Mukasurat Extra

Terjalinnya Ikatan..

Daisypath Anniversary tickers

Jom Main klik-klik-klik

Followers

Tuesday, June 30, 2009

EveNT TerkiNi..

Rabu lepas Cikgu Danson buat birthday party utk anak dia kat astaka sekolah belakang umah dia.. ramaila guru2 n rakan taulan dia yg dijemput hadir.. makanan catering dr restoren mutiara. siap ada menu istimewa Danson, Ikan Jelawat Masak Pansuh.. (resepi Danson, diperap oleh Kak Habsah, Diselesaikan oleh aku, dibakar oleh Cikgu Ziem)... sedap amaaattttt.....

Cikgu Danson yg pakai bj coklat bersama isteri, Nancy yg tgh tunduk tu...
Nie cikgu Wilson yg baru sempat snap gambar ke-5, dah full memory kad dia.. alahai wilson.. awat tak prepare betol2 daa...
yg tgh berjalan nie ustaz Yazid. eager nk snap gambar jgk nie..
yg besar tudung peach nie Cikgu Anita, sebelah tu adik dia. yg dok kat depan tu Cikgu Timah, Cikgu Phey, n rakan taulan cikgu Danson...
Upacara paling best bg budak2.. potong kek... birthday boy, Arkinson, yg pakai bj coklat sebelah budak yg pakai bj merah tu... yg belakang dokong anak, Donny, pembantu makmal kat sek..

best..makan banyak aku malam tu.. especially pansuh tu la.. siap pesan ngan kak habsah suh tapaukan utk aku sbb aku, cik padil n ustaz n isteri balik awal lepas kenyang.. hehehehe...

lain kali, Cikgu Danson boleh buat lg jamuan ek...
nie gambar2 Cik Fadil main bola tampar kat gelanggang sekolah. sempat snap beberape gambar sebelum aku kesejukan..
ntah mana satu cik fadil pn aku taktau..
oohhh.....nampak tak kaki budak tu? aku tak paham kenape dia pakai sebelah jer kasut.. tapi, aku raser, tingkah laku budak nie ada kaitan dengan kejadian2 kaki2 yg terluka akibat menendang gelanggang tu...(nota: budak2 sini lg suka main bola tak pakai kasut. aku taktau ape reason dorg tp dah dorg suka, biar je la..)
haa....nie aku punya coklat blended buatan n resepi sendiri.. buat banyak, lupa Cik Fadil sakit tekak, takle makan ais.. alahai..tak syok minum sorg2...
nie gambar cikgu2 main volleyball lg...
yg atas motor tu Hj Tahir, datang memantau pasukan sekolah katanya...hehehehe




dorg abis main kul6.56 petang..kat sini, dah gelap sangat dh.. maghrib pn lebih kurang 6.40.. aku punya la geram... sabooo jela... sbb aku kena tggu cik fadil, kitaorg naik 1 kete.. aku gie training poco2..abis awal lak tu...dekat sejam aku dok dalam kete... aaiii... pastu, esoknya, terus aku raser cam nak demam... kena minum 100plus..(saranan cik fadil la nie..)..aiiiii
nie gambar sesat... rantai tangan yg aku beli khas utk raya...heheheheh
nie lak gambar kelas aku, 2 Progresif.. buat pengetahuan, 2 Pro nie kelas paling 'cemerlang' dlm tingkatan 2. ada program utk mengindahkan kelas, so aku buat semua nie... nak harap student, mmg takle..
tp tampal2, ada gak 2-3 org yg rajin tolong... tq guys.. nnt aku leyak gambar2 dorg lak kat sini ek...

tu jela entry utk kali nie..dh malam, nak tido lak. esok punya jadual, penuh giler... dr bangun pg, sampai tido semula... nak tau? tgk nie...

