Mukasurat Extra

Terjalinnya Ikatan..

Daisypath Anniversary tickers

Jom Main klik-klik-klik

Followers

Tuesday, February 28, 2012

~~Speechless~


Semasa akal mengatakan 'YA'

Dan semasa fikiran membalas ' TIDAK'

^



^



^


^


^


^

^

^

^

^

^

^
^
^
^
^


SAYA SPEECHLESS

tata

Sunday, February 26, 2012

Meng'google' nama sendiri..


Saya mencuba bermain-main dengan mesin carian glemer iaitu Mr Google.. Eehh..Tau tak aper result pertama yg keluar??? hehehehe


Hei... Aper yg ada di situ??


Sila la baca..

P/s: Mood bangga jap... ;P

tata

Friday, February 24, 2012

PunchLine.


Bagi Saya, dlm satu2 sesi perbualan atau ucapan, amat penting punchline itu..

Apakah itu punchline??

A punch line (or punchline) is the final part of a joke, comedy sketch, or profound statement, usually the word, sentence or exchange of sentences which is intended to be funny or to provoke laughter or thought from listeners. Few punchlines are inherently funny out of context, but when a comedian sets up the premise and builds up the audience's expectations, the punch line can function as the climactic part of the act.
Punch lines generally derive their humor from being unexpected. The classic stand-up punch line sound is a sting (erroneously called a rimshot) on drums.


Maksud saya aper?

Bagi Saya, punchline Saya ialah ayat yg boleh kasi sentap sesaper yg mendengar..heeeee

Saya paling suka kalau boleh guna punchline yg hebat2 semasa dlm kelas... Tapi apakan daya diriku insan hina.. Punchline yg dihambur keluar tak difahami.. Last2, sendiri terpaksa ulang puluhan kali, sampai dh jadi karangan pembetulan la plk.. Aishhh...

So, kat maner korang suka letak punchline korang??

tata

Nak Cuba buat Buttercream Sendirik..

Bahan-bahan ( sebiji kek )

250 gm butter/shortening (kalau nak icing putih & lebih tahan panas, guna shortening. tapi, kalau nak lebih sedap, baik guna butterlah)
125 gm marvello/supertact/krimwell (benda2 ni cari kat kedai bahan kek....takde marvello, guna supertact, takde supertact, guna krimwell)
125 gm gula aising (kena ayak dulu supaya tak berketul2)
Cara-cara

Pukul butter + marvello hingga putih Ayak gula aising, masukkan ke dlm butter, pukul lg hingga kembang dan putih. Suaikan warna utk hiasan kek.
TIPS : pukul dengan kelajuan minima. makan masalah sket, tapi, insyaallah, icingnya nanti lebih cantik & mudah dilepa.

Resepi nie dari sini..

Hajat di hati nk buat kek, nk deco cantik2 punya... Ye, hidup nie mesti ada harapan dan cita2, barulah kita akan move foeward kan!!

~~Mood nak membaking..

tata


Wednesday, February 22, 2012

Benar..Senyum..


Betul la kata orang..

Tak rugi kita tersenyum pada yang mengata,
Kerna kesannya kita redha, Dia yg tak rela..


Tak rugi kita bersabar pada yg marah,
Kerna kita gembira, Dia yang naik darah..



Saya bersyukur kerna Saya senyum hari ini.. Dalam kekusutan dan tekanan dari atas, rupanya ada pelampung lembut menyokong Saya dari bawah..

Kekuatan Saya hari ini, hadir dalam senyuman ikhlas penyeri muka.. Benarlah kata orang.. Senyum itu pembawa seribu rahmat!! Dalam kes Saya, mungkin berjuta2 rahmat!!

Ya Allah! Kekalkanlah senyuman di wajah hamba Mu ini, selagi masih ada perlunya.. Kerana senyuman ini punca kekuatan, punca ketabahan Saya hari ini...

