Mukasurat Extra

Terjalinnya Ikatan..

Daisypath Anniversary tickers

Jom Main klik-klik-klik

Followers

Monday, October 31, 2011

T'ganu With Luv~~

Deepavali Holidays... Cuti seminggu yg lalu, saya berpeluang gie ke Terengganu.. Join group SK Tanjung Lalang punya Family Day.. Kebetulannya Abang saya ikut rombongan ke Bandung, so kakak ipar pun risaulah xde orng nak drive kete.. Mula2 memang plan nk naik 2 kete, tp alang2 abang dh xdapat nak gie, muat jela naik 1 kete.. :)

Nak dijadikan citer lebih hot, mak mentua saya pulak xsihat.. selalu panas seram sejuk badannya.. After dekat 2minggu dok dalam wad, sekali kena lak hipoglisemia, cik abg saya pun xsampai ati nak gie jalan2 jauh2 tinggalkan mak kt umah.. Alahai.. Ati Sy jgk yg terbelah bagi.. Last2, saya gie Tganu with famili saya, dh tambah mak saya ngan Rusydan(adik) sebagai driver, while cik abg dok kt umah di Bentong untuk menemani mak... Oohh..Terasa jahat diri ini..

Ahad tu, kami dh memulakan perjalanan sejak awal pg lagi.. Anak2 sedara memang exited giler nak balik ke kampung Ummi dorang nie.. Sy lak, ala2 keletihan mental dan fizikal akibat pelbagai perkara yg dilalui sepanjang minggu sebelumnya.. macam2 tau..huhuhu

Kami berkonvoi dengan 5 kete yg lain, menuju ke Seberang Takir, melalui jalan tepian pantai yg dh lama saya xlalu walaupun dh byk kali gie t'ganu sejak tua2 nie..hehehe.. Dptla tengok kilang proses minyak kt Paka yg selalu jd pujaan semasa kecik2 tu..hehehe.. Kagum tengok api yg kuar kt cerobong tu je pun... :P

Kami sampai lebih kurang kul2 petang, terus check in sebab masing2 letih dgn perjalanan yg jauh tu.. Nak plk dgn kehadiran kanak2, adooiiii, pening kepala..huhuhu..

Sempatla petang tu Sy bawak anak2 sedara dan anak2 cecikgu lain ke pantai di depan chalet kami menginap tu.. pantainya sangat xsesuai untuk mandi, so saya bawak bebudak untuk kutip kerang-kerangan je la.. :)



Dah dapat seplastik sorang kerang, dengan janji untuk buat istana pasir esok pagi, kitaorang balik semula ke chalet utk gie makan2 makanan laut celup tepung kt Teluk Ketapang.. memang TERBAAIIKK laaa...
Raif dan Hannan
Dari kiri: Hannan, Kak Suri, Dayah(anak sedara Kak suri), Raif
Kejap jer dh abes 4pinggan.. mak pun gie tambah lg 3..hehehehe
Nak amik gambar Hafeeza dengan papan tanda kedai nie kt belakang tu tp ari dahnak gelap, so my Canon xdapat berfungsi dengan baik dalam gelap..hehehe
Macam biasa, mak sangat bz memastikan cucu2nya cukup makan..huihuihui
Nie aksi kekenyangan dari Hannan.. Hani dah start mengamuk protes sebab xcukup makan ikan, so kami pun readyla nk balik ke chalet..
Nie la chalet comel utk kami sekeluarga.. xla besar sgt tp muatla utk kami ber9..kuikui
Hani dah pengsan..
Mak bawak bekalan utk Rusydan yg malas nak gie td..
Lepas makan banyak kt teluk Ketapang, seme dh kenyang. Budget nak tido je.. Kak Suri nak balik umah dia kt Kg Atas Tol jap. So, Kak Suri+Hani, Mak dan driver, Rusydan pun kuarla meredah hujan renyai2.. Saya dok ngan bebudak.. Sebenarnya, bebudak dok main kejo2 kt koridor, Saya terbongkang dlm bilik..kuikuikui

Pagi tu, ujan lebatla plk.. mcm2 plan, xdpt dilaksanakan.. Lepas mkn nasi dagang, kami pun berangkat nk gie Masjid Kristal.. Dlm kete, perutku memulas la plk.. Mcm2 tau!! Carik toilet kt situ, dok bertapa! Siap jolok tekak untuk redakan angin kuskuskus yg ntah dtg dr mana tu..Tak senonoh sgt.. Dah xdpt nak bergambar kt situ..

Dan2 balik dr situ, brake dics kete lak buat hal, tercicir kt tengah2 jalan tu..Dah kitaorg dok bertunggu tangga lak kt wokshop sementara geng2 lain gie bersuka ria kt Pusat sukan Taman Tamadun Islam kt Ibai.. Sedey sebab xdpt bertanding men bowling..huhuhu
Dah setel kete, lunch kt Atas Tol, br join dorg kt TTI.. Dorg dh abes men bowling. Layan bebudak berendamla plk..
Sambil2 tu, buatla sukaneka utk kanak2..
Hannan menang 1st prize utk 'Saper tiup belon paling beso' kategori bawah 6 tahun.
Raif 1st dan Hafeeza 3rd utk 'tiub belon sampai pecah' kategori bawah 12tahun.
Nie lak 'makan epal laju2'. Hannan 1st lg..
Hafeeza menang 1st nie, Raif lak kalah sebab gigi depan dia br nk tumbuh, xle guna lg..huhuhu
Nie lak acara utk mak-ayah sebenarnya. tp alang2 saya adik beradik ada nie, kitaorang partner jela..
Gaya melontar macam xbagi saya sambut!! Letih dok melompat nk nyabut belon berair tu..
Akhirnya kami menang tempat pertama!!kuikuikui
Next morning, bebudak dgn bj tido dorg, saya hangkut gie tepi pantai.. Utk tunaikan janji nk gie buat istana pasir..








Dah boring main bina dan hias istana pasir dorang yg xmacam istana pun (kuikuikui), dorang main lak tulis2 nama.. Semer sebab nak tiru saya la tu..huhuhu

Hannan..
Raif..


Dah panas hari, balik bilik, bersiap2 nak balik dh.. Tp ada tempat nak singgah lg.. Pasar Payang jd tempat wajib.. hehehe.. Nak beli Ikan Tamban 'pior' nie?? hohohoho

Dh shopping Pasar Payang, gie carik tudung kt Desa Murni ni plk...
Mak jd model Desa Murni lak..hehe

So, dh selesai bg duit kt Desa Murni, kami pn balikla ke Pahang.. Sampai kt umah dlm kul8malam.. Letih bangat.. Gie makan kt kedai tepi umah Abang tu jer, dan terus tido kt Temerloh je mlm tu..

Panjang sungguh story mory ku kali nie.. ~~sigh

tata

No comments:

Post a Comment

Tak perlu Disangkal lagi..

There was an error in this gadget
Pink Diamond), url(Pink Diamond), auto;}