Mukasurat Extra

Terjalinnya Ikatan..

Daisypath Anniversary tickers

Jom Main klik-klik-klik

Followers

Thursday, September 30, 2010

PELITA JILID 42, 2010


Saya nie mungkin bukanlah seorang pemimpin yg baik.. Sbb nya ape?? Saya nie kn Editor majalah sekolah.. Tapi saya xdpt nk lakukn yg terbaik utk majalah nie.. Apa yg dirancangkn, semuanya jd kelam kabut.. Apala teruk sgt saya nie..

Saya bercadang nk yg hebat.. Tapi nampaknya, segala perancangan yg saya harapkn daripada anak buah saya, hanya ini yg mampu kami realisasikan.. Kegagalan kepimpinan saya adalah satu disaster!! Huh..

Monday, September 27, 2010

Damai Di hati..


Tajuk entry cm lagu tau!! hahaha

Bukan apa, arini rs sgt letih mengajar.. Tp puas ati sbb objektif kendiri tercapai walaupun objektif p&p mmg jauh panggang dr api.. Jd. rs puas hati tu mmg superb la..

Lagipun, dr kelmarin dh janji nk gie jog ngan cik abg fadel ptg nie.. Tapi ari lak mendung sepoi2 nk ujan..huhu.. Jadi plan ditangguhkn walaupun saya dh xtido ptg nie..:(

Arini Kak Timah masak laksa Sarawak, laksa Penang + spageti goreng.. Kenyanglah perut saya pagi, tengahari dan ptg nie.. Tima kasih banyak2 kak Timah... Nanti nk lg! :)

Petang nie nk masak singgang ikan tongkol utk juadah berbuka puasa cik abg fadel. Goreng kentang skit, ulam dh ada, ok la tu.. Saya dh kenyang..;) Cik abg fadel mesti suka mkn singgang tu.. kalau ada budu, mesti lg best kn!!

Saya berbual panjang ngan kawan baik saya, Del, arini.. Kami dh lama tak jumpa...:( Samala jugak ngan kawan baik saya Arnie yg dh plan nk tambah baby.. Bila la dpt nk jumpa lg kn.. Bila dh kawen nie, nk gerak kena gerak sama2. Nanti org kata kita nie tinggal laki, xpn laki xsayang bini..huhu.. Macam2.. Nnt kita jumpa ya kawan2...

Last sekali, hari nie mesti saya tido awal sbb xtido ptg arini..Dan cik abg fadel mesti tido lewat.. Isk isk isk...

tata

Friday, September 24, 2010

Hari Ini Dan Semalam..


Hari ini, hari Sabtu. Kami di sekolah ada sekolah ganti. Selalunya, saya rasa teruk dan tensen bila kena kerja hari Sabtu. Tapi hari nie saya rasa tenang jer.. Walaupun saya masih lewat ke sekolah..(teruk betol cikgu nie..)

Sekolah hari Sabtu nie sebenarnya seronok. Dapat makan2, minum2, surfing2 internet.. :)
Program hari nie ialah Majlis Titian Emas untuk pelajar Tingkatan 3 dan 5. Saya jadi AJK Kebersihan Tangga laluan utama. Maklumla, sekolah saya memang naik bukit. Adala seratus lebih jumlah anak tangganya.. Mungkin separuh dari tangga Batu Caves kot.. Saper2 yg nk training, memang bagus tau.. saya dh tengok2 tangga tu kelmarin, arini tengok lagi, ok jer kot.. saya pun join kawan2 yg jadi penyambut tetamu di tangga tu.. Sian tengok makcik2 dan pakcik2 yg dh tua, sanggup berpeluh letih, bersesak nafas mendaki tangga, demi untuk anak yg bakal menduduki peperiksaan.. Hai, anak!! Lihatla Ibu yang menahan nafas tu!!