InsyaAllah... Senyum yg dilontarkan, didaftarkan sebagai sedekah... Amin..

tata

Eight Lies of a Mother.. Menitis air mata..



This story begins when I was a child: I was born poor. Often we hadn’t enough to eat. Whenever we had some food, Mother often gave me her portion of rice. While she was transferring her rice into my bowl, she would say “Eat this rice, son! I’m not hungry.”

This was Mother’s First Lie.

As I grew, Mother gave up her spare time to fish in a river near our house; she hoped that from the fish she caught, she could give me a little bit more nutritious food for my growth. Once she had caught just two fish, she would make fish soup. While I was eating the soup, mother would sit beside me and eat what was still left on the bone of the fish I had eaten, My heart was touched when I saw it. Once I gave the other fish to her on my chopstick but she immediately refused it and said, “Eat this fish, son! I don’t really like fish.”

This was Mother’s Second Lie.

Then, in order to fund my education, Mother went to a Match Factory to bring home some used matchboxes, which she filled with fresh matchsticks. This helped her get some money to cover our needs. One wintry night I awoke to find Mother filling the matchboxes by candlelight. So I said, “Mother, go to sleep; it’s late: you can continue working tomorrow morning.” Mother smiled and said “Go to sleep, son! I’m not tired.”

This was Mother’s Third Lie.

When I had to sit my Final Examination, Mother accompanied me. After dawn, Mother waited for me for hours in the heat of the sun. When the bell rang, I ran to meet her. Mother embraced me and poured me a glass of tea that she had prepared in a thermos. The tea was not as strong as my Mother’s love. Seeing Mother covered with perspiration, I at once gave her my glass and asked her to drink too. Mother said “Drink, son! I’m not thirsty!”.

This was Mother’s Fourth Lie.

After Father’s death, Mother had to play the role of a single parent. She held on to her former job; she had to fund our needs alone. Our family’s life was more complicated. We suffered from starvation. Seeing our family’s condition worsening, my kind Uncle who lived near my house came to help us solve our problems big and small. Our other neighbors saw that we were poverty stricken so they often advised my mother to marry again. But Mother refused to remarry saying “I don’t need love.”

This was Mother’s Fifth Lie.

After I had finished my studies and gotten a job, it was time for my old Mother to retire but she carried on going to the market every morning just to sell a few vegetables. I kept sending her money but she was steadfast and even sent the money back to me. She said, “I have enough money.”

That was Mother’s Sixth Lie.

I continued my part-time studies for my Master’s Degree. Funded by the American Corporation for which I worked, I succeeded in my studies. With a big jump in my salary, I decided to bring Mother to enjoy life in America but Mother didn’t want to bother her son; she said to me “I’m not used to high living.”

That was Mother’s Seventh Lie.

In her dotage, Mother was attacked by cancer and had to be hospitalized. Now living far across the ocean, I went home to visit Mother who was bedridden after an operation. Mother tried to smile but I was heartbroken because she was so thin and feeble but Mother said, “Don’t cry, son! I’m not in pain.”

That was Mother’s Eighth Lie.

Telling me this, her eighth lie, she died. YES, MOTHER WAS AN ANGEL!

————————– ———————————— ——————————-

M – O – T – H – E – R

“M” is for the Million things she gave me,

“O” means Only that she’s growing old,

“T” is for the Tears she shed to save me,

“H” is for her Heart of gold,

“E” is for her Eyes with love-light shining in them,

“R” means Right, and right she’ll always be.

Put them all together, they spell “MOTHER” a word that means the world to me.

————————– ———————————— ——————————-

For those of you who are lucky to be still blessed with your Mom’s presence on Earth, this story is beautiful.

For those who aren’t so blessed, this is even more beautiful.

Marilah kita sama2 mengingati dan mendoakan ibu2 kita, sentiasa sihat dan bahagia, sentiasa dilindungi dan diberkati Yang Maha Esa..

