Mukasurat Extra

Terjalinnya Ikatan..

Daisypath Anniversary tickers

Jom Main klik-klik-klik

Followers

Monday, September 26, 2011

Citer Lama ~~ Tak lapuk lagi kan??

Saya nie kan cikgu sains sukan, walaupun xpenah pun ajar subjek opsyen tu lg... Tapi, kira2 subjek PJK tu pun samalah jgk kan.. So, disebabkan opsyen bidan terjun saya nie, minda gegurl saya telah berputar 540 darjah, terus kena set menghalakan minat kepada bidang sukan, yg dulu saya cuma tahu tentang netball jer... :)

Perubahan minda nie dimulakan oleh lecturer2 saya yg memang jelas mendoktrinsukankan saya, sejak menjejakkan kaki ke dalam lab sains sukan buat pertama kali, untuk pertemuan pertama dengan rakan2 sekelas yg rata2nya semua kakak2 dan abang2 yg dh ada diploma, dengan kata lainnya, seme dh tua.. huahuahua..

So, rentetan drpd tu, sikit demi sikit, saya kena la berubah.. Nak plk bila berbaik ngan Cik Abang Fadil nie, yg mmg ekstrem dengan sukan, lg la terbalik dunia gegurl I nie.. huhu

Anyway, kerana saya sahabat dan isteri yg baik, saya pun sama2 join Cik Abang Fadhil dan Abang Tasyrif saya gie tengok Liverpool VS Malaysia beberapa bulan lepas.. Dan gambar scan paper di atas tu, kami bertiga la... :)

P/S: Nak citer pasal muka masuk paper jer sebenarnya...

tata

DSRL~~Keperluan atau Kehendak??

Entry tentang keinginan hati ini.. Tentang kegilaan ingin mengikut trend, dan semestinya, kegilaan untuk melunaskan desire yg meluap2 untuk turut sama menghasilkan gambar2 yg indah dan menarik, untuk kepuasan diri sendiri..

Yang utamanya, saya sangat cetek pengetahuan dalam bab2 fotografi nie... So, hanya ada jeles dlm diri bila orang dok usung kamera beso2, sendiri ada Canan kompak 3tahun lepas.. tp tu jgkla peneman setia semasa di Borneo dulu.. Kenangan Terindah tu...!!
Ini menjadi keperluan, apabila kita berkemampuan dan memerlukannya untuk meneruskan kelangsungan hidup kan..? Tapi dalam status hidup saya yg kais ujung bulan dapat gaji, kais tengah bulan poket kering tunggu hujung bulan semula nie, Saya rasa, ia hanyalah satu kehendak yg masih boleh ditangguhkan sehingga sampai masanya kelak..

Saya masih xdapat menyesuaikan diri dengan kehidupan bandar yg serba mencabar, dan kehidupan dekat dengan kampung yg memang mencabar.. Mungkin saya perlukan family dan money motivator, untuk kembali terus berada dalam trek hidup yang betul dan lurus, tak tersasar ke jalan2 yg sesat dan tak diredhai.. ceewahh...

Hajat untuk buat buku perancangan keluar masuk duit @ buku tunai sendiri punya masih xkesampaian.. Oohh..bukan sebab banyak masalah luaran, cuma sendiri yg masih lembab mentafsir kepentingan menabung untuk seorang perempuan dalam keluarga.. Isk isk isk.. Bukan menabung dalam tabung katak tu... Yg tu, anak2 bolehla diajar begitu..huhu

Dulu masa kecik, Saya memang kedekut. Abang saya kata, saya akan jadi orang kaya sebab saya sangat kedekut.. Tapi skg?? Adakah saya yg paling sikit simpanannya?? Ntahla...

Till then..

tata

Saya Dah Lama...

(Gambar tiada kaitan dengan artikel)

alhamdulillah, akhirnya berjaya juga saya mencatatkan sepatah dua kata dalam blog yg kiranya dh berkarat berhabuk tak di'update' nie.. Bukan kerana xde masa, tapi saya kira, kekecewaan masalah meng'upload' gambar yg tak habis2 mengganggu minat terhadap blog peribadi yg serba simple nie..

Alhamdulillah, entry hari ini sekadar ingin meluahkan rasa bahagia, kerana dikurniakan kehidupan yg penuh warna-warni ini..


~~Ada putih yg melapangkan,
~ada kuning yg meriangkan..
~Merah menambahkan degupan jantung,
~ungu yang meredupkan mata,
~biru yg memenangkan mata,
~hijau yg mendamaikan,
~dan hitam yg merehatkan...

Tanpa warna, bosanlah kehidupan kita....

tata

Saturday, September 17, 2011

Wanita2u 2nd Giveaway

Wahai kekawan semer!!! Jom la kita reramai join giveaway dari Wanita2U nie..

adiah dia perfume BEST punyerrr!!

Weehh... Taknak cakap bebel banyak2.. Jomla reramai join!! Klik jer link kat SINI..

kALAU KORANG TAKNAK join, biarla SY yg menang!!! hehehe

tata

Thursday, September 8, 2011

4th Anniversary @ 07072011

Cerita dh lamer, cuma nk masukkan gambar jer... :)

Macam biasa, sekarang nie, tempat feveret kami utk jalan2 hanimun is kat Cameron Highlands.. hehehe

Aktiviti biasa, beli buah2an dan borong stoberi.. :)


Nie pic kt IRIS HOTEL.. Harga ok, servis pun bolehla bg 3star.. Standard hotel budget.. :)
Jalan2, wajid gie minum teh mahal kt BHARAT or BOH.. Kali nie, kami pilih gie BHARAT jer..
Try daun teh.. Org kata boleh buat ubat awet muda..huhuhu
US @ Ladang Teh.

US @ depan Cameron Highlands Resort

US kt atas bukit berdekatan Istana Pahang.

Strawberi terbesar milik En Mohd Fadhil!!
Ini ialah muka orang yg tido petang2 then kena kejut sebab nk gie makan..huhu
Breakfast @ Rossapassadena Hotel
Nie la makanan nyer.. Biasa2 je kn...
Nie makanan rasmi bila berkunjung ke Cameron.. Fresh strawberi with vanilla aiskrim.. makan hingga kembung ok..
Ooo..ini makanan western di Genting Sempah, best tau.. Hager pun sangatlah berpatutan..


So, best la hanimun kali nie, walaupun hanya di negeri Pahang... Sebab sebelum2 nie, semua kt Sabah kn.. Sedey dan rindu pd tanah Borneo... :(

tata

Tak perlu Disangkal lagi..

There was an error in this gadget
Pink Diamond), url(Pink Diamond), auto;}