Semalam, hari Jumaat. Semua orang suka hari Jumaat. saya pun. Saya pergi Tamu@pasar tani sorang2. Sebab cik abg Fadel nk gie main futsal, dia xdpt nk teman saya..huhu.. Jd saya pn cuma nk beli sayur + ikan, gie jela.. Tapi bila dh sampai sana, baru ingat, bawang dh abis, buah nampak cm sedap.. Isk, akhirnya, dalam tangan, saya jinjing sekilo bawang merah, setengah kilo bawang putih, setengah kilo kentang, ikan apa ntah utk dibakar, sayur bayam, 2 kilo limau dan setengah kilo buah mata kucing. Haa... Mana xrasa nak tercabut sendi siku ni ha... haha

Apa2pun, hari Jumaat dan Sabtu berlalu dengan aman.. Ahad yg bakal tiba diharapkan begitu jua.. :)

tata

Tuesday, September 21, 2010

Saya dan Diri Saya jua..


Kisah arini (21 Sept 2010), gie Poliklinik Lawas utk appt jumpa pakar O&G. Temujanji kul10, saya gie la kul 9.40, lepas abis kelas. Tup2, tunggu punya tunggu, kul3 lebih baru dpt jumpa doktor...

Nie nk citer kronologi perjalanan hidup saya hari nie sahaja...

5.00 am : Bangun dah. Iron baju kurung.. Dan benda2 yg patut dibuat sebelum gie sekolah..
6.35 am : Bertolak ke sekolah. Arini ada assembly.
8.20 am : Ke gelanggang utk kelas PJK. Budak yg bawa baju PJ, kami bagi peluang main2 sblm minggu depan nk buat ujian SEGAK. Yg tak bawa lak, saya ajak borang main Pisang Goreng..
9.30 am : Pelajar dilepaskan balik ke kelas dan rehat. Saya pun naik ke bilik guru untuk ambil kad klinik, dan terus menuju ke klinik ngan cik abg fadel. cik abg fadel drop saya kt poliklinik, dia gie balik umah ambil surat penempatan pertama kami untuk dihantarkan pada pengetua untuk urusan pertukaran..

9.40 am : Mendaftarkan diri di kaunter. Dapat giliran number 31, nombor semasa, 6. hahaha
10.20 am : cik abang fadel datang. Dia taknak datang amik saya lagi dh lepas nie so saya kena gie anta dia balik sekolah dulu, pastu saya drive sendiri kete balik ke poliklinik nie..
10.40 am : sampai poliklinik semula. Makan ubat 'prolapsed disk' saya nie dulu utk menjamin nerve kaki saya nie tak mengganggu.. nasib baik ada Reader's Digest..
11.30 am : Dah ngantuk tahap takle tahan dh. Dah tersengguk2 jugak. Terpaksala jalan2 ambil angin..
12.00 pm : Dapat borak2 ngan sorang akak kepada student. Celikla sikit mata.. dia nombor 30.huhu
12.15 pm : Sesi klinik ditangguh hingga 1.15 pm. Alahai..Nak balik umah dulu la.. sempatla tido dlm 20 minit then makan megi kari..huhu

1.50 pm : Baru sampai semula ke klinik dari rumah. cik abg fadel dh tunggu utk ambil kete dan balik umah..
1.55 pm : Penyeksaan menunggu bersambung lagi..
2.45 pm : Saya merasmikan khatam reader's digest edisi Sept yg menemani sejak pagi td..

Akhirnya...

3.15 pm : Nama saya dipanggil.. tapi baru check tekanan darah.. Berjumpa semula dengan kakak student td.. jumpa cikgu Kasturi jugak..
3.25 pm : Berjumpa dengan Doc yg xtau pun namanya.. Tanya2 sket, check2 sket, scan2 sket, ok.. Husband xde masalah. Rahim+ovari xde masalah. So, makan hormon utk stabilkan period jela..
3.55 pm : Sesi ngan doc berakhir. Gia amik ubat kt farmasi dengan pegawai farmasi yg kerek hampeess..
4.05 pm : Balik bersama cik abang fadel yg dh tunggu kt depan klinik..

p/s: Ada ustazYazid & Cikgu Ambran jugak, hantar isteri masing2 utk check up..Nasib baik abg fadel sy dtg amik td. kalau x, saya sorg jela yg mcm anak dara, doing things solo2 jer kt sini..huhu..xpe, kt sini, dh biasa cmnie ok..