Amin.

tata

Monday, February 20, 2012

Ubat Hati

FOR EVERY MOTHER and CHILD

After 21 years of marriage, my wife wanted me to take another woman out to dinner and a movie. She said, "I love you, but I know this other woman loves you too, and she would love to spend some time with you."

The other woman that my wife wanted me to visit was my MOTHER, who has been a widow for 19 years, but the demands of my work and my three children had made it possible to visit her only occasionally. That night I called to invite her to go out for dinner and a movie.

"What's wrong, are you well?" she asked. My mother is the type of woman who suspects that a late night call or a surprise invitation is a sign of bad news.

"I thought that it would be pleasant to spend some time with you," I responded. "Just the two of us."

She thought about it for a moment, and then said...
"I would like that very much."

That Friday after work, as I drove over to pick her up, I was a bit nervous. When I arrived at her house, I noticed that she, too, seemed to be nervous about our date. She waited in the door with her coat on. She had curled her hair and was wearing the dress that she had worn to celebrate her last wedding anniversary. She smiled from a face that was as radiant as an angel's.

"I told my friends that I was going to go out with my son, and they were impressed," she said, as she got into the car. "They can't wait to hear about our meeting."

We went to a restaurant that, although not elegant, was very nice and cozy. My mother took my arm as if she were the First Lady. After we sat down, I had to read the menu. Her eyes could only read large print. Half way through the entries, I lifted my eyes and saw Mom sitting there staring at me. A nostalgic smile was on her lips.

"It was I who used to have to read the menu when you were small," she said.

"Then it's time that you relax and let me return the favor," I responded.

During the dinner, we had an agreeable conversation - nothing extraordinary but catching up on recent events of each other's life. We talked so much that we missed the movie.

As we arrived at her house later, she said, "I'll go out with you again, but only if you let me invite you." I agreed.

"How was your dinner date?" asked my wife when I got home.

"Very nice. Much more so than I could have imagined," I answered.

A few days later, my mother died of a massive heart attack. It happened so suddenly that I didn't have a chance to do anything for her. Some time later, I received an envelope with a copy of a restaurant receipt from the same place mother and I had dined. An attached note said: "I paid this bill in advance. I wasn't sure that I could be there; but nevertheless, I paid for two plates - one for you and the other for your wife. You will never know what that night meant for me. I love you, son."

At that moment I understood the importance of saying, in time, "I LOVE YOU."
And to give our loved ones the time they deserve. Because nothing is more important in life than family... and they shouldn't be put off until "some other time.”

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Please share this with every daughter and son you know.

P/s: Menangis itu ubat hati...

tata

Sunday, February 19, 2012

Aturan Hidup...


Rasa mengantuk tanda perlunya tidur..
Masa yang sesuai untuk tidur??


Tentunya bila kita sudah rasa mengantuk!!
hehehe


tata

Kelas Cheese Cake Gambarless ek..


Tajuk rojak la plk.. Aduyaii.. Cikgu nenong-nenong betol la.. Jangan jd Cikgu sesat dh ler..huhu

Kembali kepada tajuk rojak di atas, ya, Saya mendaftar kt kelas belajar buat kek keju ngan tat keju.. Oohh... Saya sgt teruja, ni kali ke-2 Saya join kelas masak2.. Dulu belaja bt coklat, la nie cis kek lak.. huhuhuu

So, dgn bangga kembang idung, Saya gie belajo.. Dr kul1030, smpai kul 430ptg br blk.. Badan lenguh xyah ckpla.. Tp sbb dpt bawak blk sebijik oreo cis kek, ngan 2 kotak tat pelbagai jenis, SAYA HEPI!!! hahahahahaa

Menunjuk ler kt mak ayah mentua.. Menantu rajin buat keje..kuikuikui... Cik Abg jeling2 jer, mkn byk gak..hehehehee.. Ada lebih lg, bwk blk Temerloh lak.. Bg abg, adik, kakak ipar n anak2 buah mkn lak.. Dorg nie memilih, nk yg lawo jer.. Taula makngah nie br belajo, mn la reti nk mendeko lawo2 weehh...

