Mukasurat Extra

Terjalinnya Ikatan..

Daisypath Anniversary tickers

Jom Main klik-klik-klik

Followers

Monday, December 27, 2010

Contest Muslimah Anggun 2




Untuk join, klik banner..

Syarat & Terma :
  1. Muslimah -sure-
  2. Follow blog ini -dah-
  3. Add blog ini dlm blog list korg * supaya korg alert tau* -ok-
  4. Letak Banner dlm entri shj, sidebar x perlu ye -TQ, senang keje-
  5. Tag at least 3 persons, makesure diorg tau ye -orait-
NANA
'AIN
KAK ZETI
  1. Sekeping gambar Muslimah yg sopan ye. [PENTING]

  1. Free to wear any kinds of hijab -ok-
  2. And sertakan satu ayat yang menggambarkan diri anda[PENTING]
Saya seorang Muslimah yg mementingkan adab dan budi, rela menjadi lilin terbakar demi anak bangsa tercinta..(Saya nie che'gu..)
  1. Leave link anda di tempat komen okey :) -ok-
  2. Warganegara. :) -of cos-

Contest bermula : 26th Dec - 30th Dec 2010
Prize : Shawl + accesorries + suprise gift

TAMAT : 30th DEC on 10.00 am

Ok...

Tuesday, November 30, 2010

~~Maafkan Saya~~


Terdapat banyak masalah apabila saya sudah mula bercuti.. Iaitu....

"Saya akan mencutikan semua xtvt saya.. FB.. Blog.. .........................."

Maafkan saya xdpt selalu ber'blogging' ke blog anda semua..
Maafkan saya xdpt mengepos hadiah2 GA sy yg dh lama dok dlm kotaknya..

Maafkan saya kerna terlalu meng'emosional'kan cuti saya sehinggakan saya tiada masa (atau mungkin menghabiskan masa utk bende lain) dan telah secara tidak sengaja melupakan perkara2 penting dlm hidup saya...

Maafkan saya kerana kenderaan yg ada cumalah Kancil 850 CBR milik emak saya di sini kerana MyVI CCC telah kembali ke Bentong atas urusan rasmi..

Saya juga telah meng'emosional'kan diri kerana telah terbaca beberapa coretan yg rasanya amat tidak kena dgn diri saya dan pendapat sendirian berhad saya.. Hasilnya, ya, saya terasa nk memutuskan hubungan saya dgn 'benda' itu. Sesungguhnya, hati sakit saya perlu diubati!!

Akhir kata, honeymoon saya masih mennti masa yg sesuai.. Masa 2 minggu nie adalah untuk keluarga.. 2-4 Dis di Cameron bersama2 keluarga saya dan 6-12 Dis, di Bentong, Genting, Cameron dan Taiping bersama keluarga mentua.

semoga semuanya berjalan lancar dan menggembirakan semua pihak..

tata

Thursday, November 25, 2010

Saya Dah Jumpa Mr Yusuf..


Alhamdulillah, arini 25hb Nov, saya dh selamat berjumpa ngan doktor pakar saya.. Walaupun mula2 dorang kata Mr Yusuf ke Kuantan pg tu, mungkin nasib saya yg dtg lambat nie, tiba time saya masuk jumpa DR Ibnu Azro (serius hemsem bangat!!), Mr Yusuf pun sampai.. Jumpa Dr ensem pn dpt, jumpa Mr Yusuf pn dapat.. :)

Saranan Mr Yusuf, cepat buat operation sblm saraf saya jd makin teruk. Sebabnya saya baru perasan, ibu jari kaki kanan saya dh xdapat dikontrol oleh saya dh.. Patutla baru2 nie, saya rs sakit kt ibu jari ms sujud time solat, rupanya sbb jari tu xmembengkok seperti biasa yg menyebabkan tekanan pd hujung jari tu.. Saya xle kontrol sandel drpd menggelongsor ke depan jugak.. Adeii..

