Mukasurat Extra

Terjalinnya Ikatan..

Daisypath Anniversary tickers

Jom Main klik-klik-klik

Followers

Friday, August 28, 2009

finally....

Akhirnya tamat jugak kursus induksi selama 2 minggu nie.. rasernya, segala penat dan ngantok masa dengar ceramah dah tamat dgn jayanya... walaupun badi aku menjawab exam dalam bulan posa berlarutan... naper?? meh aku citer kisah silam sket..

aku nie mmg kurang luck kalau exam time posa. paper SPM aku yg time ramadhan, sumer dpt B4 jer.. paling tinggi la tu. maser aku amik MUET, aku target band 5. sbb english aku not la bad sangat kan.... tp alkisahnyer, exam time dahnak balik raya maser matrik kat Londang thn 2002tu... so, the result was... band3 jer... sedeyyy..

dan skg, sejarah berulang lg... exam induksi lak time bulan posa yg penuh barakah nie.... dan, biler aku baca jer soalan2 dalam buku soalan tu, aku tau dah.. confirm xdapat buat yg terbaik... nasib la kan....

kat bawah nie, gambar2 kenangan kat Eastwood Valley.. rate dier takla mahal sangat esp bg yg ada kad gov.. so, bg kekawan yg nak jalan2 Miri, boleh masukkan Eastwood dalam senarai tempat penginapan. yg tak best sketnyer, jauh dr bandar la...

nie masa nak check out dr Mega Hotel utk gie Eastwood..
nie la keadaan bilik yg jd tempat penginapan aku selama 3minggu.. mula dari BTN sampaila induksi... start 9/8 sampaila 28/8..
penuh dgn pakaian yg bergantungan..
mmg tak sempat nk kemas katil2 nie.. nie bilik masa BTN. aku kongsi bilik ngan 3 cikgu dr SMK Limbang. Cik Fadhil bilik lain. kitaorg lain group. so mmg tak berjumpa selam 5ari BTN tu..
nie suriani. cikgu SK Kidurong 2, Bintulu. dalam tiap ceramah induksi, mmg kitaorg dok sama la.. dia org kelantan.. nak kawen ujung thn nie.. huhu
aksi2 yg di snap melalui webcam laptop aku..
kat belakang tu member2 aku gak.. kawan2 bergelak ketawa.. hohohohoho.... kak shaliza, kak sharinatul ngan anita...
nie la 3 nama yg aku sebutkan di atas td...
nie la suasana dalam dewan ceramah. mewah giler. tp pencahayaan tak bagus la.. lampu sumer kuning.. memberatkan mata....zzzz

nie cik su tgh bg public speaking. gambar aku tak de la.. lupa bwk hp time public speaking sendiri....sedeyyy...
nie lak halimah, cikgu dr SMK Merapok..
nie katijah, SMK ape ntah. aku tak ingatla. tp dr Sibu la...
nie aku ngan cin abang kat tepi pantai Luak bay.. lama dah aku ajak abang gie, petang sebelum exam baru sampai... pantai lawa tp ombak besar la...
no waiting here... sebelum berbuka kat musical Corridor, Eastwood Valley..
niela kenangan makan malam(buka posa la..) terakhir kat eastwood.. tak best la makan malam berserve camnie.. tak sempat nak makan dengan tenang dan selesa sebab terkejar2 nak solat maghrib.. aku dh buat cadangan solat dulu baru makan, tp cdgn aku tu telah ditolak scr diam2 kot... sblm tu cdgn nie dh diterima tp diubah lak saat2 akhir.. ermm... tak byk masa nak berpeluk-pelukan dgn kwn2..
selepas makan malam, solat, kitaorg gie Bintang Mall lak. main bowling ngan beberapa kawan2 yg hapenning.. yg lain sumer dok bz kemas barang nak balik ari esok..
kitaorg balik dalam kul 12 kot malam tu.. last2, pagi tu terjaga dah kul430. taksempat dh nak gie sahur.. nasib baik ada kurma kat bilik.. makan kurma n minum air jela... sorila cik abang.. tak terjaga daaa...


tu la sedikit sebanyak kenangan di induksi. tak banyak gambar sbb takler bwk kamera masa ceramah. tp ada gak cikgu yg degil. aku baik tau....huhuhuhuh

ok la, nie jela buat masa nie..

tata

Friday, August 21, 2009

Induksi ku di Eastwood Golf & Country Resort - 14 - 28 Ogos 2009

Aku dah mula induksi selepas abisnyer BTN aritu.. keletihan dalam mendengar ceramah, tetap aku cuba utk mendengar isi2 penting..huhuhu nak exam nnt, takla blank kan...

aku masuk dalm group B2. juga dikenali sebagai 'CAKNA'. ahli2 group sumer sporting.. best gak.. aku enjoy la kursus nie... sumer kata2 yg mengatakan induksi nie meletihkan mmg aku setuju.. tapi seronok gak. ngantuk tak usah citer lg tp dalam2 layan kelopak mata tu, sempat gak aku membuka cuping telinga..heheheheh

nie gambar2 awal di awal pagi sebelum masuk kuliah..

nie di Musical Corridor selepas breakfast.. penting gambar sebagai kenangan..
nie dalam bilik sebelum gie breakfast.. Cik Fadhil pun tak pakai neck tie lg..

nanti akan aku upload lebih banyak gambar kenangan ek..skang aku tengah tunggu turn utk pengucapan awam bertajuk ' penyakit darah tinggi dan kencing manis; mencegah lebih baik dari mengubati'.. risau gak. perut pun bergetar semacam dah.. tp sempat lagi tulis blog? huhuhuhuh.. I'm Hidayah!!!!!

tata..