Dan2, Cik Abg ajak gie tgk Shahzan Muda vs Selangor kt Stadium Temerloh mlm tu.. Saya ikut jer.. Dengan pakai skirt nyer, berbekalkn payung + surat khabar, kami pn gie stadium dlm ujan resak, dok kt lereng bukit!! hahahahaa.. Rasa2 cm berdating dlm ujan, dengan payung bagai..hehehe

Xsempat abes game pn, malas nk tgk player2 Shahzan yg tendang bola mcm budak kecik..huhu.. Dah tau padang lecak, yg xguna akal tendang bola leret depan gol awat? Dah bola xsampai kt geng.. Bagi pendapat eden yg hino nie lor, Si No 8 tu elok ler dihantar training shooting and handing bole.. Xdela bila geng bg bole depan gol, dia terkengkang2 nk tendang!! hahahahaa

Ok2, Merepek jauh dh.. Gudnite!!

tata

Magnet yang merbahayakan kesihatan anda

Satu kajian

dari Princeton University telah membuat penemuan yang menakutkan akibat dari kesan magnet yang dilekatkan pada pintu peti ais anda, boleh menyebabkan makanan yang anda makan mendapat kanser. Mungkin betul juga kajian tersebut, semakin hari semakin banyak pesakit kanser yang dikesan dan menerima rawatan di hospital kerajaan. Kalau kita pergi ke rumah saudara atau kawan-kawan.

Lihatlah pada pintu peti ais mereka dipenuhi berbagai magnet yang cantik dan berwarna warni. Mungkin senang nak melekatkan bil atau nota kecil yang penting. Jumlah magnet yang dilekatkan kadang-kadang sampai berpuluh banyaknya.

Dulu ada satu kajian mengatakan bahawa makanan yang kita makan sekarang banyak mengandungi bahan toksik dan bahan kimia berbanding zaman dahulu. Tapi rupa-rupanya kita sendiri yang menyebabkan makanan yang disimpan di dalam peti ais itu tercemar oleh "pancaran sinaran electromagnet". Kadang-kadang berminggu-minggu kita menyimpan makanan seperti ikan, daging ayam sebelum dimasak. Pada tahun 1990an, telefon bimbit Motorola, jika diletak pada sudu akan melekat kerana magnetnya sangat kuat. Banyak kes barah otak dilapurkan sehingga syarikat tersebut terpaksa memberhentikan pengeluarannya.

Kanser sel selalunya terjadi apabila satu sel sahaja yang "active" dan ia mula merebak diam tanpa pesakit mengetahui perkembangannya. Kanser adalah seperti "time bomb" dan hanya diketahui pada "stage 4" apabila pesakit mula merasakan perubahan pada dirinya seperti demam yang berpanjangan, loya dan tidak bermaya serta kurang selera. Selalunya pada "stage 4 " sudah terlewat untuk menerima rawatan, hanya rawatan kemotrapi yang menyakitkan sahaja diberi rawatan pada pesakit kanser.

Kadang-kadang rawatan kemotrapi belum tentu dapat menyembuhkan pesakit kanser tapi sangat menyeksakan sehingga habis semua rambut gugur. Yang paling menyakitkan iaitu apabila mengambil air tulang "bone marrow". Pesakit kanser yang sering membuat rawatan kemotrapi akan sampai satu tahap, akan berputus asa dan tidak sanggup menjalani sebarang rawatan lagi dan pasrah akan hidupnya. Jangan biar orang kesayangan anda menerima nasib yang sedemikian.

Ini bukanlah untuk menakutkan pembaca tetapi kita boleh membuat pemeriksaan awal mengesan sel kanser di klinik swasta atau Fomema. Pemeriksaan keseluruhan kesihatan berpandu daripada darah kita, ia dapat mengesan sel kanser jika baru nak "active". Pada peringkat awal ini, rawatan dapat membunuhnya terus sel yang "active". Jangan ingat dalam minda kita, ini sudah ditakdirkan oleh Allah SWT. Sebenarnya kita disuruh berusaha menjaga kesihatan yang merupakan satu ibadah untuk kita. Jika umat Islam sehat maka agama Islam pun kuat. Jika umat Islam lemah, musuh-musuh Islam akan menang.

