Mukasurat Extra

Terjalinnya Ikatan..

Daisypath Anniversary tickers

Jom Main klik-klik-klik

Followers

Tuesday, December 1, 2009

Bukit Gambang City.. Best!!!


Di sebalik beberapa perkara yang mengalirkan air mata yang berlaku sehari dua lepas, daku sekeluarga decide untuk berjalan2 ke Bukit Gambang Theme Park City (betol ke nie??) untuk mandi manda melayan karenah anak-anak yang suka main air nie.. So, plan nak gie awal pagi.. takut hujan kononnya.. tapi akhirnya, semua bangun lewat, kkzz


Akhirnya, jam 1130 pagi, satu keputusan rasmi telah dibuat.. Setelah dipertimbangkan semasak2nya akan segala masalah dan advantages kalau plan berjalan hari ini juga, maka daku sebagai peneraju utama, terus buat keputusan..

"Jom pergi!! Bersiap semua. Kita bergerak sekarang. Siapa lambat kena tinggal!!" Keluarlah ayat2 power seorang ketua.. jadi, dengar je keputusan tu, terus semua bergerak..huhuhu

Yang menyertai rombongan Cik Dayah nie: Cik Fadhil kesayanganku, Cik Rusydan adikku, Cik Nasriah ummi kepada Hafeeza, Raif & Hanaan... So, Beli tiket utk 4 dewasa, 2 kanak2 kerana Hanaan punya tinggi tepat2 90cm..hehehe

Bagi yang dah pernah pergi Waterpark di Melaka dan Bukit Merah (seperti kami..), Bukit Gambang nie agak kecik tempatnya.. Tapi kecik2 nie, jangan salah judge.. Penyediaan tempat permainan untuk kanak2 yang menyerupai permainan dewasa (gelongsor yang berputar2 tu la..) memang best la.. 3bebudak tu main tak ingat dunia.. dah taknak pergi main kat kolam yang ada replika macam2 dan gelongsor air yang dah biasa dorang main kat taman..hihi

Yang penting, anak2 sedaraku ini amatlah istimewa sekali... yang kanak2 dia sapu, yang dewasa pun dorang nak try.. Memang tabikla kat Hafeeza & Raif..(Hanaan kecik sangat lagi kan..) Makngah ngan Ayahngah sibuk nak main gelongsor tinggi, dorg join.. Main Slide yang ntah apa namanya tu pun dorg sanggup nak main..

Ada 1 game yg memang BEST.. takder kat theme park lain.. Nak gelongsor kena guna mat yang khas. Secara meniarap tau, bukan terlentang macam yang kat BukitMerah & Afamosa tu.. Rasa dah jadi Superman la pulak.. Daku try sekali, melayang macam drive kereta Rally.. Pastu terus gelongsor sampai ke garisan penamat.. p/s: Individu yang lebih berat lebih best main slide nie!!
Setelah berseronok main air sepanjang hampir 3jam di sana, sehinggalah Hanaan terketar2 kesejukan, Kami pun bersiap utk pulang.. Nak jd cerita, Daku terlupa nak bawa baju untuk Cik Abang tersayang.. terpaksala Abang beli bawa kenangan Bukit Gambang.. Cantik.. kaler hijau.. Tapi Abang beli untuk dia sorang jer... ;(


Nie sesi menunggu pakcik driver start train & bergerak ke Lobi Hotel.. Bukannya kami menginap di sini, tapi mak ada berkursus kat sini.. Saja nak berjumpa kat tempat lain selain dr di rumah..huhuhu
Dah puas main air, memangla perut lapar.. Berebut2 makan roti, sampaikan makngah pun sempat makan separuh jer...
Berani nak naik kereta kuda nie??? RM10 sorang beb... Relalah daku naik train yang RM1 sorang nie...
Nie aksi diri sendiri.. Asik amik gambar org je kan...
Apa yang ditengok tu? OOO... Ayahngah & Ayahchu dah lepas naik keeta.. Kita tertinggal sebab tunggu pakcik driver lambat...
Pintu masuk dan kaunter theme park nie... Nampak lengang.. Sebab dah jam 6 time tu...
Makan Raif jangan tak makan...



Nie dah on the way ke lobi hotel.. duduk depan sekali tu.. Apa tidaknya.. kitaorg jer yang ada atas train tu..hehehehe

nie apartmen yang ada... Sapa nak datang dr jauh, sewalah kat sini.. studio ada, 2 bilik, 3 bilik.. sumer ada...

Dorang dh lama tunggu... Kitaorang sampai, rupanya Tok dah belikan macam2 biskut, roti dan coklat untuk cucu2nya.. makngah tumpang sekaki la...


So, berakhirlah cerita Bukit Gambang bila kami beredar pulang ke Temerloh semula...

Dinner kat D'island Cafe kat Temerloh.. Masing2 oder macam2.. tp yang nak jadi penyedap cerita, Cik Hanaan siap tinggalkan kesan lagi..Muntah kat cafe tu..huhuhu

Daku rasa dia pening lepas kena lambung ombak kat COCO BEACH petang tu..hehehe
Malam tu, RuSYdan pun peninGG!! hahahaha...

tu jela citer lengkap perjalanan ke Bukit Gambang..

tata

No comments:

Post a Comment

Tak perlu Disangkal lagi..

There was an error in this gadget
Pink Diamond), url(Pink Diamond), auto;}