Mukasurat Extra

Terjalinnya Ikatan..

Daisypath Anniversary tickers

Jom Main klik-klik-klik

Followers

Tuesday, May 26, 2009

PeRJalaNan Ke BRuneI yang MemENatKAN..

ni antara gambar2 yg sempat di snap ms kat brunei...




banyak tmpat yg menarik...


kat salah satu masjid yg indah...
tmn permainan pn lawa, bersih, indah...
rusydan yg nk kumpul gambar banyak2..

NIE la mASjID yG AKu raSER paLInG lAWA yG dISnaP oLEH rusYDAn. lawaNYERR....
mak ngan rusydan kat dpn masjid sultan hassanul bolkiah.




komsplek sukan brunei yg besar n penuh ngan peralatan sukan..(ulasan rekaan,,huhuhu..)






mmg masjid yg glamer...dtg sini, jgn lupa datang masjid nie...


1 ari round brunei mmg tak beraper cukup tp sbb mata wang yg double kt sni, ok la tu... nak isi minyak kt sni pn mahal...(utk bkn kenderaan brunei, seliter petrol=rm1.82. ermmm)

ok..jumper lg..

Saturday, May 23, 2009

FeRI ke LabUAn-hampiR 3Jam



Perjalanan ke labuan mmg memenatkan. nasib baik naik feri yang besar banget, takla aku raser nak terkeluar isi perut nie.. tapi, mmg la lama dok atas feri tu.. RM5 je tambang untuk sorang kalau naik feri nie. ada alternatif lain bagi org yg nak cepat sampai..naik bot laju. 15minit jer sampai kata org(aku tak pernah try lg). RM15 sorg..berbaloi la..

Feri nie bawak kete gak. RM40 utk sebijik kete bawah 1.6CC..jd kalau nak sonok jalan2 keliling labuan, bawakla kete.. syok...nie gambar atas feri masa gie n balik..

menghala ke labuan..angin sepoi2 bahasa..indahnya alam ciptaan tuhan...
nie Rusydan yg 1st time nak gie labuan. sibuk citer pengalaman kat Tioman, nie baru tau bila dah sampai labuan yg lg besar...
apa la dorg buat nie..gambar dorg jer dh berdozen2..maklumla, aku suker snap gambar yg lawo2..hehehehehe
nie muka kena paksa amik gambar..huhuhuhuhuh
nie pulau yg ada disepanjang perjalanan ke labuan..kalau tgk betol2, kat pasir pantai tu, sampah je banyak..kayu, tin, botol...isk3...sedih gak tgk gitu...
mak tgh feeling tgk fenomena yg jarang dapat dihayati..maklumla, biasanya mak gie jalan2 ngan kawan2,ada tour guide bertauliah..jalan2 ngan kitaorg, kena la survive sket ala2 pengembara...dok pn kat depan feri, bukan kat dalam..huhuhuhuh
gambar dia lg....alahai..hensem la tu kononnya..malas nak layan..
banyak gak kete ari tu..nie la keadaannya dalam feri tu. kete depan sekali kaler itam yg bawak tong merah tu, bawak ikan la..siap dia bg ikan lg kat pekerja feri tu...taktaula free ke beli..ermmm...
kepanasan sayang??? siannn...
"kita patut beli feri nie sebijik. mudah nak buat family tour." kata Rusydan kepada suamiku sayang.... ngah setuju Dan... sokong lg...
apahal la gambar nie takder kepala.....
hah..sape lg putih???
dah hampir tiba kat labuan..belakang tu kapal2 yg aku tak tau angkut ape...
nak nyibuk lg la tu..

tu laciter perjalanan yg ok la utk aku n famili... TQ abang banyak2 coz sudi n menawarkan diri utk drive sepanjang perjalanan Lawas-Menumbuk-lawas-limbang-brunei-lawas..

haaa...ada brunei??citernyer akan datang nnt.... till now..tata

Friday, May 22, 2009

DiNner SeAfoOd Di LaBUan..

sesampai jer kat Labuan dalam kul615 petang, ari mmg dah gelap. nasib baik Cik hajjah fatimah sampai awal, datang amik kami naik kete Cherry. yang manis sweet2 gitu..hehheheehhe... sampai umah dia kat Taman Sehat, Kg Kerupang, kami rehat2 jap.. malm baru gie makan malam kat Island Seafood.. Nie la koleksi gambar time tu..


Di depan pintu gerbang yang cute..
amik gambar mmg penting.. 
haa...mak ngan hajjah tengah dok cari ikan ape yg sodap.. last2 kerapu masam manis jadi pujaan...hahahahahahahha..besar tu...
nie gambar snap sendiri..dah ilang separuh muka yang bulat nie..
alahai rusydan...bersinar betol kepala mu...
ni resepi ikan..banyak betol pilihan. Cik Fadhil pun konfius nak yang mana..hahahah
ni la harga setiap 100gram..panas..panas..
borak2 sambil tnggu makanan sampai.. sebelah kanan tu, anak hajah fatimah, Afiqah..
kontrol rusydan..kontrol..
lauk pauk yang sodap...penuh perut..

nie citer makan malam yang memenuhkan perut.. sape2 nak datang labuan, kedai nie mmg bast....BEST Giler...huhuhuhuhu

LAdaNg cENdaWan Di LAbuAn..

Bergambar di depan Toyota Fortuner milik Hajjah Fatimah, pemilik ladang cendawan di Labuan.
lupa nak citer, aku gie Labuan ngan husband, mak n adik, Rusydan. Nie aktiviti yang dirancang oleh aku, gie melawat ladang cendawan.hehehehe
Dicelah-celah rak cendawan yang baru sampai nie, sempatla snap gambar kenangan.. actually, nie 1st time aku masuk dalam ladang cendawan. so teruja la sket..haa..yang besar tu adik, Rusydan..yang baju kuning, Cik Fadhil, Husband kesayangan..
yang baju ijau nie la hajjah Fatimah Bt Kario, kawan sekatil mak masa gie Haji tahun 2004. lama dah dorang tak berjumpa tapi bila dah jumpe nie, kamcing semula la... Makcik Fatimah nie peramah orangnya.. ada banyak perniagaan yang dia usahakan bersama-sama anak-anaknya... ni salah satu dari cabang perniagaan dia la... kira nie usahanita yang berjaya la...
tanah-tanih cendawan yang baru sampai kat ladang nie..wah, tengok jer keadaan nie, aku mmg teringin nak buat perusahaan nie. hahahahahahah(angan-angan nie mmg selalu muncul..)
Haaa....mmg menarik cendawan nie..raser nak makan terus jer dari tanah nyer..huhuuhuu..

tu la citer aku di ladang cendawan.. pengalaman2 lain di Labuan, ada kat bawah tajuk lain ek...
teruskan membaca....tata..

Tak perlu Disangkal lagi..

There was an error in this gadget
Pink Diamond), url(Pink Diamond), auto;}