA Ulangtahun Perkahwinan


Akhirnya saya nak join GA Ulangtahun Miss Kelly nie.. Mari kita join ramai2 ya kwn2.. Anda semua perlu klik kt SINI utk terus ke blog Miss kelly..

Untuk menyertai GA nie, kena terus ke entry nie ya..

Nyatakan " Kenapa anda suka melawat Kelly's Life blog?"

""Saya suka melawat blog Kelly's Life sebab ada banyak info yg best2 tentang tempat seluruh dunia yg saya nie ntah dapat ke tidak nk menjejakkan kaki ke sana..:)
Jadi, dengan adanya blog nie, saya pn dapat merasa dan mengetahui tempat2 tu semua.. Lgpun, saya suka cara penyampaian dlm blog nie yg sempoi yet padat dan senang difahami..
Ohh..Saya pn berharap dpt berjalan2 seperti Kelly..""

Saya pun nak mengucapkan selamat menyambut ulang tahun perkahwinan kepada kelly.. Dah lama saya jd follower, memang blog nie BEST..

tata

~~~Teka Teki Dik Rizki~~

Saya suker la GA nie.. LAin dr yg lain.. Kawan2 nk join x? Meh la ke SINI..


Jadi, caranya adalah begini...

Soklannye:
Teka benda dan jumlahnye....
Benda: ..................SAYA TEKA, BELOON..
Jumlahnye: ...................SAYA TEKA 23BIJI!!
(Yeke nie??ke 22??24??Alahai..)


Tutup Gua....

Tarikh tutup pada 04/11/2010 jam 4:11pm.

Saya suker..Waktu tutup 4.11pm..hehehe

tata

1st Year Give Away Qistina


Nj join, silala ke alamat di atas ya.. Tak perlu start enjin kete, hanya perlu klik..",)

Sonoknya la tengok muka budak yg ternganga nmpak gigi 2 batang tu.. eh eh, ye ke 2 jer?? konfius Aunty daia nie..:)

Ok, saya nak Tag org2 biasa la kn..

NANA
KakZety
EnaQalinsya
dan semua pembaca blog saya yg ciput nie..:)

tata

Saturday, October 23, 2010

Cik Anita Songeh Giveaway

Ini adalah GA dr Cik Anita yg vogue.. Nak join, kt SINI ya..

Syarat penyertaan sangat mudah:
1. Follow saya punya belog (tak wajib, tp utk memudahkan update dari saya ) -dah..
2. Perlu ada entri baru dan link kepada belog ini. --niela..:)
3. Tajuk entry is : Cik Anita Songeh Giveaway. --OK
4. Lepas dah join, sila komen di post ini dah tinggalkan link anda. Biar mudah nak jejak nanti. Jangan di chat box ye. Nanti susah Cik Anita nak kesan. --ok
5. Kalau rajin sila buat sticky post ye :) --oh, of cos..
6. Jangan lupa tag DUA orang rakan anda. Pastikan mereka tahu yee..

NANA
KakZety

7. Letakkan banner buruk Cik Anita di side bar anda ye. :) Thats all~ -- ok

Nak menang.... Waaa...

tata

Jom shopping @ Tomeykids.com! GIVEAWAY

Nie adalah Giveaway dari Tomeikids. Com..
Jom join ramai2 kat SINI..


SYARAT-SYARAT PENYERTAAN (WAJIB)


1. Seorang blogger tak kisah la blogger tegar ataupun tidak ~dah
2. Jadi follower Tomeykids.com ~~Dah
3. Letakkan banner Tomeykids.com di atas pada entri & side bar blog anda dan link kan terus kepada entri ini. ~~Dah
4. Tajuk entri : Jom shopping @ Tomeykids.com! GIVEAWAY ~~of cos
5. Letakkan link Tomeykids.com di dalam blog list anda. ~~Dah
6. Sertakan gambar anak, nama, umur dan nama ibu. ~~ Kat bwh nie..
6. Tinggalkan jejak/ komen anda di entri ini sahaja. Tempat lain tak mau okeh =) ~~ok

Nama Anak (baju Hijau): Hafeeza Munira Bt Mohd Tasyrif
Umur: 9 tahun
Nama Anak (baju Putih): Hanaan Nafeesa Bt Mohd tasyrif
Umur: 4tahun
Nama Ibu: Nasriah Hashim

--Nie anak2 sedara saya. Saya xde anak lg..:)

tata

~TeNtANg sESeORaNg 1st GiveAway~

Ini adalah entry utk Tentang Seseorang !st Giveaway!! Jom la join!!

syarat2nya adalah spt berikut..

1) Anda mestilah seorang blogger dan ada blog sendiri... ~~Ada..~~
2) mesti menjadi Follower TeNtANg sESeORaNg dan add TeNtANg sESeORaNg dlm Blog List anda.. ~~ Dah..~~
3) Buat satu entry tentang GA ni.. ~~Inilah DIA~~
4) Tajuk entry mesti " TeNtANg sESeORaNg 1st GiveAway" ~~of cos..~~
5) Copy and paste banner GA ni kat entry dan sidebar beserta link ke blog ni.. ~~Dah~~
6) Tag 2 orang kwn dan pastikan kwn anda tahu yg dia di tag..

NANA
KakZety
EnaQalinsya

7) tinggalkan link comment anda di entry ini untuk Jue jenguk nanti.. ~~OK~~

Saya nak mengucapkan tahniah buat Jue atas berita baik yang pastinya amat menggembirakan Jue dan suami tercinta.. Anugerah yang amat indah yang datang dalam hidup kita haruslah disambut dengan kata2 syukur dan perasaan bahagia yang pastinya makin membuakkan sayang dan cinta antara Jue dan suami..
Semoga Jue akan selamat mengharungi saat2 untuk bergelar seorang IBU, semoga Jue akan sentiasa bahagia dan melalui saat2 indah ini dengan berkat dan rahmat-Nya..