Mr Yusuf cakap, kalau saya still dapat bertahan dgn keadaan sekarang, operation tu still boleh ditangguhkan.. Tp berbaloi kah menangguhkannya sedangkan setiap saat yg dibazirkan tu menjanjikan kerosakan pd saraf yg lebih teruk?? Saya betul2 xdapat berfikir!!

Saya ada pilihan jugak, sama ada nk buat operation di HoSHAS Temerloh menggunakan prosedur pembedahan major biasa @ di beberapa hospital lain menggunakan mikroskopik system.. Semua pro & kontra kena diambil beratkan.. major operation memerlukan recovery time yg lebih panjang.. Sakitnya kompemla lebih lg.. Tp, itu yg paling dekat dan xmenyusahkan mak saya nk tlg menjaga saya in case Cik Abg Sayang tu dh kena balik bertugas semula...

Xpela.. Saya nk berbincang lebih dalam dan lebih serius dgn ahli keluarga dulu la..

Pembedahan tu memang perlu tp saya akui, saya TAKUT!! Saya belum pernah ditahan di wad, hatta dijahit sekali pun!! Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

tata

Friday, November 19, 2010

KK, bye bye utk sebulan ini..~~

Buat sebulan dua nie, blog nie akan bergerak perlahan kerana saya dhnak balik kampung dan di kampung, line internetnya xbagus sangat..

Lagipun, setahun 2-3 kali jer balik kampung, mmg kena manfaatkan sepenuhnya la masa di kampung bersama keluarga..kan..

Dan lagipun lg, kemungkinan besar operation saya tu akan berlangsung dlm masa terdekat, jd mmg xde masa nak duduk depan laptop lg macam sekarang..:)

Akan saya update keadaan dan percutian saya, tapi sekerap sekarang..

HAppy Holiday everyone!!

tata

Thursday, November 18, 2010

Pemenang GA Akhirnya!!!

Maaf sesangat... Saya amaaaatla bz, hinggakan nk taip senarai nama pemenang pn xde masa...
Gambar adiah pn xamik lg...

Tapi, demi mengotakan janji, nie adalah nama pemenang GA from Over The Sea..

http://mimieydala.blogspot.com

http://inahasan.blogspot.com

Adianya, biarlah menjadi MISTERI sebabnya, Saya nak pemenang buat entry khas utk adiah yg mereka dapat.. Boleh x?

Tau x tempat mana yg menjadi pilihan honeymoon kami kali nie??

BUKIT TINGGI RESORT, BENTONG, PAHANG...

sebabnya, tahap kesihatan saya takla baik sangat utk berjalan jauh kn.. so, kami memutuskan utk ke Bukit Tinggi je sbb perjalanan dr rumah in laws ke BT xsampai sejam pn..:)

Tahniah kepada pemenang ya..

jangan lupa tinggalkn emel add anda utk saya dptkn details.. TQ

tata

Wednesday, November 17, 2010

Masih Sempat???


Saya bz mengemas, tp masih sempat menulis blog.. Kenapa??

Sebab saya perlu duduk sebentar utk mengambil nafas... Dan saya perlu merehatkan otak yg serabut nie..

huhu

Penatla...


Penat mengemas.. Penat membuang.. Penat menyimpan..

Saya dh penat. Apa kata tinggalkn apa yg selebihnya utk orang lain lak??

tata

La Bella Tela 1st Giveaway~~

La Bella Tela 1st Giveaway~~

Kerana kesuntukan masa, saya terlewat menyertai GA kwn baik saya masa zaman sekolah di SHAH Pekan nie..
Tapi, saya tetap nak join jugak. Walaupun xdapat adiah, tp saya tetap nak cuba jgk.. (Oh, saya dh mula mengarut lg...)

So, nie link blog nyer..