Esok ada appt kt unit fisioterapi lak. Dah 4kali gie, ajak cik abg fadel temankn, dia xnak. So anggap, esok dia xnak jugakla kn.. Kita gie sendiri.. pandai drive kn..Bawak moto pn pandai..Naper nk depend pd org jugak.. kn...

ok, 2 entries in 1 day. ok la tu.. jangan muntah bila baca nie..

:)
tata

Saturday, September 18, 2010

Story Hari Raya 2010..


Hari Raya 2010 ni best...Sbb dpt cuti sebelum n selepas raya..Jd, sempatla berbuka di rumah, dan beraya sakan..hehe

Perjalanan kami dh bermula pd petang 3hb Sept, bergerak ke KK menaiki Avanza bersama2 dengan Ustaz Yazid & famili.. Si comey Iman senyap jer dok atas riba aunty Dayah..:)
Berbuka di sana, lepas tu terus jalan2 kt Pasar Malam Kampung air utk membeli barangan2 beraya seperti kerongsang, gelang mutiara dan rantai..huhuhu.. Abis jugakla 2-3 ratus malam tu jer..

Nie ialah aksi tembak-menembak oleh Abg Fadel di Terminal 2 KK semasa menunggu kapal terbang kami yg sepatutnya bertolak jam 6.55petang tp delay sampai kul8mlm.. Hangin jugakla dok nunggu dlm tempat yg makanannya mahal2.. Nasib baik sebelum check-in, kami dh bersiap2 dengan burger KFC dan air mineral.. Utk mengalas perut la katakan..
Naik jer kapal terbang yg lambat tu, terus letak punggung, sandar kepala dan ZZzzzzz...
Tak sedar dh bila cik2 pramugari tu dok tolak troli jual makanan huhu.. Sedar2, kaki saya dah start sakit dan tido pn terganggu.. Tapi xpe, makan ubat, tunggu beberapa minit, sakit pun kurang.. Sandar semula badan, dan sambung tido...

Dah sampai ruang legar Sepang, ada announcement lg.. "Disebabkan kesesakan landasan kapal terbang, kita dijangka akan mengalami kelewatan pendaratan selama 20 minit..." aduhai.. Hari yang penuh dengan lewat lewat lewat laaa...

Sampai di LCCT jam 11malam, menunggu beg satu hal dh, menunggu plk shuttle bus yg xbergerak2 dr LCCT ke KL Sentral.. Sampai ke KL sentral dh jam 12.15 tengah malam. LRT Putra dah tamat perkhidmatan, terpaksalah Abg Fadel menelefon ayah untuk mengambil kami di sana.. Sebelum nie, kami akan travel jer sampai ke Stesen LRT Gombak.. Sian Ayah ngan Mak kena gie jauh2 malam2 nie..

Sampai ke rumah dh kul2.30pagi, bangun lg kul5pagi utk sahur, pastu saya pulun tido sampai kul10..???hahaha.. Perangai tak senonoh dok umah mentua!!haha
Pastu lepas berbuka di Bentong, kami bertolak ke Chemor pulak. Kenapa kami beria sangat nak balik Chenor cepat2?? sebabnya....

Niela pasal.. Saya ada appoinment kt Klinik Pakar Hospital Temerloh ari Isnin tu..Nak buat MRI. Awal2 pagi lg, kul730 pagi kami dh kuar umah utk ke sana.. Tima kasih kt ayah Chik dan Chik kerana sudi bersusah payah menggunakan pengaruh masing2 utk mendapatkan tempat MRI nie utk saya.. Seperti yg anda tau dan xtau, utk dptkn giliran MRI nie, kena tggu sebulan 2 lepas jumpa doktor pakar tau..Tapi saya takyah jumpa pun dapat buat dh. Nie sumer jasa ayah chik ngan chik la nie.. TQVM.
Selesai buat MRI yg menakutkan dan melemaskan tu, kami pun balik umah semula, rehat2kn badan..
Abang Fadel balik Bentong Aari Selasa tu.. Nie gambar2 xtvt kt Bentong la nie.. Ada cempedak besar ngan pulasan..Lama giler dh xmakan pulasan..:(..
Ada gak gambar lemang2 yg dok dibakar tu.. Saya pn buat lemang kt Chenor. Tapi xde gambar sebab saya xpandai nk tangkap gambar sambil buat keje..:)