-Semoga saya juga akan dapat mengecapi saat2 indah seperti Jue satu hari nanti..:) Doakan saya juga ya..-

Tata

My Belle Giveaway


My Belle GA nie memang best la...
Sebab it's all bout genius Baby!! I like...

RULES

HADIAHNYA ADALAH DITAJA OLEH:


REFERREL SY: Miza (tp dia xtag sy pn, ok ker?)
id follower: miza yusof
if facebook: miza yusof
link: http://hayworlds.blogspot.com/2010/10/my-belle-giveaway.html

ok.. siap dh.. letih buat banyak step nie.. Hrp2 berbaloi..:0

tata

" Kami 1st Giveaway "

Hari nie dimulakan dengan saya mencuba nasib dalam pelbagai GA yg menawarkn pelbagai hadiah yg menarik!!
Yang nie, saper nak join, boleh klik SINI tau..

Syarat - syaratnya :

1. Terbuka kepada semua yang mempunyai blog .
- Saya ada!! Yey!!-
2. Follow blog Kami in the house . ~ Dah..~
3. Add ' Kami in the house ' di bloglist. ~ Of Cos..~
4. Copy & paste gambar di atas dan letak di side bar anda dan link ke entry ini . -Okiess-
5. Buat satu entry " Kami 1st Giveaway " . ~~ Inila dia..~~
6. Tinggalkan link anda di entry ini . ~buat~~

OK..Kwn2, jomla join ramai2 ya!!

tata

1st Hotz~Mama.. Cabutan Amat Bertuah (Sticky Post Hingga 23/10/2010)

Tadaaaaaa.... skrg turn mummy laks nk buat lucky draw.. meh meh mari mencoba nasib.. mana tau rezeki ber-blogging kaaaannn...

1 set perfume dari Imtiyaaz Aroma fr Yusof & Zulaika
berserta tas tangan exclusive dari SyazLurve Couture Collection



Nie giveaway lain yg saya join... Best hadiahnya.. Jom join!! Klik sini ya kawan2...

Masanya Dah Tiba..!!


Ya, masanya dh tiba.. Bila2 masa sahaja, saya pemilik blog yg kecik nie akan melancarkan GA pertama saya.. Untuk julung2 kalinya.. Yey!!

Sebelum tu, saya nak servey apa yg boleh dijadikan hadiah..

Ermm... Kerongsang mutiara asli..

Set rantai, gelang + kerongsang..

Errmm... key chain..

benda alah magnet??

Alahai.. Byk pilihan nie.. Yg mana 1 jd adiah yg sebenar?? huhuhu

GA xlancar lg, kuar entry tentang adiah dulu la plk..hahahahaha

tata

Thursday, October 21, 2010

Give Away Kecantikan #2

GA Kecantikan pertama yg saya sertai!!

Jom join kat SINI..

Saya teringin nk menang mask nie.. sbb dh lama giler xgie facial@letak mask kt muka nie..:)

Hrp2 dpt menang..

tata

Wednesday, October 20, 2010

Lama dah....


Lama dah..
Xupdate entry diri sendiri.. Asik2 buat GA jer kn..

Teringin gak nk wat GA sendiri..
Tapi, ada yg nk join ker..??

tata

"Sape nak hadiah free dari Paris? =)"

Nie adalah GA yg saya sertai pd saat2 akhir!!

Meh join selagi ada masa DISINI..


Syaratnya biasa2 dan memudahkn. Dan kena tag kwn2 jgk. jd saya pn, mcm biasa, nk tag..

Nana
Ena Qalinsya
Ain
Kak Zeti

Oohh..harap2 sempat masuk list & hrp2 ada luck utk menang...

tata

Tuesday, October 19, 2010

"comei lotte contest by jaijina"





1. buat satu n3 khas mengenai contest ini..hanya n3 yang bertajuk "comei lotte contest by jaijina" akan di terima.

~DAH~
2. di wajibkan menjadi follower http://jaijina.blogspot.com/

~~DAH~

3. seperti biasa, letak kan blog http://jaijina.blogspot.com/ sebagai blog list korang..
~OF COS..~~

4. letak kan juga banner seperti di atas dalam n3 & side bar korang..banner tu mesti link terus ke n3 ni..

~DONE~~

5. letak kan sekeping sahaja gambar kanak² yg korang rasa terbaik kecomelanya..kanak² (tak kira anak korang atau bukan..asalkan jgn colik anak org lain, sudaaaa) terbabit hendaklah berumur diantara 1tahun hingga 4 tahun..

~XDE ANAK LG, GUNA ANAK SEDARA JER..~~



6. letak kan nama, umur, nama ibu/bapa pada setiap gambar tersebut..ceritakan serba sedikit kenapa korang rasa kanak² dalam gamba tersebut adalah comei lotte..

~NAMA: HANAAN NAFEESA BT MOHD TASYRIF
UMUR: 4TAHUN
NAMA IBU: NASRIAH HASHIM
KENAPA DIA COMEI LOTTE:

aNAK sEDARA SAYA NIE SANGATLA COMEI.. rAMBUTNYA KERINGTING MEGI, PERNAH BERANGAN JD sTACY aF BILA uMMINYA LURUSKN RAMBUT..sUKA BULI KAKAK DAN ABG DIA. Gambar tu, DIAMBIL SEMASA DIA DIDENDA KENA DOK ATAS ALMARI. sBB DIA KACAU ABG YG TGH SIBUK NK PAKAI BAJU SELEPAS MANDI..:)YG PENTING, dIA SAYANG BANGAT PD mAK nGAH DIA..(sAYA LA TU...)))

7. tinggalkan komen korang pada n3 ini sahaja..selain dari itu, tidak akan di layan..

~ok~~

8. tarikh akhir penyertaan adalah sehingga
24 oktober 2010 jam 12 tgh malam.

~NASIB BAIK ARINI BR 20HB...~~

9. korang juga boleh meng"tag" 3lagi kawan² anda yang lain..dgn ini aku nak tag :-