Kwn2 jugak boleh nk join GA nie dgn meng'klik' kt banner dorang yg comey kt bawah nie.. :)


Jom tengok TERMS & CONDITIONS GA nie:


1. You are ONE of our blog Follower [labellatela.blogspot.com]Anda adalah salah seorang daripada Follower blog kami [labellatela.blogspot.com] -mestila..--

2. If you have FACEBOOK account, make sure you are ONE of our Facebook’s friendhttp://www.facebook.com/labellatela
Kalau anda ada akaun FACEBOOK, pastikan anda adalah salah seorang daripada rakan Facebook kami you can add us as friend athttp://www.facebook.com/labellatela *
--dah jugak--

***kalau takde akaun FB pun anda still boleh join GA ni..just make sure syarat-syarat lain tu anda ikut ye =)

3. Create ONE simple entry about “La Bella Tela 1st Giveaway” and make sure the entry has our banner below in it. (Don’t forget to link it to our blog ya! That will be easier to trace you guys)Buat satu entri tentang “La Bella Tela 1st Giveaway” dan entri itu mesti ada banner tau(seperti di bawah). Ha, jangan lupa link balik ke blog kami! Mudah untuk kami trace anda... --ok tak entry saya nie??-- hehe



4. Once completed, add your comment to this entry and don’t forget to include all your details (Email address; FACEBOOK name and your blog link) so we can start walk to your BLOG and Facebook!
Lepas tu, sila tinggalkan komen anda di laman ini dengan besertakan maklumat anda (Email anda; Nama Facebook anda dan link blog anda). Jadi kami boleh mula terjah anda!!! --yey!! akan saya tinggalkan jejak berbau lg utk u oll carik saya..hahaha--

Tarikh mula: 15 NOVEMBER 2010
Tarikh akhir:
15 DECEMBER 2010


LIMA pemenang akan disenarai pendek dan kesemuanya mendapat hadiah saguhati ye…best tau!!!
• Within 5 shortlisted, entri paling MENARIK akan menjadi pemenang.
• Senarai pemenang akan diberitahu seminggu lepas tarikh tutup. Nantikan!
Pemenang akan dihubungi melalui email/Facebook untuk dapatkan nombor untuk dihubungi dan alamat surat menyurat. Jadi make sure you give a correct details!
DAN Pemenangnye...akan meMENANGI HADIAH!!
Jeng jeng JENGGG...!!!!
1st Winner: 1 HELAI TUDUNG COTTON L’BELLA
**contoh Tudung Cotton L'Bella**

2nd Winner: SHAWL L’BELLA SET

------------------------------------------------------
SPECIAL SECTION with a SPECIAL GIFT to our SPECIAL FOLLOWER..Get a SHAWL L’BELLA from us!!

Check our wall photos in Facebookhttp://www.facebook.com/labellatela , and TAG kawan2 anda diFACEBOOK di pic TAG YOUR FRIENDS’. Limit to 50 tagging only. So ape tunggu lagi, mudah je! TAG dan menang shawl dari kami….

So, apalagi?? Cepat2 gie http://labellatela.blogspot.com untuk mendapatkan shawl2 yg memang tangkap leleh la.. huhu.. Eh, Nana, saya dh follow blog+facebook lm dh, boleh dpt adiah misteri jgk x?? hehehe

Anyway, join + menang...
Boleh gak, join GA dan shopping2!!

Cepat2 gie buat entry GA nie.. Jgn buang masa lg!! :)

Tuesday, November 16, 2010

Salam Aidiladha Dari Jauh...


Salam Aidiladha semua..

Gema takbir di pagi raya,
Sendu sedan teman setia,
Kami di sini tak berbaju raya,
Mungkin sedih tiada saudara.

Indah mentari di pagi raya,
Indah suasana semua gembira,
Jangan dirisau kami semua,
Bersama sahabat menyambut raya.

Rindukan ibu, rindukan ayah,
Rindu lemang dan rendang,
Rasa rindu dilayan usah,
Hayatilah kejauhan hargailah masa depan.

Nikmat Ilahi dihargai,
Nikmat alam dihayati,
Sama-sama merayai,
Sama-sama kita erat ukhwati..