5.00pg : bangun pagi (mandi, iron bj, minum, bersiap2)
6.30pg : bertolak ke sekolah
7.00pg : start masa sekolah. kelas aku start kul 7 sampai 9.40pg.
1.20ptg : abis waktu sekolah. sambung ngan latihan koir utk sambutan hari guru 3/7 nie..
2.30ptg : balik umah jap.
3.30ptg : latihan utk kejohanan olahraga sekolah 8-10/7 lak..
4.30ptg : training poco2 utk sambutan hari guru gak...
6.15ptg : baru abis agenda kt sek.. balik umah...

letihnya aku.... jadual kat umah, ape2 je yg dapat membuatkan aku idup kat umah ngan Cik Fadil dgn aman n selesa... aiii....

tata..

Sunday, June 21, 2009

21 JuNe 2009... TAmaN PanTAi MeriNTAman..

Arini, aku n Cik Fadel, bersama2 dengan Ambran n Ustaz Yazid bersama wife masing2 g piknik kat PAntai MArintaman, Sipitang. Ambran n Ustaz datang awal, dah puas mandi manda baru kitaorg sampai.. tak terjaga daa... nie la koleksi gambar yg sempat di snap kat tepi pantai sebelum kitaorg makan2 kat situ..




Tu la ustaz, ambran n Cik Fadel tgh bakar ikan cencaru..
dalam kul1 lebih, kitaorg dah balik. Cik Fadel ada lawan badminton lak kul4. sebelum balik Lawas, kitaorg singgah kat Gmart Sipitang. beli brg2 dapor sket.. kul3 sampai Lawas dah.. Cik Fadel sempat lelap jap sebelum g main. sampai sekarang (kul10mlm), tak balik lg.. td kul 630 cik fadel balik solat jap, kuar semula kul7lbh... ermm.. diner dah siap tp orgnyer tak balik lg... nak buat camner...

ok la.. catatan pendek utk kali nie.. tata..


Thursday, June 18, 2009

HoliDAYs... TgaNU>>>BukiT meraHH..


Cuti pertengahan tahun yg lepas, aku n family merancang nak gi bukit Merah. nak melayan anak2 sedara aku n Cik Fadel main air la katakan... jadi, bila aku balik pahang, stay kat umah mak mentua aku 3ari, then balik umah aku kat Chenor.. sekali nak setel hal2 guaman n pinjaman umah yang nak dibeli kat temerloh..

tapi sebelum gie Bukit Merah, g Tengganu dulu. Amik kak ipar n anak2 sedara aku yang balik umah tok ki sebelah tengganu..
sambil tu, sempat aku gie Pasar Payang yg glemer ngan batik sutera yg mmg mengGILAkan n Stesen Bas yg glemer ngan kain tudung yg menJULINGkan mata..hahahahaha

nie gambar raif kat zoo taiping, tersesat kat atas nie lak. huhuhu.. kitaorang gie zoo nie ari ahad, selepas ptg sabtu tu mengecutkan diri n badan kat Bukit Merah. enjoy betol raif tengok binatang2 kat situ. dia nie mmg suker binatang. masa kecik, aku selalu la belikan binatang2 yg kecik2 tu, selalu la dia main sorang2 ngan patung2 binatang tu. kadang2 aku takut gak, mana tak nya, asik2 dia cakap nagn patung2 tu..huhuuhu
nie la offer batik sutera terengganu kat pasar payang yg aku lawat ari rabu tu. sepasang baju tu cuma RM90 jer..murah betol.. baru nie, sekolah aku punyer pakaian batik seragam, yg coraknyer lg simple dr nie pn, RM150.. mahalnyer.... tak termasuk bayaran pos lg tu.. aiii...
Kak Suri posing dpn bangunan Arfa Batik kat Kuala Terengganu nie.. bangunan dia punyerla besar..... mmg mewah abis la... banyak kolam ikan ngan ikan2 yg besar2 dan cantik2...
nie salah satu kolam kat situ...lanskap yg menenangkan jiwa..hahahahaha
haa.....secara curi2 dan tak perasan ada sign tak boleh snap picture kat dalam nie, aku pn snap ape2 yg dapat jd kenangan kat Arfa Batik nie..lepas2 nie, ntahla aku masuk lg ke tak dalam nie...
Mengikut pemerhatian aku yg tak berapa terer ngan selok belok perniagaan batik kat terengganu nie, harga pakaian kat sini mahal giler,... corak2nyer bukan cantik sangat pn berbanding yg ada kat pasar payang.. cuma, yg ada kat sini, BRAND YG BESAR AND GAH LA...
jadi, cadangan aku, kalau nak beli batik sutera dalam budget yg 'budget', gie la pasar payang... cuma berhati2 sket, kalau terlalu murah nanti, takut bukan kain sutera yg dijual.. maklumla, ada manusia kat dunia ni yg hanya pentingkan keuntungan....

