Mukasurat Extra

Terjalinnya Ikatan..

Daisypath Anniversary tickers

Jom Main klik-klik-klik

Followers

Saturday, May 23, 2009

FeRI ke LabUAn-hampiR 3Jam



Perjalanan ke labuan mmg memenatkan. nasib baik naik feri yang besar banget, takla aku raser nak terkeluar isi perut nie.. tapi, mmg la lama dok atas feri tu.. RM5 je tambang untuk sorang kalau naik feri nie. ada alternatif lain bagi org yg nak cepat sampai..naik bot laju. 15minit jer sampai kata org(aku tak pernah try lg). RM15 sorg..berbaloi la..

Feri nie bawak kete gak. RM40 utk sebijik kete bawah 1.6CC..jd kalau nak sonok jalan2 keliling labuan, bawakla kete.. syok...nie gambar atas feri masa gie n balik..

menghala ke labuan..angin sepoi2 bahasa..indahnya alam ciptaan tuhan...
nie Rusydan yg 1st time nak gie labuan. sibuk citer pengalaman kat Tioman, nie baru tau bila dah sampai labuan yg lg besar...
apa la dorg buat nie..gambar dorg jer dh berdozen2..maklumla, aku suker snap gambar yg lawo2..hehehehehe
nie muka kena paksa amik gambar..huhuhuhuhuh
nie pulau yg ada disepanjang perjalanan ke labuan..kalau tgk betol2, kat pasir pantai tu, sampah je banyak..kayu, tin, botol...isk3...sedih gak tgk gitu...
mak tgh feeling tgk fenomena yg jarang dapat dihayati..maklumla, biasanya mak gie jalan2 ngan kawan2,ada tour guide bertauliah..jalan2 ngan kitaorg, kena la survive sket ala2 pengembara...dok pn kat depan feri, bukan kat dalam..huhuhuhuh
gambar dia lg....alahai..hensem la tu kononnya..malas nak layan..
banyak gak kete ari tu..nie la keadaannya dalam feri tu. kete depan sekali kaler itam yg bawak tong merah tu, bawak ikan la..siap dia bg ikan lg kat pekerja feri tu...taktaula free ke beli..ermmm...
kepanasan sayang??? siannn...
"kita patut beli feri nie sebijik. mudah nak buat family tour." kata Rusydan kepada suamiku sayang.... ngah setuju Dan... sokong lg...
apahal la gambar nie takder kepala.....
hah..sape lg putih???
dah hampir tiba kat labuan..belakang tu kapal2 yg aku tak tau angkut ape...
nak nyibuk lg la tu..

tu laciter perjalanan yg ok la utk aku n famili... TQ abang banyak2 coz sudi n menawarkan diri utk drive sepanjang perjalanan Lawas-Menumbuk-lawas-limbang-brunei-lawas..

haaa...ada brunei??citernyer akan datang nnt.... till now..tata

4 comments:

  1. Awat gambar kat sini lg best dr gambar Adikpekan? heheh...

    Dari kaklong yg suka tgk gambar;
    From tpg wif lef..

    ReplyDelete
  2. DeLLas: gambar kat sini guna kamera.. x aci.. hahahaha..

    ReplyDelete
  3. DELLAS JANGAN JELES YER... hp PN BOLEH BUAT gambar jd lawa kalau ada bakat...hahaha

    ReplyDelete
  4. menarik teww.. tengah plan nak ke labuan very soon..

    ReplyDelete

Tak perlu Disangkal lagi..

There was an error in this gadget
Pink Diamond), url(Pink Diamond), auto;}