Saturday, August 8, 2009

Perjalanan ke Miri..

Perjalanan ke Miri nie dibuat sempena Kursus bTN dan Induksi aku mula 9-28hb Ogos nie... jadi, perjalanan 5jam nie pun bermula kul 9lebih pg, tp singgah sekolah dulu, amik barang.hehehe...

So, ini rentetan perjalanan semasa aku tak terlelap.. sian cik fadhil drive sorg2.. aku lak ngantok sangat. semalam pun, tengah ngemas2 barang, terlelap gak.. aparaa....

Nie la Pos Imigresen brunei Kecik di Labu.. kecik jer pos nyer...
Nie lak dari atas feri dari Brunei kecik nak ke Limbang.. best jadi kete nie.. feri pun dapat naik selalu..hehehehe
nie dah samapai ke Limbang..nak menuju ke Sempadan Limbang-Brunei besar dah nie.. tengok tu.. jerebu teruk...
haaa...kan dah kata...jarak penglihatan maybe dalam 1 km je nii...(anggaran sendiri)) indeks udara tak bagus betol..
lagi bukti udara yang tak sihat di Borneo nie..
takut aku nak drive dalam cuaca camni.. so, cik fadhil jela yang drive... chayoo sayang...
cik fadhil berposing bersama abang imigresen di Kuala Lurah, Brunei
nie pos imegresen kat Kuala Lurah la.. simple betol...
cik fadhil tersenyum girang....
nie kat Sungai Tujuh. teruk sangat2 jerebu nya.. selama nie aku kat Pahang tak pernah alami kejadian penuh dramatik nie.. nak samapai ke Miri baru berpengalaman rupanya...heheheh
pembakaran hutan rupanya....
nie la jambatan ASEAN.. kena bayaran tau.. RM 10 utk sebuah kete.. panjangnya macam jambatan Sultan Hj Ahmad Shah kat Chenor tu je.. lg kecik jambatan nie.. alahai org2 Chenor... bersyukurla kita takyah bayar tol utk jambatan yg besar tu...

Pos imegresen kuala Lurah
nie kena jumpa Kastam dulu.. tp ktaorg bawak baju jer... jalan terusss...
lama la pulak menunggu giliran dalan jerebu nie...

Cik Fadhil tengah khusyuk tgk muka sendiri dalam cermin basar kat depan tu...
Welcome To Sarawak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! maksudnya Miri la tu...
Nie Imegresen Malaysia lak.. kecik gak... bersimpang siur..

jerebu di Jambatan ASEAN lg...

teruknya...macam tengah ujan lebat kan....???kena bukak lampu besar camnie..
rupanya hutan terbakar teruk... pakcik tu tgh pantau petugas bomba yg padamkan api..
tanah gambut, bila terbakar, mmg susah nak padam... teringat time tanah gambut kat Pekan, Pahang terbakar aritu.. teruk gak jerebunya...
banyak bekalan makanan dorg... selamat menjalankan tugas..!! tq kerana padamkan api!!
lg pekerja di sepanjang jalan ynag terbakar..
teruknyer asap.... takutnyer aku.... jauh gakla perjalanan yg diselaputi jerebu tebal nie...
sebahagian tempat yg dah dipadamkan apinya... betol2 dah takder api ke tu? ermmm
nie hutan yang daH SELAMAT DARIPADA api yang membakar..
nie masih lg berasap.. sian pokok2 nie..
kaki aku yg dahnak kejang sebab dh dekat 5jam dok dalam kete..
roundabout kat Miri.. Bandaraya Miri yang gah dalam jerebu...huhuhuhuuh
Pemandangan dari atas Hotel Mega, Miri.. pemandangan bandaraya...
Nie hotel Imperial, Miri. Bangunan paling tinggi kat sini setakat nie.. berape tingkat? taktau la pulak...hehehehe


nie surau kat sini. ada kat atas tu, sungai Miri la..

tu la perjalanan yang meletihkan yang dilalui utk menunaikan kewajiban berkursus utk melengkapkan pengesahan jawatan aku nie... semoga segala kesusahan yang kami lalui akan terbayar dengan kejayaan melalui BTN dan Induksi yang indah, menyeronokan dan memperoleh kejayaan yang mengujakan... InsyaAllah....

kul2.30 9.8.09 petang nie, aku akan memulakan BTN terkurung tanpa laptop dan handphone.. sampai khamis jer.. so, no pic la kan... ermm... ok la.. doakan aku dan cik fadhil akan berjaya mengharungi kedua-dua kursus nie dengan 'flying colours' ek..

tata..

Tak perlu Disangkal lagi..

There was an error in this gadget
Pink Diamond), url(Pink Diamond), auto;}