Salam Aidiladha sekali lagi...

tata

~1st GA Bahagia Ku Di Sini a.k.a Fieza79~

~1st GA Bahagia Ku Di Sini a.k.a Fieza79~


Saya nak join GA nie..Boleh dpt stroberi yg comeyy tu..:)
Nak join sekali?? Kilik SINI or lebih senang lg, sini..

Syarat2 penyertaan ye :

1- Harus la menjadi follower blog ni ye...wajib tau..! dan lau bleh list kan la blog aku ni kat korang punya update list tu ehh..senang korang nk follow dan tau result nya nnti..so tkde la ter miss plak kan...

2- Sila copy kan banner di atas dan buat n3 psl GA ni ye dan link kan balek ke n3 ini...dan if tak keberatan leh tempek kan sekali kat sidebar korang...tak tempek pon tkpe...tiada paksaan...

3- Pastu dah buat n3...so link kan penyertaan di comment box di n3 ini sahaja...if kat tmpt laen aku tak amik kira tau...nnt aku g terjah n3 korang utk konfem kan ehh...

4- Sila la tag kekawan laen ye...meriah2 kan la ye...

5- Dan tarikh GA ni bermula pada 15 November sehingga 14 Disember 2010..tapi if dah terlampau byk penyertaan akan aku awal kan closing date nye okeh...

Hrp2 ada tuah kali nie...:)

sape nak FM Fraser Hill?

Saya join GA mudah bangat nie...

cara2nye mudah saje...
1. tak perlu follow...kalau nak follow silakan...
2. wat entry ringkas je.. tajuk SaPe Nak FM Fraser Hill? & tepek gambar aku menggedik2 kat FH tu sekali tu kat entry
3. tinggalkan link entry & email korang kt entry ini
4. tarikh tutup penyertaan pada hari Ahad 21 November 2010, ari isnin aku annouce pemenangnye..
5. 3 pemenang akan dipilih secara random

Meh kita sama2 join GA mudah nie di SINI ya..

Adiahnya...

ni dia FM Fraser Hill tu, kalau berminat meh la join ek

Monday, November 15, 2010

~~PEMENANG KATEGORI KHAS JATUH KEPADA....*****

Seperti yg telah dijanjikan, mari kita tengok adiah di bawah nie...

Pemenang utk Kategori "Entry Early Bird..", jatuh kepada........
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V

'AIN AMIN.... (tahniah2..a)


Pemenang "Entry Istimewa Kreatif" pula jatuh kepada
V
V
V
V
VV
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V


DAN


DAN

http://myapeapeaje.blogspot.com/2010/11/daia-1st-giveaway-from-over-sea.html

Tahniah2.. Sekarang sampailah pula ke kategori "Entry Istimewa Pilihan Juri". Entry ini dipilih kerana sangatlah menyentuh hati saya yg lemah lembut nie..(lembut ker..)
Dan pemenangnya ialah..
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V


tAHNIAH kepada semua pemenang..Anda bolehla mula memilih salah satu brooch di atas dan nyatakannya bersama emel anda dalam ruangan komen yer..

Nnt saya akan hantar beberapa maklumat yg diperlukan utk penghantaran hadiah2 tersebut..

Tahniah sekali lagi kepada pemenang...

tata

~~Senarai Akhir Peserta GA from Over The Sea~~

  1. http://notaami.blogspot.com/2010/11/daia-1st-giveaway-from-over-sea.html

  1. http://jomjoincontest.blogspot.com/2010/11/daia-1st-giveaway-from-over-sea.html

  1. http://myapeapeaje.blogspot.com/2010/11/daia-1st-giveaway-from-over-sea.html

  1. http://sueonlineshopping.blogspot.com/2010/11/daia-1st-giveaway-from-over-sea.html

  1. http://contestcontestcontest.blogspot.com/2010/11/daia-1st-giveaway-from-over-sea.html

  1. http://nhascontest.blogspot.com/2010/11/daia-1st-giveaway-from-over-sea.html

  1. http://neaflerida.blogspot.com/2010/11/daia-1st-giveaway-from-over-sea.html

  1. http://kisahbicarakasih.blogspot.com/2010/11/daia-1st-giveaway-from-over-sea.html

