Mukasurat Extra

Terjalinnya Ikatan..

Daisypath Anniversary tickers

Jom Main klik-klik-klik

Followers

Saturday, December 19, 2009

Pulang ke tanah Besar Semenanjung.. -3rd day-

Akhirnya, setelah bergumbira di Pulau Lagenda, Pulau Langkawi, sampailah masa untuk kami semua bergerak pulang. Tapi, sebelum naik feri, kami sempat lagi gi tempat2 lain untuk kali terakhir..hehehe

Sebelum bergerak pagi tu..
Sampai di Petrosains Langkawi, Abang nak amik gambar kt van Langkawi..hehe
Oooo..Dorg dah ada kat bawah bangunan sbb Petrosains tu tutup ari Isnin.. Daku ditemani Abang kat atas bangunan lagi.. Menunaikan hajat sket..hehehe
Di depan Bay yang menjadi tempat persinggahan kapal2 pelayaran yang harganya...heemmm... paham sendiri la...
Kena ada gambar kat sini.. Lambang kemegahan dan kebanggaan Malaysia..
Bergaya sket!!
alahai..ada sesuatu yang kurang pd pic nie...:(
Kapal paling besar kat sini..
Menumpang teduh di bawah pepohon kelapa..
Signature pic oleh Abang..
Rupanya, tempat nie namanya Petronas Quay..huhuhu
Dah penat bergambar di petronas Quay, kami terus ke Kota Mahsuri.. Sekadar amik gambar dan tengok2 kawasan je sebab nak masuk sini kena bayar..Kami takde hati nak masuk sebab hari pun dah makin panas, nak bersiap nak balik pulak kan..
Manja tak I??;) Kalau orang tgk, cam menyampah pun ada ek?? hehe..tak kisahlah apa orang nak kata, yang penting, kami suami isteri yang bahagia...hehe
Di Terminal Feri Langkawi dah nie.. Terpaksa buat 2 trip dari rumah sewa ke terminal sebab banyak sangat barang.. Almaklumla... melancong ke Langkawi..
Yoo..!! Jom naik feri!! (Feri delay setengah jam. Ingat ke kepal terbang je pandai delay.. feri pun sama daa..)
Ramainya manusia....Bertenang semua!!
alhamdulillah... Selamat sampai ke Kuala Perlis..Makan laksa, nasi ayam dulu...
Subhanallah.. Keindahan remang senja di sepanjang lebuhraya Utara-Selatan..
Ni la kejadian si mana Si Jurutol bernama Siti Munirah nie lambat sangat buat kerja.. Tak cekap.. mesin pengimbas kad dia rosak kot.. tapi tak tutup lorong dia.. Aparaa...punya lama kami tunggu turn..Isk..orang dah la letih..
Muka serabai betol la.. maklumla, tido dlm van macam tido atas katil daa..


Sampai jer di Taiping, kami terus ke Kedai Nasi kandar pelita. Nak try nasi kandar kat situ.. Best ayam goreng dia..hehehe dah setel makan, balik umah Kaklong, dan tido lena...ZZzzz

tata

p/s: Tekak stil sakit.. So, time tido tu, ada la sound2 kurang menyenangkan datang dari tekak yang sempit dan perit nie..huhu

1 comment:

  1. hmm...nasik kandar pelita tu..kalo siang lagi meriah lauk-pauk dia. Malam tu kurang ler sket..dia tambah sket2 je ler..hehe..

    ReplyDelete

Tak perlu Disangkal lagi..

There was an error in this gadget
Pink Diamond), url(Pink Diamond), auto;}