Pelbagai andaian mungkin benar juga mengapa sesetengah ahli keluarga mereka menghidap kanser ternyata datangnya dari makanan yang kita makan. Sejumlah penyelidik dan saintis di Princeton 's University telah menemui sesuatu yang menakutkan!. Untuk beberapa bulan, mereka memberi makan kepada dua kumpulan tikus.

Kajian oleh Penyelidik

Kumpulan pertama yang diberi dengan makanan disimpan di peti ais tanpa magnet. Kumpulan kedua dengan makanan yang disimpan di dalam peti ais tapi dengan beberapa hiasan magnet dilekatkan pada pintu peti ais. Tujuan kajian ini adalah untuk melihat bagaimana "pancaran sinaran elektromagnet" yang keluar dari magnet hias di pintu mempengaruhi sumber makanan. Dari hasil kajian klinikal menyatakan bahawa kumpulan tikus yang diberi makanan yang "terpancar sinaran electromagnet" mempunyai kebarangkalian sebanyak 87% makanan lebih tinggi untuk mendapatkan kanser berbanding dengan kumpulan tikus lain.

Kerajaan tidak boleh menjelaskan atau persatuan kesihatan/institusi untuk memberikan kenyataan berkaitan dengan hal ini kerana masih dalam peringkat kajian lagi. Namun hanya dalam kes ini adalah dinasihatkan untuk menghilangkan atau menanggalkan magnet dekoratif dari peti ais anda dan meletakkannya jauh dari makanan.

Sila sampaikan maklumat penting ini kepada kenalan dan saudara anda. Mencegah lebih baik dari merawat. Semuga kita terhindar dari penyakit kanser yang banyak membawa keburukan dan kedukaan sesebuah keluarga bahagia.

Aqidah anda tentang kuasa magnet.

Pada hukum tauhid. Semua kebaikan dan keburukan datang dari Allah SWT. Hanya kelemahan dari diri kita. Magnet adalah zat yang bersifat nafsiah shj. Dan kuasa pancaran hanya sifat ma'niyah. Sifat ini berdiri dengan zat iaitu hal kelakuan pancarannya, dikeranakan dengan satu kerana. Jika kehendakNya, bukan kuasa magnet boleh menyebabkan kanser. Semuanya kerana kehendak Allah SWT. Yang menjadi asbab penyakit tersebut jika terdedah pada zat oleh sifat kelakuannya.

Wasallam.


Artikel asal di sini..


tata

Friday, February 17, 2012

Belajar, Belajar jugak.. Tp Bila Nak Nampak Hasilnya??


~~Entry khas mengutuk diri sendiri...


Al-kisah, dulu dh masuk kelas buat coklat. La nie, nk masuk kelas cheese cake lak..
Dulu buat coklat smpai xtido mlm, skg sunyi sepi jer coklat dok dlm kotak..
Agak2, apa akn jd kt cheese cake tu nnt ek??hahahahaa

Ikut pengalaman eden la, after class, eden mmg terus pecut buat bebende tu straight memanjang xbenti2.. Jd, mggu depan dh boleh amik tempahan cheese cake la dh!! meh meh adik kakak tempah cheese cake ngan Saya!!! hahahahahahaa

Kekawan nk rs cheese cake Saya x?? Jgn lupa dtg melawat rumah ek.. Mesti ada punya..hehehe

p/s: nasib baik teringat td, nk siapkn LP sblm dok kendong nk anta kt pengetua.. Adooiiii.... Makcik dh tuo lo nie.. palo doh botok, gigi doh luroh.. Teettt.....

tata

Thursday, February 16, 2012

Sian..~~~


Nak meluahkan rasa hati..
Tapi sian kt blog terpaksa menyimpan segala yg lemau2 sajer..
So, no lemau2 feeling lg ek!!

p/s: But, till bila??hukhukhuk

tata

Wednesday, February 15, 2012

Memakan Tenaga Yg Bukan Sedikit..