1 Syawal sudah menjelma...Kali nie Raya kt umah saya dulu..Nie gambar2 pagi raya.. Kami pakai baju tema pink-purple lg tahun nie..Barulah nampak comel..hehe.. Baju nie sama jer temanya ngan famili Abg Fadel sbb beli kainnya pd masa yg sama pd hari yg sama dengan harga yg sama..hehe
Selamat Hari Raya semua.. Maaf Zahir dan Batin..
Bermaaf-maafan dengan mak tersayang.. Dengan Abang Fadel?? Hem hem la..
Nie lak perjalanan kami nak gie solat raya kat tempat biasa dari saya kecik lagi, Surau Kampung Kandis.. Dulu, masa Abah saya ada lagi, Abah yang mengimamkan solat raya dan baca Khutbah sekali.. Sekarang nie, Abang saya pulak yg jd Imam dan baca Khutbah.. Tapi bergilir2 dengan anak menantu orang lain jugak...Tahun nie, giliran Abang saya yang jd Imam..:)
Dalam kete memang sonok ambil gambar..Haaa..Gambar yg macam rumah tu la surau nya..Kecik jer..
Nie lak kete kedua yang lambat sket sampai..
Niela keadaan dalam surau yang makin sempit nie.. Bebudak yang ramai2 beratur tu sebenarnya untuk terima duit raya.. Dah jadi kebiaasaan surau nie, penduduk kampung beri sedekah untuk diagih2kan kepada kanak2 berumur 12tahun ke bawah nie.. Ada 65orang bebudak tahun nie.. Sorang dapat RM14..Huhuhu..Permulaan yang baik untuk mengumpul duit raya!!
Nie saya dan Abang Fadel beraksi kat depan umah PakNdak.. Bergambar kenangan Hari Raya 2010 tau..
Nie lak rangkuman sesi berhari raya pada hari raya pertama.. Bermula dengan singgah di rumah Pakndak selepas solat raya. terus ke rumah Chik dan MakNgah yg berhampiran utk sesi memenuhkan perut. Terus lagi ke Temerloh ke rumah Paklang, sesi penuhkn perut dan borak2.Dah tu, buat plan lak nak gie umah Makteh kt Kuantan.. Layann...
Niela gambar2 kenangan kami di hari raya..
Nie lak alkisah raya kedua.. Pagi tu Chik telefon, ajak gie beraya ke rumah Aki Chik kat Felda Tementi. Tapi petang gak baru bertolak sebab ramai sangat tetamu yg datang ke rumah... Perjalanannya mencabar sebab ikut jalan ladang Felda Purun utk memendekkan masa dan jarak perjalanan..hehe
Nie anak Mimi, sepupu saya.. Si kakak Batrisya monyok sbb banyak sgt makan.. si adik Aniq meragam sebab tengah demam.. Saya kata, dia demam sebab dhnk dapat adik baru.. Memang pn, adik Aniq lahir ari Selasa 2 hari lepas tu.. Harap2 Aniq dh sihat!!
Niela susana kat umah Aki Chik. Riuh rendah mak ngan Chik berborak dengan sepupu sepapat yg jarang berjumpa.. Kitaorang lak berborak sesama sepupu..maksud saya, antara saya, Mimi, Athirah, Rusydan dan Abang Fadel saya.. ada jugak Kak Su ngan husband dia, Zainal..
Dah tamat lawatan di rumah Aki Chik, kami singgah pula kat umah Mimi yg terletak on the way kami balik..Kali nie kami tak ikut jalan dalam ladang tu dah.. Takut sebab dh malam.. Perut dh penuh sangat. Jadi kami minum2 jela.. Terasa cam kembali ke zaman kecik2 lak bila dok sama2 sepupu2..Tapi bila tengok perut Mimi yg memboyot tu, jeles lak..hahaha..Dia dh anak 3, saya sorang pn tak muncul lagi!!
Nie lak karya Cik abg Fadel semasa dlm perjalanan pulang..