~~~ mcm biasa, saya nk tag...

ok.. nak setel dh..

harap2 menangla kn...

TATA

GIVEAWAY "JOM SLIM ALA ALINAC LOVER"


Oh, saya ternampak Giveawy nie kt blog NANA. Jd saya pn nk join sekali..

Kenapa saya nak menang GA nie sekaligus dpt Set A Pelangsingan Badan Nie? Sebabnya,

"Dulu saya nie kurus jer.. Kalau xcayer, cuba tanya kwn2 sama sekolah & matrik saya.. Tapi, sejak bahagia bertemankan suami tercinta, makan orang suapkan, minum kongsi gelas(poyonyer...), macam manala saya nie boleh menghalang pertambahan kilo dan inci yang bagai datang bertali arus nie... Jadi, sekiranya saya menang GA nie, dapatla saya kembali pada bentuk zaman saya menawan hati Buah Hati saya, supaya saya akan sentiasa bahagia dengan si dia...:) Lagi 1, orang kata, kalau kurus(xgemuk maksudnya), senang sikit nk mengandung.. Dh 3thn xde baby lg, telinga saya dh imun dgr soklan yg sama..huhu..Jd, pilihla saya sebagai pemenang, sebab saya ada banyak sebab utk kurus dan langsing!! :) "

tata

Monday, October 18, 2010

Catatanku... Nice blog!!

Nie adalah penyertaan pertama saya join giveaway dr catatanku, memang pun nie giveaway pertama dari Catatanku..:)

Pertama kali saya bertandang ke Catatanku, memang blog nie nampak lain betul!! Cute yet matured. Lagipun, saya memang suka blogwalking di blog kawan2 yg selalu bercerita tentang hidup dan kehidupan.. Terasa luas pengetahuan saya dan pengalaman saya nie..:)

Lepas nie, Catatanku akan jadi salah satu blog yg jd kewajipan saya untuk singgah setiap hari!!
I like....

Kawan2, saper yg nak join Giveaway nie, bolehla klik disini...

tata

Sunday, October 17, 2010

CUTE LITTLE MUSLIM & MUSLIMAH CONTEST

sILA KLIK GAMBAR UTK KE CONTEST NIE..;)


NAMA: HANAAN NAFEESA BT MOHD TASYRIF
UMUR : 4 TAHUN
TARIKH LAHIR: 11 OKTOBER 2006
KATEGORI: 2B - Little Muslimah (3 tahun - 6 tahun)
HARAPAN: SEMOGA HANAAN AKAN MEMBESAR MENJADI SEORANG MUSLIMAH SEJATI YANG PENUH ILMU DAN HEMAH, BERBUDI PEKERTI DAN MULIA, PEJUANG AGAMA BERBAKTI SEJATI.. INSYAALLAH..


sAYA nak tag:

ena Qalinsya: letakla gambar anak2 you yg cute2 tu.. (Comey Hanaan nie??:)
ummu safiyya: safiyya pn kena join contest nie...
kak zety: walaupun akak dh join, sy tetap nk tag jgk..
nana: jom join guna anak sedara sbb kita xde anak sendirik lg..:)
dalila: del, jom join nie..syuhada kn byk gmbr comey2...
and all the friends la...

tata

Tak perlu Disangkal lagi..

There was an error in this gadget
Pink Diamond), url(Pink Diamond), auto;}