nie kat kawasan bermain di sekitar masjid kristal. anak2 sedara aku nie, mmg pantang nampak permainan camni, terutama hafeeza. yg si kecik nie, hanaan namanyer.. penakut lak. pada batman n jaws yg besar tu pun dia dah terjerit2 mintak dukung.. siap nangis2 lg...

nie la pintu gerbang masuk ke masjid kristal.. yg kelakarnyer, rupanyer kaksuri pun tak penah gie lg masjid ni.. sian kaksuri, jarang betol dah alik tengganu skg nie...
hannaan nafeesa nie, kalau tersenyum, bukan main lg. jalan2, lg dia suker..kena kejut dari tido pn takper..
mmgla masjid yg jadi kebanggaan rakyat tengganu....
laa.... naper laknie?

langit dah gelap. terpaksala bergegas balik...
ada jugak pasangan pengantin baru yg mengabadikan kenangan kat sini...
Berjalan berpimpin tangan bersama2....
Nie la anak2 sedara ku yg tersayang... dari kiri: muhammad raif danial, hannaan nafeesa, hafeeza munira..
Eh, hannaan nak lari gie mana tu... ayah ngah, tolong tengok2 kan hannaan tu, makngah nak snap gambar lg nie...
nie Cefiro abang yg dibawa ke terengganu. nak bawak Myvi, tak muat la plk ramai2 nnt... nie tgh parking kat depan kilang sutera crepe digital, satu2nyer kilang crepe digital di terengganu.. dengar2 cerita, ujung thn lepas, dorang nie ada 3mesin cetak je. tp, masa cuti aritu, dorang dah tambah jd 11 mesin. alamak....kaya giler la tokey nie... orang melayu, alhamdulillah... semoga tak lupa pada yg berhak. hehehehe
nie bahagian depan yg tgh renovate. nak besarkan lagi kilang nie..
nie tmpat sidai kain yg bari dicetak.
haa...nie pelanggan yg dah sampai dr kul8pg. masa nie dah kul12 tghari..masih setia duduk bersimpuh..hehehehe
tgk tu....rakus makcik nie merampas kain yg dibawa... "bagi makcik dulu.." dialog makcik nie tiap kali kain baru dibawa keluar... muka2 yg ada dalam gambar nie, sumer makcik yg berniaga kat pasar payang. termasukla pakcik yg tersengih tu...
"puas ati saya. dapat yg ijau nie" dialog makcik nie lagi... akak yg pakai baju pink tudung itam nie, dah banyak yg diambilnyer... aku tgk, biler dorang sumer dah surrender dalam kul130 tu, akak nie ada lebih 50 pasang crepe digital yg dibeli. kalau sepasang harganyer rm280, kita kira sendirila berapa duit yg dibawanyer kan...
Nie lak kat Natifah Batik. tempat kaksuri dok cari kaftan. aku pn amik 1 maxi yg agak sexy.hehehe
khusyuk dok pilih corak yg menarik...
haa..nie makcik yg tgh mewarna kain batik yg akan dijadikan kaftan...
aku sukala corak nie...hehehehe
yg ijau tu batik sutera abstrak.. lawooooo..... kalau korang perasan, bahagian atas ada gak kain ijau yg sama coraknyer, kain 4meter utk pmpuan. yg bawah tu 2m jer..
nie la akak tukang canting batik kat sini...
hannaan nafeesa yg keletihan balik dari terengganu ke chenor...

dah sampai chenor ari khamis malam, aku relek2 kat chenor je. jumaat malam dah nak bertolak g perak lak. puas aku ajak n pujuk abang aku gie perak sama2, akhirnya, kaksuri pujuk gak baru dia rela.hahahahahah...