Malam tu jugak, malam raya kedua, kami balik ke Bentong pula.. Katanya Kaklong akn sampai malam tu juga, kami pn join sekali la.. Plan asal nk gie jalan2 ke Melaka.. Saya pun dh buat persediaan baik punya utk mengelakkan dari kesakitan luarbiasa lumbar nie.. Alih2 xjadi lak.. Isk isk..Sian Mak xdapat nk berjumpa ngan sedara mara..
Malam tu, kul 1.25 pagi baru sampai Bentong. Semuanya sebab Cik Abg Fadel nak tgk dulu game Liverpool vs apa ntah.. Xkisah, dia yg drive..huhu

Dah tengahari @ petang baru kami bergerak ke KL bagi menggantikan sesi lawatan ke Melaka yg dibatalkan kerana gara2 diriku.. Isk..Sampai ati..

Tapi ok jugak.. Keluar je dr umah, terus gie ke umah Busu + Pak Usu. Naik Alza jer, muat utk kami sekeluarga. Busu dh siapkan makan tengahari. Ada Kerapu masak 2rasa, sambal jawa yg saya sukaaaaa sangat dan sayur.. Makan sampai perut penuh.. Nak pulak, famili nie xmakan kulit ikan tu, jadi saya yg makan semua bende nie makanla kulit tu bagi memberi mereka peluang makan isi ikan tu.. Baik x saya?? huhu

Pastu, gie umah Pak Amid, lecturer saya kat Beranang, Negeri sembilan. Gambar atas tu, baris pertama, kenangan kt Beranang la tu.. Lepas tu gie Bandar Teknologi utk ke rumah Abang Mak. Gambar baris kesua tu.. Lepas tu terus ke umah PakNgah Amir di Jalan Kopi, daerahnya xingat.. Macam2 perkara berlaku. Sian Pakngah yg ter gopoh gapah nak menyambut kami datang ke rumahnya sampai terlanggar pasu bunga masa parking kete.. Lepas tu memang nampak dia cm letih dan terkejar2 buat macam2.. Alahai, sian..
Lain kali, kalau nk datang umah orang, kena bagitau awal2..Takla tuan rumah terkejut tergempar, nak plk kalau dia ada keje lain sebelum tu.. kan..
Dengan perut yg penuh, kami pun balik ke Bentong.. Alang2 kakLong ada banyak voucher free KFC hasil pembelian hot tiket Maxis, kami pn singgah pula ke KFC Bentong utk supper..jam dh menunjukkan kul11 malam.. Gambar tu suasana makan2 tu la.. Ada gak gambar cik abg fadel berjumpa ngan kawannya, apai dan ebab..huhu
(tapi kn, xde gambar saya pn kt kfc tu...T__T )

Nie pulak gambar2 kenangan raya 2010 famili Bentong.. Lokasi kali nie, depan umah saya kt chenor jer.. sebab alang2 saya balik Chenor2 pagi2 buta tu sebab ada appointment ngan doktor pakar yg xjadi, so, dorang semua pun join sekali walaupun saya dh bgtau xyahla datang..Sebabnya, dengar2 cm ada plan nk jalan2 kt Lebu utk beraya rumah adik beradik Ayah plk..Tapi dh berhajat tu, boleh beraya umah saya terus kn...
Cam tak cukup rapat jer posing ginie...huhu
Nie koleksi gambar2 famili KakLong.
Nie gaya photographer berjaya..
Lagi gambar mereka utk tujuan publisiti..hehe

