Mukasurat Extra

Terjalinnya Ikatan..

Daisypath Anniversary tickers

Jom Main klik-klik-klik

Followers

Wednesday, September 26, 2012

Cerita Rojak.. (TTC-ing)


Aiii...nak tulis pun payah pasal nie.. Apa yg dapat dinyatakan, cukuplah Allah sebagai tempat mengadu....

1.   Dah masuk cycle kedua Saya bertandang berjumpa doktor untuk check up, scanning, discussing... Tiap kali berjumpa tu, dompet perlu disediakan di tempat yg baik.. ~~Belajar utk berkorban...

2.   Emosi akan selalu terganggu.. Apa2 sebab pun boleh jd goyah.. Sokongan daripada orang tersayang dan orang2 sekeliling amat2lah didambakan.. ~~Menangis dlm toilet di bawah pancuran air sejuk berejam2 pun satu terapi jugak... ;)

3.   Disebabkan hormon yg up and down nie, mengalahkan orang yg mengandung baby kembar, Saya juga selalu terasa hati dengan kata2 orang sekeliling.. Kecik hati sampai dh tak nampak dah hati nie.. Tapi, patutla Saya cuba untuk menjadi seorang yg tak kisah untuk menjaga kesihatan diri sendiri kan... Sapa lagi nk jaga diri sendiri kalau bukan diri sendiri jugak kn... Oohh.. Jangan mengata Saya di depan Saya.. Jangan mengata di belakang jugak sebab Saya mungkin akan terdengar juga.. ~~Mungkin menutup telinga, mata dan mulut adalah penyelesaian terbaik??

4.   Cik Abang Saya terkena jugak tempias kegilaan saya ber TTC-ing nie.. Dia pun 'dipaksa' dengan kejamnya untuk minum susu kambing (jarang2 je pun), minum susu coklat (suka bebenor dia), makan madu (langsung dia tak buat sbb kena makan sendiri..ngelat ek), dan hantar Saya gi jumpe doc tiap2 mggu.. Agak2, terseksa tak jiwa raga dia???hahahaaa.. ~~Nasib baik Saya tak heret dia masuk dlm klinik dan masuk bilik doktor jugak..Org lain semua datang klinik n masuk bilik doc berdua tau... Dia sonok ber internet dgn wifi Old Town dlm kete... Takper, Saya borak2 ngan misi2 jer.. Dorang tanya mn husband, Saya bgtau tgh surfing kt luar.. :)

5.    Doktor cakap, mggu depan pemutus kata.. Kata apa yg nak diputuskan?? Nak buat treatment yg lebih besoo00r berbanding skg la.. Bila dh besoo00r treatmentnya, dompetnya haruslah teboo000l juga ya... Susah jugak nk dapat anak nie ek?? Yg korang suka suki hati jer buuang anak tu apsal?? taktau Saya nie berhabis dompet jiwa raga nk dapatkan anugerah terindah nie?? isk isk isk... ~~ Saboo000rr.... Dompet boleh beli ganti baru, anak penghibur hati penyambung generasi rezeki Ilahi....

So, keputusan masih kabur belum jelas...


tata

4 comments:

  1. Banyak dugaan nye kan... alhamdullillah.. akak skrg pegnen anak ke4.. hepi sangat.. cam nak timang anak sulong.. sbb dah hampir 6 tahun tak berbaby.. hehehe.. :)
    hmmmm.. sabar ye.. itu je ke yg patut akak cakap.. sure dah beratus kali dengar perkataan tu..
    hmmm... nak cakap camne.. moga ada rezeki atas usaha tu.. insyaALLAH.. mintak banyak2 doa dari allah... moga tertunai hasrat tu ye.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tima kasih kak!!
      Wah, akak jaga diri bebaik.. Syok dapat baby baru..hehehe
      Takper, perkataan sabar tetap relevan untuk sepanjang masa di setiap situasi... :)

      Delete
  2. Fadel tak ikut masuk temankan?? ish..ish..
    Fadel....oo...Fadel...!!!!

    ReplyDelete
  3. Fadel tak masuk teman?? Relevan kah? kahkahkah

    ReplyDelete

Tak perlu Disangkal lagi..

There was an error in this gadget
Pink Diamond), url(Pink Diamond), auto;}