  1. http://azatiesayang-contest.blogspot.com/2010/11/daia-1st-giveaway-from-over-sea.html

  1. http://aboutcontest.blogspot.com/2010/11/daia-1st-giveaway-from-over-sea.html

  1. http://jassnani.blogspot.com/2010/11/daia-1st-giveaway-from-over-sea.html

  1. http://kehelan-contest.blogspot.com/2010/11/daia-1st-giveaway-from-over-sea.html

  1. http://tiefazatie.blogspot.com/2010/11/daia-1st-giveaway-from-over-sea.html

  1. http://nettskerepek.blogspot.com/2010/11/daia-1st-giveaway-from-over-sea.html

  1. http://sinarpelangipagi.blogspot.com/2010/11/daia-1st-giveaway-from-over-sea.html

  1. http://their-link.blogspot.com/2010/11/daia-1st-giveaway-from-over-sea.html

  1. http://daiadellas.blogspot.com/2010/10/daia-1st-giveaway-from-over-sea-entry.html

  1. http://aanie.blogspot.com/2010/11/daia-1st-giveaway-from-over-sea.html

  1. http://nurhafiz2009.blogspot.com/2010/11/contestdaia-1st-giveaway-from-over-sea.html

  1. http://mimieydala.blogspot.com/2010/11/daia-1st-giveaway-from-over-sea.html

  1. http://seindahfarhana.blogspot.com/2010/11/daia-1st-giveaway-from-over-sea.html

  1. http://diaryofmenona.blogspot.com/2010/11/daia-1st-giveaway-from-over-sea.html

  1. http://diraz2ucontest.blogspot.com/2010/11/daia-1st-giveaway-from-over-sea.html

  1. http://dengngeklgngek.blogspot.com/2010/11/daia-1st-giveaway-from-over-sea.html

  1. http://zakwan-afif-najmi.blogspot.com/2010/11/daia-1st-giveaway-from-over-sea.html

  1. http://izancute.blogspot.com/2010/11/daia-1st-giveaway-from-over-sea.html

  1. http://akmafaizal.blogspot.com/2010/11/daia-1st-giveaway-from-over-sea.html

  1. http://qard91.blogspot.com/2010/11/daia-1st-giveaway-from-over-sea.html

  1. http://inahasan.blogspot.com/2010/11/daia-1st-giveaway-from-over-sea.html

  1. http://tungkukayu.blogspot.com/2010/11/daia-1st-giveaway-from-over-sea.html

  1. http://seindahbayu.blogspot.com/2010/11/daia-1st-giveaway-from-over-sea.html

  1. http://thecolourfulisland.blogspot.com/2010/11/daia-1st-giveaway-from-over-sea.html

  1. http://imaanlucky09.blogspot.com/2010/10/daia-1st-giveaway-from-over-sea.html

  1. http://rosilahi.blogspot.com/2010/10/daia-1st-giveaway-from-over-sea.html

  1. http://sarah-rinduselalu.blogspot.com/2010/10/daia-1st-giveaway-from-over-sea.html

  1. http://samsulsiji.blogspot.com/2010/10/daia-1st-give-away-from-over-sea.html

  1. http://mamiuyuncontest.blogspot.com/2010/10/daia-1st-giveaway-from-over-sea.html

  1. http://ellismelia.blogspot.com/2010/10/daia-1st-giveaway-from-over-sea.html

  1. http://untukcontestaje.blogspot.com/2010/10/1st-giveaway-from-over-sea.html

  1. http://adamhifdzan.blogspot.com/2010/10/daia-1st-giveaway-from-over-sea.html

  1. http://loveblogcontest.blogspot.com/2010/10/daia-1st-giveaway-from-over-sea.html

