Mukasurat Extra

Terjalinnya Ikatan..

Daisypath Anniversary tickers

Jom Main klik-klik-klik

Followers

Tuesday, September 4, 2012

Bermula lagi..



Persekolahan dimulakan dengan semangat baru! Walaupun takpakai baju raya, sebab baju semer tertinggal kt umah mak, tapi mood tetap hari raya.. Hepi2, gembira2, yahoo2... So, ngajor pun maintain senyum jer.. Saper banyak ckp, cikgu maintain cubit..kuikuikui

Disebabkan PMR sudah dekat di hujung jalan je lg, Saya sebagai seorang cikgu yg banyok ngajor kelas Ting 3 nie, telah menghentikn sesi P&P Pend Sivik walaupun students xdela bersivik sgt pun bg memulakan proses yg Saya bagi gelaran sendiri.. 'Ckgu Hidayah Pandai Semua!!'

Haa...Camner tu? Adakah ini sesi masuk bakul sendiri walaupun xmuat, then angkat bakul itu sendiri?? hahahaaa... Adakah??

Caranya ginier.. Ckgu Hidayah akan masuk kelas cam biasa.. Tp, instead of Ckgu suh dorg kuarkan buku nota Sivik, Ckgu suh dorg kuarkan latihan dan soalan2 subjek2 PMR.. Apa2 subjek pn tak kisah.. Ckgu hidayah kan terrer belaka... So, cikgu suh dorg baca dan buat latihan...

Masa dorg study, Cikgu Hidayah buat aper?? Haaa..Kalau Cik Ceyana ada peluang nk tlg jawab, apa yg dia nk jawab ek?? Adakah, "Cikgu Hidayah tidoo00..Takpun main FB. Update blog.."
Huh, masih hangin aku ngan Minah senget nie..

Cikgu Hidayah akan round kelas, pastikn dorg betol2 study dan bukan borak2 kosong jer.. Camner nk pastikn???

Cikgu Hidayah kan terrer belake.. Dia tengok buku yg students tgh baca@study tu, dia pn bagi soklan2 bernas berkaitan tajuk. Kalau budak tu xle jawab, dia kantoila kan.. Dah kantoi tu, Cikgu Hidayah akan pastikn dia dpt jawapan kepada soklan td.. Haaa... Walaupun hanya 1 soklan, tp Cikgu Hidayah kompem, student tu akan ingat apa yg Ckgu Sivik dia ajorr..Nak plk Cikgu Sivik ajor Math, Science, Sejarah.. Kn...?

Tapi, kaedah nie cuma boleh diaplikasikan kpd student yg tahap IQ tinggi sampai sederhana jer.. Dlm kes sekolah Ckgu Hidayah nie, hanya takat kelas D jer yg boleh jalan.. Kalo sampai kelas L tu, Cikgu Hidayah kompem kelas tu akn jd disko@z00...huhuhu

So, Cikgu Hidayah pun kena carik formula lain memandangkan 2kelas jer yg boleh buat gini.. Yg lain??

Hahahaaaa.. Jangan risau.. Cikgu Hidayah kan terrer belake.. Dia pun buat2 terrer dan suruh semua students buat latih tubi yg dok berulat beranai2 dlm blk peti soklan..hehehe.. terrer cerdik pandai tak Cikgu nie??

Ermmm...Nie utk kelas Sivik jer.. Kelas PJK, Saya still hangkut bebudak tu turun walau sekadar lepak di Dataran Integrasi.. Saper yg rajin, bawak buku. Saper malas, bawak mulut cukup.. Sajer nk bg dorang release tensen.. Walaupun dorg pandai jer nk lepak2 kt sini time cecikgu lain.. Isskk..

Sekian sesi masuk bakul kain sebelum jemur dan lipat.. TQ

tata

No comments:

Post a Comment

Tak perlu Disangkal lagi..

There was an error in this gadget
Pink Diamond), url(Pink Diamond), auto;}