Al-kisahnya, lepas bertolak dari rumah saya jam 2petang, ingat nak terus ke Lebu seperti yg saya dengar..Rupanya ada plan berbangkit..Singgah ke rumah kami yg xbuat ape2 lagi kt Taman Seberang Permai, temerloh.. Agendanya, membersihkan bahagian tepi rumah yg amatla penuh dengan pokok2 yg tak perlu ditanam..Berpeluh2 ayah dan AbangLong berkerja keras.. Sian.. Saya?? Dok minum Ribena atas tikar dlm umah..hehe
Dah kul5petang, br bertolak balik.. Sempatla singgah umah PakLang, Makngah utk minum2.. pastu, umah Chu dah maghrib baru sampai.. Umah Maklong lg haru.. Salam2 jer..huhu.. Raya2..
Raya ke-5, Pagi2 lagi saya dan cik abg fadel dh bertolak balik ke Temerloh sekali lagi utk berjumpa dengan doktor pakar seperti appointment yg dh disahkan semalam.. dan memang dapat jumper ketua jabatana orthopaedik hospital temerloh, Doktor Yusof..
Check2, bincang2, doktor Yusof pun bagi saya 1 lagi jenis ubat utk dimakan, tarikh utk 1 lg appointment, cadangan tarikh utk operation dan yg paling best, dr Yusof bagi surat utk dikepilkan bersama ngan borang permohonan pindah saya..hehe.. best la..
Nie agenda 15 September, ari Rabu malam.. Program makan2 nie diadakan sebab esok befday Kak Suri..Saja saya nk sambut sekali ngan befday Abang ngan Adik..Ingat nk belanja makan kt luar..Tapi sian lak Kaksuri kata dia dh masak banyak nasi..:)
So, kami pn makan2 kek yg dh saya beli petang tu, dan nasi dan lauk2 yg dh dimasak..

Esoknya, 16 Sep 2010, saya dh kemas2 barang utk dibawa balik sbb malam nie nk terus ke Bentong, ada reunion SMK Khai Mun. Nie sekolah abg fadel ye, bukan saya..
Cik Hanan gie mana ngan Ayah Ngah tu??

Happy Befday yg ke 31 Kak Suri...
Ramai sedara mara yg hadir.. Tapi xdapat nk lama2.. Jd, dh tata mereka di Temerloh, kami bergerak ke RestHouse Bentong utk acara cik abg fadel.. Saya duduk, makan, dan tengok2 jela..

Esoknya, Mak saya ajak gie KL, beraya umah Mak Ndak. Alang2 dh ke KL, saya pun ajak cik abg fadel ke umah Kak Fiza terus..
Anak Kak Fiza dh 2.. Bila kamiii nk tambah bilangan ahli keluarga nie...:0

Tamatla kisah raya2 di kampung kami.. Entry nie memang panjang..saja buat 1 entry jer. takla memenuhkn inbox dashboard follower semuaa..:)

Untuk yg lain2, akan di update kemudian...

Till then, tata..

Friday, September 3, 2010

Balik Kampung!!


Balik kampung memang best, nak pulak bila balik untuk hari raya.. Tapi hakikat sebelum sampai ke rumah, memang sedikit memeritkan..

Kami bertolak dari Lawas jam2 petang selepas solat Jumaat dan menyetelkan apa yg patut. Sepanjang 4jam 30minit perjalanan, (biasanya3jam jer), ujan lebat mencurah2.. Bila dh ujan tu, mestilah jalan jem bila lau kt Bandar2 Sipitang, Beaufort, Papar, Lok Kawi dan Kota Kinabalu.. Sampai hotel dah jam630petang, kompem dh berbuka, terpaksala check in cepat2 & cari air mineral complimentary..huhu

Oh, lupa nk maklumkan, saya dan Abg Fadhil balik bersama2 dengan Ustaz Yazid, Lin dan Iman kali nie.. Jadi sepanjang jalan, rancakla berbual sampai tekak kering..:)

Dah selamat di bilik hotel, kami pun keluar semula ke Center Point KK untuk mengisi perut. Kami memilih untuk dinner(sbb dh berbuka td..:) di Kenny Rogers. Makan makanan yg dh biasa dimakan dan terus menuju ke Daiso lak lepas tu.. Saya dah belikan 3 mainan utk 3 anak sedara saya. Dan plus 1 kanta pembesar sebagai hadiah untuk Raif Danial kerana dapat nombor 3 masa exam baru2 nie..:)

Jadi, balik dari Center Point, kami terus balik ke hotel. Hotel kami berhadapan dengan Pasar Malam Kampung Air yang amatlah glemer dengan barang2 kemas daripada kristal dan mutiara. Saya pun jalan2 sorang2 sebelum Abang Fadhil datang teman sebab dia lambat cari parking.. Saya memang nak beli kerongsang untuk raya. Lagipun, Kak Suri(kak ipar saya) dah pesan suh beli kerongsang untuk dia gak. Tapi, disebalik hati yang tegar nak cari kerongsang jer tu, saya rembat gak gelang tangan ibu mutiara untuk raya. hahahaha.. Cantik..