  1. http://ibudamia.blogspot.com/2010/10/daia-1st-giveaway-from-over-sea.html

  1. http://ainasuraya.blogspot.com/2010/10/daia-1st-giveaway-from-over-sea.html

  1. http://rinna57.blogspot.com/2010/10/daia-1st-giveaway-from-over-sea.html

  1. http://ainamin.blogspot.com/2010/10/daia-1st-giveaway-from-over-sea.html

Jadi, stay tune utk mengetahui pemenang2 nya!!


tata

Sunday, November 14, 2010

Daia 1st GiveAway From Over the Sea... (Entry Melekat Hingga 14 Nov 2010, jam 11.59pm)

Akhirnya, Saya dah bersedia untuk melancarkan GA pertama saya setelah Saya menjadi ketagih dgn GA2 yg banyak dianjurkn oleh kwn2 blogger tegar..

Saya nie mmg blogger yg ijau lg, banyak yg perlu dipelajari, so, nie langkah pertama dari saya!!

So, nie caranya GA saya nie akan berfungsi:

1) Seharusnya anda mempunyai blog sendiri..
2) Then follow la blog saya nie..:)
3) Lepas tu, tampalla banner comey saya nie kt side bar anda..
4) Jangan lupa masukkan blog nie dlm blog list anda sekali tau..
5) Pastu..

Jawab soklan senang nie..
- Mana destinasi honeymoon ujung tahun saya bersama hubby buat kali ke-4 thn nie??

6) Akhir sekali, tinggalkan link blog anda tu kt entry nie tau.. Oh, lagi satu, Buat entry ngan tajuk "Daia 1st GiveAway From Over The Sea" je tau..

Semoga anda semua bergembira.. Selamat mencuba..

tata

~~Terungkai Sudah Rahsia....


Akhirnya, laman web KPM dah umumkan, bahawa saya dan suami masih dikekalkan di bumi Sarawak, masih diperlukan khidmat kami di sini, terutamanya Cik Abg Syg saya yg kompem masih berpeluang utk main futsal@bola sepak mewakili Sarawak... :)

Akhirnya juga, saya sudah boleh menghela nafas lega umtuk menumpukan sepenuh tenaga dan usaha untuk mengemas rumah untuk berpindah..

Walaupun xdapat pindah sekolah@negeri, pindah rumah pun jadila..

p/s: Apa nak jadi dgn janji KPM yg mengatakan keutamaan perpindahan kali nie adalah kes2 keselamatan dan kesihatan sahaja sedangkan saya yg ada surat doktor pakar dan medical report nie xdpt?? Isk isk.. Janganla cakap main sedap mulut jer... Rakyat nie merakam segala yg diperkata, berkaitan atau tidak..huhu

~~**Saya pening dari semalam lg. Bangun pagi, rasa cm panas nak demam.. Adakah ini kesan tido xcukup atau kesan psikologi dari tensen xdapat pindah???~~

tata

Daia 1st GiveAway From Over the Sea Dah Nak Abis!!


Tinggal beberapa jam jer lg utk saya menutup GA yg julung kali melekat pd blog saya nie.. Penyertaan yg melebihi 10 nie amat mengharukan saya yg baru jer berjinak2 nk mengaktifkan diri dlm bidang penulisan maya nie.. :)

Esok pagi, InsyaAllah sekiranya saya mempunyai kesempatan di celah2 tugasan yg memang banyak esok, nama2 peserta akan di upload dan pemenangnya akan diumumkan pd malam hari esok..

Hadiah2 semua dh ada.. Tp macam kena tambah sebab macam ramai jer yg teka betul :)

seronokla buat keje2 nie.. Seronok merasai ke'eager'an untuk melihat blog tiap ari.. :)

Esok dan lusa memang sangat bz. Tapi, kena ada kn masa juga.. Tula, saper suh buat tarikh tutup masa bz..hehehe

ok, sebelum mamai nie menyebabkan saya merapu lebih jauh, baikla saya berhenti menulis.. Nnt ada jugak yg jadi bahan lawak plk..

Gudnite,

tata

Saturday, November 13, 2010

Saya Semakin Resah!!


Kenapalah saya masih xdapat buka website KPM nie...~~

Sudahla rumah untuk disewa thn depan still belum setel..

