Mukasurat Extra

Terjalinnya Ikatan..

Daisypath Anniversary tickers

Jom Main klik-klik-klik

Followers

Monday, August 27, 2012

Masa Saya bersama Si Dia..


Entry nie sekadar renungan buat diri Saya, juga diri Si Dia, betapa masa yg kami punyai di bumi Allah ini, amatlah sekelumit jumlahnya..
The story goes...

Bermula dengan Penghulu Segala Hari, Hari Jumaat...

530 am : Saya bangun. Iron baju. Mandi.
600 am : (Nie paling awal..huhu) Saya setel mandi. Solat. Bersiap. Baru kejut Si Dia. (Terpulangla, nk bangun terus atau nak sambung tido lg..)

630-650 am : Masa nie sesuai untuk bertolak ke sekolah. Jalan keluar lengang, jalan depan sekolah jem.
650-715 am : Masa nie, jalan keluar jem, jalan depan sekolah lengang. So, mana2 masa yg saya pilih untuk keluar rumah, hasilnya, hampir sama jer.. Saya akan tiba di sekolah sekitar jam 710-730am..

730 - 105 pm : Sesi persekolahan Saya.
630-1200pm : Si Dia dok umah sorang2, golek2, surfing, apa2 jela.. Tp yg bagus, kadang2 Si Dia basuh dan jemur baju.. heheheee.. Seminggu sekali?? eh eh.. 2x?? eh eh.. 2minggu sekali?? ooo

1230 - 105 pm : Masa Si Dia bergerak dr rumah ke sekolah, kalau takder aktiviti koko.. Kalau tak, Si Dia memang kena kuar awal pg, balik umah mandi then gie sekolah semula.. Sian Si Dia penat.. Naik motor je pulak tu.. Ermmm...

105-650pm : Masa persekolahan Si Dia..
105 - 130 pm: Masa Saya setelkan keje2 sekolah sebelum balik umah.. Tp selalunya Saya terlajak sampai kul2, atau 3... Sayang sekolah?? Takkot.. Cuma tak pandai manage masa je kot.. :P

200-400 pm (atau lebih): Waktu nie Saya selalunya gie Econsave, atau Tesco, atau Giant, (ikut mood nk gie mana 1) utk membeli barangan keperluan harian, mingguan dan bulanan. Tapi, kalo Saya balik umah, selalunya masa nie Saya gunakan untuk Facebooking, blogging, surfing, dan ZZzzzzz.. I like.. huhu

500-700 pm : Nie masa Saya memasak... Atau mengemas.. Atau sambung tengok TV.. Atau aktiviti yang sama mcm kt atas..hehehe

715 pm : Si Dia dh sampai umah!!

Maghrib, Isya'..... Dinner....

Bertolak balik kampung..

Cheras-Bentong-Chenor-Cheras(Ahad malam la..)

Isnin - Khamis


530 am : Saya bangun. Iron baju. Mandi.
600 am : (Nie paling awal..huhu) Saya setel mandi. Solat. Bersiap. Baru kejut Si Dia. (Terpulangla, nk bangun terus atau nak sambung tido lg..)

630-650 am : Masa nie sesuai untuk bertolak ke sekolah. Jalan keluar lengang, jalan depan sekolah jem.
650-715 am : Masa nie, jalan keluar jem, jalan depan sekolah lengang. So, mana2 masa yg saya pilih untuk keluar rumah, hasilnya, hampir sama jer.. Saya akan tiba di sekolah sekitar jam 710-730am..

730 - 105 pm : Sesi persekolahan Saya.
630-1200pm : Si Dia dok umah sorang2, golek2, surfing, apa2 jela.. Tp yg bagus, kadang2 Si Dia basuh dan jemur baju.. heheheee.. Seminggu sekali?? eh eh.. 2x?? eh eh.. 2minggu sekali?? ooo

1230 - 105 pm : Masa Si Dia bergerak dr rumah ke sekolah, kalau takder aktiviti koko.. Kalau tak, Si Dia memang kena kuar awal pg, balik umah mandi then gie sekolah semula.. Sian Si Dia penat.. Naik motor je pulak tu.. Ermmm...

105-650pm : Masa persekolahan Si Dia..
105 - 130 pm: Masa Saya setelkan keje2 sekolah sebelum balik umah.. Tp selalunya Saya terlajak sampai kul2, atau 3... Sayang sekolah?? Takkot.. Cuma tak pandai manage masa je kot.. :P

200-400 pm (atau lebih): Waktu nie Saya selalunya gie Econsave, atau Tesco, atau Giant, (ikut mood nk gie mana 1) utk membeli barangan keperluan harian, mingguan dan bulanan. Tapi, kalo Saya balik umah, selalunya masa nie Saya gunakan untuk Facebooking, blogging, surfing, dan ZZzzzzz.. I like.. huhu

500-700 pm : Nie masa Saya memasak... Atau mengemas.. Atau sambung tengok TV.. Atau aktiviti yang sama mcm kt atas..hehehe

715 pm : Si Dia dh sampai umah!!

Sama je mcm ari Jumaat..
Bezanya,

Maghrib.. Isya'... Dinner.. tengok tv..

1100-1200am : Time Saya masuk tidur..

100-200am : Time Si Dia masuk tidur..

Dan list ini akan terus bersambung dan bersinambung dan teruSSssssssss.....

Soalannya ialah...

BERAPA JAM KAH, MASA SAYA BERSAMA-SAMA DENGAN SI DIA DALAM KEADAAN JAGA DAN WARAS, DALAM KIRAAN SELAMA SEMINGGU??

Hohohohoooo...
Sila bagi komen...

tata

No comments:

Post a Comment

Tak perlu Disangkal lagi..

There was an error in this gadget
Pink Diamond), url(Pink Diamond), auto;}