Memang senang nak cakap, bahawa menjalani hidup biasa tu senang.. tapi, biasa ker hidup kita nie?? Walau susah walau senang, walau kita dh xlarat nak melalui hidup nie, yakinlah bahawa jalan itu ada perancangnya, dan Perancangnya Maha Besar lagi Maha Mengetahui..

Hari ini berjalan seperti biasa.. Dapat melelapkan mata sedikit awal dr biasa, maka mata dapat dibuka segar lebih awal dr selalunya.. Namun gitu, bangun awal xbermakna dapat buat segala kerja rumah yer.. Saya cuma manage to siapkan basuh baju but xsempat jemur.. Harapan tinggal hrpn bila balik rumah, tgk baju2 masih dlm spinner.. T_T

Rutin guru berjalan seperti biasa.. Check thumb dulu (tp sy guna pasword jer), kena tulis lak dlm buku kehadiran guru pagi (nie kes org berkenaan dh hilang buku manual thumb print tu, so dia xle dptkn data cikgu2 yg dtg or tak melalui sistem canggih tu, then kena tulisla utk kemudahan semua..huhuhu), then, kena turun semula ke dewan sekolah untuk ambil kehadiran pelajar.. Cari punya cari, buku kehadiran Kelas 3D dh kena kidnap!! Sah2la sbb semalam lupa nk tanda kehadiran disebabkan pen yg duduk dlm handbag nie semer pen merah..huhuhu(nk tanda kehadiran dalam buku rekod pelajar tu, hanya boleh guna pen hitam ok!!!)

So, yakinlah bahawa nama anda telah dicatatkan sebagai tidak menjalankan tugas dgn sempurna hari semalam ek.. Sila get ready utk sign buku kesalahan!! adoii..Cikgu pun ada buku denda tau.. Bukan student jer..huhu..Yela, lepas nie xnak bawak pen merah dlm beg dh.. Haru betol!!

Kelas hari nie kalau nak difikirkan dgn logik, memang memakan tenaga yg banyak untuk dikendalikan.. Jadi, Saya pun bertukar menjadi seorang guru yg kejam.. Subjek PJK, Saya pantau student untuk buat homework! Aci gitu?? Aduyai... Ampun... Minggu exam jer boleh tau! Minggu lain2 jgn harap! Korang xnak turun PJ ke padang, cikgu ada banyak nota & latihan untuk korang!! hahahahahaa

Dengan lemah longlainya saya menghabiskan masa persekolahan di kelas 3K hari nie.. Dengan sakit perut yg tiba2 meneyrang, sampai berpeluh2 dalam kelas nk menunggu abes masa utk gi toilet.. Xsempat pun sebenarnya, mintak monitar jaga kelas, Saya berlari gi toilet guru.. Ceehh..Tak belajar punya perut! Dlm kelas pn nak meragam tau!!

Arini yg longlai, hrp2 esok lebih baik.. InsyaAllah.. Perbaiki diri, tambahkan motivasi.. InsyaAllah berjaya..

tata

Tuesday, February 14, 2012

WHAT!!!!?????


KAMI DH TAKDER GAMBAR BERDUA TERBARU!!!





SEJAK BILA???


>

>


>


>


>


>


SEJAK BILER??

<


<


<


<


<


<


<


SEJAK TAHUN LEPAS???

HUJUNG TAHUN?

NOVEMBER?

OKTOBER?

SEPTEMBER?

OGOS??

NO NO NO NO!!!

OUR LAST PIC TOGETHER GEDER WAS ON JULY!!!
THANKS TO OUR 4TH ANNIVERSARY..
KALAU X, XDE GAMBAR LANGSUNG!