Aduhai...

Semua Salah la...


Cakap salah, Tak cakap salah..
Aku dh jadi serba salah..

Cakap salah, Tak cakap pun salah..
Aku terpaksala mengalah..

Cakap salah, Tak cakap lagilah salah..
Yg ko xreti2 bahasa, kalau dh salah tu, memang salah lah!!


~~entry luah perasaan ala-ala xde idea~~

tata

Ada Ke Patut??!!!



Ini entry nk MARAH ORANG!!
ya, saya nak marah orang arini! Ada ke patut..!!

Citernya macam nie...

-Saya taula, saya duduk rumah orang.. Tapi Cik Abang Sayang saya tak pernah bayar sewa lewat tau!! Gaji masuk jer, Cik Abang Sayang saya terus bayar untuk bulan depannya. Tak pernah lewat walaupun bulan 11 dan 12 yg kami langsung tak duduk kt rumah tu...

-En. ngan Puan takkanla tak boleh pikir ngan otak tu, betapa susah kami nak carik rumah sewa dalam Pekan Lawas yg padat nie! Lagi 2-3 hari nk balik, baru korang bgtau KAMI KENA PINDAH!! Mana kami nak carik rumah kosong? Mana kami nak kemas brg2 kami yg penuh semua 3 bilik nie? Bila masanya kami nak packing semua barang dengan kerja2 Majlis Graduasi sekolah yg kami terpaksa buat sepanjang weekend nie??

- kalula saya nie tak bertimbangrasa, nak jer saya saman en ngan puan nie tau!! Nasib baikla saya nie masih waras, masih boleh mengingati kebaikan tuan rumah yg sudi memenuhi rumah nie dgn keperluan asas agar kami dapat tinggal di sini dgn selesa.. Masih lagi teringat dgn beberapa kilo beras bukit kampung yg en dan puan bagi kt kami yg saya masak jdkan bubur tu.. Considerla sikit hati saya nie..

-Tapi, 3-4 ari mana cukup kami nak kosongkan rumah nie en dan puan wooiiiii...

Ada ke patut!!!???

T_T

tata

Thursday, November 11, 2010

JOM JOIN GIFTAWAY DI SUFFAH BEAUTY SHOP!!! #1

SUFFAH BEAUTY SHOP berbesar hati utk adakan GIFTAWAY dari masa ke masa. So alert yer, jangan lepaskan peluang once GA appear hehe

Hadiahnya ialah:-

Pertama - 1 pek EVE 6000mg Collagen berharga rm79.00
Kedua - Figure Up Slimming beharga rm68
Ketiga - Jungong Detox White Patch untuk 1 bulan berharga rm60

Syarat penyertaan:
  • mestilah menjadi follower di SUFFAH BEAUTY SHOP danFIGUREUP2U
  • buat satu special post mengenai giveway ini di blog/web peribadi anda dan tinggalkan link penyertaan anda di kotak komen entry ini
  • jika anda memenangi cabutan bertuah ini, barang akan di kurier terus direct pada anda. Hanya 3 pemenang dipilih
  • warganegara Malaysia dan beralamat di Malaysia (duk OC tak jadi masalah)
  • tarikh tutup penyertaan adalah pada 26/11/2010 - my birthday la hehe .. jam 11 malam.
  • Pemenang bertuah akan diumumkan di sini pada 28/11/2010
nk join?? klik SINI..

"THE BEST MOMENT OF WEDDING"


Saya nak join nie..:)
ERMA & SYARAT-SYARAT PENYERTAAN :

1. Terbuka kepada kesemua blogger yang menjadi follower LPP dan juga FB -dah-

2. Dengan sukahati dan rela hati menjadi FOLLOWER di Belog ini dan LIKE kat page LPP di FB juga (kalau mau..tiada paksaan pon) -ok-

3. Linkkan http://littlepreciousphotography.blogspot.com di blog uols -done-

4. Sila Add kan Banner Contest di side bar blog memasing...banner tersebut mestilah di link kepada entry contest ini

-ok-
5. Upload 1 keping gambar uols yg uols rasa sangat best la eh. -sweet-
6. Tinggalkan link penyertaan uols di entry ini -will do-

Pemenang UTAMA akan menerima

PAKEJ PHOTOGRAPHY PERCUMA IAITU
PAKEJ MANJA
(sila tgk kt dlm belog LPP bawah tag Package)
JOm tengok gambar saya nie..:)
Majlis Persandingan saya pd 08 07 07.

