Mukasurat Extra

Terjalinnya Ikatan..

Daisypath Anniversary tickers

Jom Main klik-klik-klik

Followers

Tuesday, February 14, 2012

Perasaan hari Ini

Saja mengetest app kt FB nie.. Bukan apa, saja nk tgk kajian tentang tarikh lahir Saya yg lewat lg nk sampai nie kan... Baca punya baca, lebih kurang jer ngan yg kajian dr Dr fadzilah Kamsah tentang mereka yg lahir pd bulan Mac.. Jadi, accurate ke kajian dorang nie? Ke dorang pun meniru antara 1 sama lain? Ke app nie tiru Dr Fadzilah punya kajian?? Adooii..Pening mau pikir ooo...

So, kembali kepada tajuk di atas.. Perasaan hari nie.. Aper ye?? Letih? Tiap2 ari pun letih.. Ngantok? Pun masuk kategori perasaan ke? Aduyai.. (bak kata Nabill)

Harini, hari Selasa, adalah hari untuk Saya setelkan semua tugasan berkaitan P&P kelas dan urusan pengurusan kelas yg Saya dok jaga tatang macam minyak melekat kt kuali tu.. Al-kisah, 2-3 minggu lepas, aktiviti tersebut berjalan lancar, al-maklumla, 4ari berkerja yg lain, mmg full dgn kelas, so, pengurusan lain mmg xdpt masuk jalan punyer.. Arini punya kisah, banyak bebenor hal2 berbangkit yg membangkitkan rasa xsenang duduk Saya di kerusi empuk lembuk di bilik guru tu.. Apa nak dikata, dr 10 masa, Saya ada free 6masa, kelas 4 masa (+setengah masa cikgu lain xmuncul2). Dah kena relif 1 masa + setengah (gara2 cikgu lain xmasuk2)..

So, 1masa dh kompem utk makan2 kt kantin. Masa yg ada lak, kena gie penggambaran guru utk majalah sekolah.. Senyumlah daku dalam kepiluan mengenangkan masa free ku yg diragut pergi begitu saja..

Actually, bila Saya sebut masa free, jgnla yg bukan2 cikgu nie salah anggap ek.. Masa free cikgu nie, banyak gunanya tau.. Contohnya, bukan lesson plan yg panjang berjela tiap2 ari x tiap2 kelas, fail2 berlambak xabes2, urusan pelajar yg menggunung ntah bila boleh setel, tmasuklah amik berat + tinggi pelajar.. (yg ni saya mmg suka, boleh membebel pd yg keleding perasan gemookss dan yg gemookkss perasan cantik..) kuikuikuikuiii

Kadang-kala, hati nie mendidih jer dengan sikap kanak2 remaja yg suka buat perangai sendiri nie.. Tapi kadang2, dorang nie mengajar kita utk jd lebih tabah dlm hidup nie.. Cheewaahh.. Bagi Saya, cukupla seorang pelajar yg menyejukkan hati drpd 45pelajar dlm kelas yg menyakitkan jiwa dan raga... Kerana yg seorang itu sudah mampu menaikkan kembali motivasi seorang guru untuk terus berjuang agar yg 44orang td pn kembali ke jalan asal, menuntut ilmu utk kehidupan, bukannya sekadar utk lulus peperiksaan..

Oohh... Cukuplah meluah perasaan di malam2 hari nie.. Nanti ada yg termimpi muka student yg sgt suka tersenyum tu... :)

tata

No comments:

Post a Comment

Tak perlu Disangkal lagi..

There was an error in this gadget
Pink Diamond), url(Pink Diamond), auto;}