malam jumaat tu paklang buat barbeku ikan, makan dulu sebelum bertolak.. TQ paklang n maklang...

bertolak dari temerloh umah paklang kul1030 malam. konon taknak cik fadel yg g bentong amik mak n ayah menunggu kami kat genting sempah, tempat perjumpaan. rupanya, kitaorg yg tggu dorg kat situ.. hehehehe... cadangan mula2, cik fadel drive cefiro, abg g naik myvi ngan rusydan, mak n ayah. tp, plan tak jadi lak. abang still drive cefiro.. aku pun patut pindahla kete naik myvi kan.. tp tgk banyak barang mak nak bawak gie taiping, sempit gak, aku pun takjadi naik myvi.. cik fadel, mak n ayah jela dalam myvi...

sampai hentian Tapah, dah kul3 pg. aku bengang jer kat cik fadel. ada ke dia kata kita boleh sampai dalam kul2pg tp kul3 tu kitaorg still kat tapah?? aparaa....dah kena kencing daa...

sampai umah kaklong kat taiping dah dekat kul5. sambung jela tido.. bangun pagi, kaklong dah setel breakfast..alahai...sian kaklong.. tak pasal2 jd bz kena masak banyak2.. sorila ganggu ek kaklong..

dah ptg, baru gie bukit merah. g check in kat apartmen Tropicana, pastu gie mandi-manda la.. ingat ker mak, ayah n famili kaklong nak join, aku mmg dah tarik si balqis ajak join. rupanya takla plk.. alahai... nak buat camner...kann..
dah beli tiket, siapkan bdk2 dulu, baru aku g salin baju.. tgk tu, baru dapat air paras buku lali, dah sonok sangat..
3 beradik yg mmg suker kat air..
kat 'tmpt rehat' dlm air.. bukan main seronok lg abang.. kan best gie makan angin ngan famili..kan...
tgk tu.. si kecik nie yg mmg taknak kuar dari air nie..
nie gambar sebelum basah..
kena ada satu gambar utk setiap sorg.huhuhu
anak beranak yg nie mmg takle berenggang.. raif mmg kamcing ngan abah dia. nak jadi lawyer cam abah ke raif??

hafeeza dinobatkan sebagai the greatest member of the day... sumer permainan dia try..
hebat hebat....
aksi org dah basah n sejuk tp still nak dok dalam air lg.. nie tgh tggu abah n umi terjun dari gelongsor yg tinggi tu.. lama betol dieorg nak sampai kat bawah.

dengar kata umi lemas..hahahaha... umi umi..

dah balik dari bukit merah water world, sumer tido... esok pg, g mandi kolam lak. dari kul830pg sampai 130 ptg.. giler..letih giler aku.. check out apartmen tu, gie check in kat suria apartmen lak. ptg tu g zoo taiping..malam tido lg..

bgn pg esok, dh kul930, still sempat mandi kolam..rusydan, abang n famili balik terus kul130ptg tu. aku ikut cik fadel balik taiping utk agenda bersama famili kaklong lak..

ptg tu, ktorg gie kuala sepetang, nak try MI BANJIR UDANG MAKTEH yg dikatakan best giler tu.. tp, punyerla ramai org... kitaorg gie cari kedai mi banjir udang yg lain.. jumper kedai maklong, udang dah abis la plk.. gie try kat kedai kaknor, nasib baik ada lg.. menurut kaklong yg penah gie makan kat kedai makteh, mi banjir udang kaknor lg best. betol ke? aku taktau.. tapi yg penting, mi banjir udang kaknoer nie mmg best giler..udang besar2 giler... sepinggan rm12, makan berdua pun macam tak abis jer... hahahahahaha.....

macam biasa, cik fadel bersemangat kata nak balik kul5 ptg, akhirnyer kitaorg bertolak balik ke bentong kul1030 malam... alkisah...

tata..

Tak perlu Disangkal lagi..

There was an error in this gadget
Pink Diamond), url(Pink Diamond), auto;}