Nak join, KLIK SINI YA!!

~~Setia Menanti~~


Setia Menanti..

Apa yg saya nanti2kan??

15 November akan merungkaikan segalanya..

Adakah saya bersenang-lenang sepanjang minggu terakhir sesi persekolahan 2010 nie..

Atau saya akan mengalami kesibukan melampau yg hanya saya je yg akan tau..

Kenapa kena tunggu 15 Nov?

Kenapa tak buat keputusan tu sekarang??

Alahai............Tula masalah birokrasi..

Setialah Menanti untuk 3hari lagi..Kalau sanggup tunggu selama 3bulan, kenapa tidak 3 hari kan...

Semoga apa yg tersurat untuk Saya, adalah suratan terbaik buat kehidupan masa kini dan hadapan...

Semuanya punya pro dan kontranya.. Kita yang menjalaninya yg perlu menentukan..

V
V
V
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

Apa yg Daia merepek nie??

Tunggu Keputusan Pertukaran Antara Negeri bagi cikgu2 laa..:)

tata


Wednesday, November 10, 2010

Saya Xdpt Tido..*_*


Saya sepatutnya dh tido..Tp mata masih kembang xnk tertutup..So, salah saya ker sbb tido petang tadi??? hehehe

Esok ada banyak keje yg kena setel sblm Jumaat. Xnk buat keje kt umah, jd kenala siapkn kt sekolah.. Hrp2 esok, semangat akn menjelma dan bertambah kuat!! yey yey!!

Sentiasa bersemangat untuk berjaya!!

Jadi, sekarang masanya untuk bersemangat utk tido..huhu

tata

Tuesday, November 9, 2010

Rasa Nak Muntah!!!


Memang Saya rasa nak muntah sekarang nie!! Rasa mual sesangat dengan sikap sesetengah orang yang sannnggggaaaaaaaatla suka dok arah sana sini, tunjuk sana sini, yg langsung bukan berada dalam wilayah pemerintahan dia pun!!!

U all penah tak rasa, bila U all nak buat something bentuk bulat, tiba2 ada orang datang dan cakap, U sepatutnya buat tiga segi. Becoz I love 3segi!!! What the *******!!!!!

Kawan2, perangai saya nie, bila saya dah ada perancangan penuh tentang sesuatu perkara tu, so saya nak buat dan jalankan yg macam tu jugak.. At least, kalau nk ubah, bincang dulu, dan jangan buat macam paper work tu U all yg punya!! Saya penat fikir, saya dah cuba sehabis baik! U bukan bos I pun!!! U all.... I rasa macam umah yg I dah decorate berhabis duit beribu dah musnah kena hentam daa.....

Saya nie memang seorang yg boleh bertolak ansur.. Tapi bukan orang yg boleh diTOLAK2!!! Jadi, jaga2 buat mereka yg berkenaan.. Selagi saya boleh sabar, saya akan terus bersabar.. Tapi, sarang tebuan jangan dijolok! Sejarah dah tercatat, sarang tebuan yg dijolok, bahana yg menimpa memang besar! Jangan suka2 buat keputusan untuk orang lain.

Aduu...Pening kepala... Nak MUNTAH!!! Nak MUNTAH!!!!!!!!!
TensenNNNNNNNNnnnn......

**~~Artikel di atas adalah luahan rasa yg merupakan metafora Daia. ~~**

Tak perlu Disangkal lagi..

There was an error in this gadget
Pink Diamond), url(Pink Diamond), auto;}