Mukasurat Extra

Terjalinnya Ikatan..

Daisypath Anniversary tickers

Jom Main klik-klik-klik

Followers

Wednesday, February 15, 2012

Memakan Tenaga Yg Bukan Sedikit..

Memang senang nak cakap, bahawa menjalani hidup biasa tu senang.. tapi, biasa ker hidup kita nie?? Walau susah walau senang, walau kita dh xlarat nak melalui hidup nie, yakinlah bahawa jalan itu ada perancangnya, dan Perancangnya Maha Besar lagi Maha Mengetahui..

Hari ini berjalan seperti biasa.. Dapat melelapkan mata sedikit awal dr biasa, maka mata dapat dibuka segar lebih awal dr selalunya.. Namun gitu, bangun awal xbermakna dapat buat segala kerja rumah yer.. Saya cuma manage to siapkan basuh baju but xsempat jemur.. Harapan tinggal hrpn bila balik rumah, tgk baju2 masih dlm spinner.. T_T

Rutin guru berjalan seperti biasa.. Check thumb dulu (tp sy guna pasword jer), kena tulis lak dlm buku kehadiran guru pagi (nie kes org berkenaan dh hilang buku manual thumb print tu, so dia xle dptkn data cikgu2 yg dtg or tak melalui sistem canggih tu, then kena tulisla utk kemudahan semua..huhuhu), then, kena turun semula ke dewan sekolah untuk ambil kehadiran pelajar.. Cari punya cari, buku kehadiran Kelas 3D dh kena kidnap!! Sah2la sbb semalam lupa nk tanda kehadiran disebabkan pen yg duduk dlm handbag nie semer pen merah..huhuhu(nk tanda kehadiran dalam buku rekod pelajar tu, hanya boleh guna pen hitam ok!!!)

So, yakinlah bahawa nama anda telah dicatatkan sebagai tidak menjalankan tugas dgn sempurna hari semalam ek.. Sila get ready utk sign buku kesalahan!! adoii..Cikgu pun ada buku denda tau.. Bukan student jer..huhu..Yela, lepas nie xnak bawak pen merah dlm beg dh.. Haru betol!!

Kelas hari nie kalau nak difikirkan dgn logik, memang memakan tenaga yg banyak untuk dikendalikan.. Jadi, Saya pun bertukar menjadi seorang guru yg kejam.. Subjek PJK, Saya pantau student untuk buat homework! Aci gitu?? Aduyai... Ampun... Minggu exam jer boleh tau! Minggu lain2 jgn harap! Korang xnak turun PJ ke padang, cikgu ada banyak nota & latihan untuk korang!! hahahahahaa

Dengan lemah longlainya saya menghabiskan masa persekolahan di kelas 3K hari nie.. Dengan sakit perut yg tiba2 meneyrang, sampai berpeluh2 dalam kelas nk menunggu abes masa utk gi toilet.. Xsempat pun sebenarnya, mintak monitar jaga kelas, Saya berlari gi toilet guru.. Ceehh..Tak belajar punya perut! Dlm kelas pn nak meragam tau!!

Arini yg longlai, hrp2 esok lebih baik.. InsyaAllah.. Perbaiki diri, tambahkan motivasi.. InsyaAllah berjaya..

tata

1 comment:

Tak perlu Disangkal lagi..

There was an error in this gadget
Pink Diamond), url(Pink Diamond), auto;}