Apakah tanda kehidupan yg berubah drastik tanpa kesedaran nie??

One more time..
ADUYAIII....

TATA

Perasaan hari Ini

Saja mengetest app kt FB nie.. Bukan apa, saja nk tgk kajian tentang tarikh lahir Saya yg lewat lg nk sampai nie kan... Baca punya baca, lebih kurang jer ngan yg kajian dr Dr fadzilah Kamsah tentang mereka yg lahir pd bulan Mac.. Jadi, accurate ke kajian dorang nie? Ke dorang pun meniru antara 1 sama lain? Ke app nie tiru Dr Fadzilah punya kajian?? Adooii..Pening mau pikir ooo...

So, kembali kepada tajuk di atas.. Perasaan hari nie.. Aper ye?? Letih? Tiap2 ari pun letih.. Ngantok? Pun masuk kategori perasaan ke? Aduyai.. (bak kata Nabill)

Harini, hari Selasa, adalah hari untuk Saya setelkan semua tugasan berkaitan P&P kelas dan urusan pengurusan kelas yg Saya dok jaga tatang macam minyak melekat kt kuali tu.. Al-kisah, 2-3 minggu lepas, aktiviti tersebut berjalan lancar, al-maklumla, 4ari berkerja yg lain, mmg full dgn kelas, so, pengurusan lain mmg xdpt masuk jalan punyer.. Arini punya kisah, banyak bebenor hal2 berbangkit yg membangkitkan rasa xsenang duduk Saya di kerusi empuk lembuk di bilik guru tu.. Apa nak dikata, dr 10 masa, Saya ada free 6masa, kelas 4 masa (+setengah masa cikgu lain xmuncul2). Dah kena relif 1 masa + setengah (gara2 cikgu lain xmasuk2)..

So, 1masa dh kompem utk makan2 kt kantin. Masa yg ada lak, kena gie penggambaran guru utk majalah sekolah.. Senyumlah daku dalam kepiluan mengenangkan masa free ku yg diragut pergi begitu saja..

Actually, bila Saya sebut masa free, jgnla yg bukan2 cikgu nie salah anggap ek.. Masa free cikgu nie, banyak gunanya tau.. Contohnya, bukan lesson plan yg panjang berjela tiap2 ari x tiap2 kelas, fail2 berlambak xabes2, urusan pelajar yg menggunung ntah bila boleh setel, tmasuklah amik berat + tinggi pelajar.. (yg ni saya mmg suka, boleh membebel pd yg keleding perasan gemookss dan yg gemookkss perasan cantik..) kuikuikuikuiii

Kadang-kala, hati nie mendidih jer dengan sikap kanak2 remaja yg suka buat perangai sendiri nie.. Tapi kadang2, dorang nie mengajar kita utk jd lebih tabah dlm hidup nie.. Cheewaahh.. Bagi Saya, cukupla seorang pelajar yg menyejukkan hati drpd 45pelajar dlm kelas yg menyakitkan jiwa dan raga... Kerana yg seorang itu sudah mampu menaikkan kembali motivasi seorang guru untuk terus berjuang agar yg 44orang td pn kembali ke jalan asal, menuntut ilmu utk kehidupan, bukannya sekadar utk lulus peperiksaan..

Oohh... Cukuplah meluah perasaan di malam2 hari nie.. Nanti ada yg termimpi muka student yg sgt suka tersenyum tu... :)

tata

~PEMALAS~

Saya malas nak update blog!!
Cuma rajin berblogwalking jer

Saya malas nak tinggal jejak lepas blogwalking
Cuma suke baca2 jer

Saya malas nak baca2
Cuma suka usha2 gambar

Kalau dh malas tu, malas la jgk...

p/s: malas or xde masa?? teetttt..

tata

Tak perlu Disangkal lagi..

There was an error in this gadget
Pink Diamond), url(Pink Diamond), auto;}