Abis jugak Rm215 malam tadi.. Isk isk.. Tapi, xpe.. Yang banyaknya untuk Kak Suri dan Mak..hehe

Tengah malam, saya dah tidur, Abg Fadhil gie keluar ngan Ustaz, g jumpa Ckgu Ismadi untuk simpan kereta. Saya yang tidur lena nie xsedar diri pun.. Tapi bila tersedar kul3, tengok AbgFadhil xde lagi, terus rasa seriau.. Terus call.hehe.. Tapi Abg Fadhil kata dia tengah beli makanan untuk bersahur.. Ooooo.. Isteri nie risau bila suami xinform akan balik lewat..Tau..

Jadi, kul4 pagi bangun lagi untuk bersahur nasi goreng pattaya yang dibeli kat restoren sepupu cikgu Ismadi.. Abang Fadhil makan roti canai. Lepas makan, subuh, sambung tidur semula..:)

Jam8 pagi baru saya terjaga semula. Bilik nie xde tingkap, tu yg xsedar hari dah cerah. Malas nak mandi lagi. Terus bukak laptop dan online..

Jam12 kang dhnak check out hotel. Xtau lagi apa perancangan Abang Fadhil sebelum g Terminal 2 utk tunggu flight jam 705malam yang lambat lg tu.. Saya ingat nak g jalan2 tapi bulan puasa nie.. Larat ker.. Lagipun, kena menstabilkan diri untuk duduk dalam flight selama 2jam 30minit tu supaya tak rasa kesakitan yang bisa menyerang tu..

Ohh.. Saya dah dapat buat appointment untuk jumpa Doktor Pakar Ortho hari Isnin minggu depan untuk buat MRI di hospital Temerloh. Xla saya kena guna duit ribu riban untuk ujian tu..(kedekut jugak saya ni..) Dan saya harap, ujian tu akan men'reveal' apa yang patut saya lakukan dengan sakit nie.. Saya dah dapatkan sikit maklumat dari internet. Ada 2 jalan penyelesaian jer.. 1- Kalau keadaan masih belum serius, rawatannya hanyalah makan ubat dan buat fisioterapi yang saya buat 4kali tiap hari sekarang nie.. 2- Kalau keadaan dh berada pada tahap serius dan amat mengganggu kehidupan seharian, pembedahan amat digalakkan.. Jadi, keadaan mana satu saya nie??

Saya ada jugak tanya2 kat juruterapi kat Hospital Lawas tu tentang keadaan saya nie. Dia cakap, sebab saya dah start rasa kebas selain rasa sakit sepanjang kaki kanan nie, jadi ada kemungkinan keadaan saraf tu dah jadi makin teruk. So, treatment is a must she said..huhu
Ada can tak saya nak guna medical report saya untuk mintak tranfer ujung thn nie??? :)

Okla, saya pn dahnk start menyiapkan beg2 dan mandi, sebelum check out nie kang..

SELAMAT BERCUTI..

SELAMAT MENYAMBUT LAILATUL QADAR..

SELMAT HARI RAYA AIDILFITRI..

(ucap awal, takut dh xde kesempatan utk update blog sbb kt umah kampung xde wireless dan line broadband xbagus sangat..)

tata

Wednesday, September 1, 2010

Si comel Yang Lelap Lena..


Walaupun masih xdapat merenung wajah mulus bayi yang sedang lelap lena, saya memang beruntung kerana memang dapat melihat dan merenungi wajah lena Suami tersayang.. hehe

Alahai Sayang..

Tak perlu Disangkal lagi..

There was an error in this gadget
Pink Diamond), url(Pink Diamond), auto;}