Mukasurat Extra

Terjalinnya Ikatan..

Daisypath Anniversary tickers

Jom Main klik-klik-klik

Followers

Tuesday, June 14, 2011

Mei - Jun Vacation ~~ Family Mood ~~

3minggu bersekolah setelah cuti panjang selepas operation, Saya rasa amat penat sekali.. Dengan keadaan badan yg masih manja2 tiger, berserta proses memandu yg rsnye amat sukar sekali, terasa sangatlah tensen bila pergi dan balik sekolah...Kaki masih terasa berat. Sekali sekala, setelah agak lama berjalan, pasti kaki kanan nie akan meleret saja. Apakah sebabnya??


Ayah, Mak, Cik Abang Sayang.. Syok minum teh kt R&R Bharat Plantation..
Kawasan nie memang dingin bangat.. amat segar walaupun ramai manusia yg berhenti berehat untuk minum secawan teh segar dari ladang...
Oh, di mana kami nie?? hehehe.. Cameron Highlands!!

Pemergian kami kali nie adalah untuk mengiringi KakLong balik ke Taiping.. Kami hantar sampai Cameron jer..hehehe.. Oh ya.. Ada jalan baru dari Raub untuk naik ke Cameron, tu yg kami selalu naik Cameron.. Dah dekat, rugila kalau xnaik jalan2 kan.. Balik ari je pun..
Kenapa kena hantar kaklong?? Oh, kaklong gie Coti2 Malaysia kt Tengganu.. Gie ngan keluarga mentua.. Kami xdapat ikut..(sedeyyy) Ada masalah yg xdapat nak dielakkan.. Dapat anta Kaklong balik smpai Cameron pun Ayah & Mak dah suka.. Cik Abang pn dapat borak2 ngan kakak lama sikit...

Dah sampai Cameron, jangan lupa beli strawberi dan jagung bakar.. Perghh.. Memang terbaekk la... Sejuk2, makan jagung bakar..Mak ooiii... Mak mentua lalu kt belakang pn xsedar..hahaha

Kaklong dah berlepas turun melalui jalan Simpang Pulai, kami kembali turun melalui Raub.. Sebelum tu, kami singgah di restoren milik kawan Ayah di Brinchang..
Panas2, jadi ubat badan yg sejuk...
Lepas tu, terserempak pula dengan kawan Ayah masa keje Forest dedulu.. kami round2 ngan pakcik tu...
Dan gambar2 tumbuhan yg memeroyankan saya nie, ada atas tanah dia la..huhuhu..Saya amat suuka bila Pakcik cakap, "Ambil la nak bunga yg mana..".. Hahahahaha...Hatiku menyanyi lagu 'Nobody nobody but me!!' hehehe



Indah ciptaan Allah SWT..
Ayah dan kawannya..


Dan pakcik dengan baik hatinya belanja kitaorang minum2 petang tu.. Pakcik ajak kami tidur dulu kt umah baru dia yg still xduduk lg. Tp kami kena balikla Pakcik..Ada banyak kenduri ari esok..:( Xpe, lain kali, boleh jumpa lg... :)




Dan gambar2 di atas Saya amik dari dalam toilet kt R&R Bharat Plantation tu tau.. Hebat toilet bila ada tingkap yg amat besar.. Nak terjun turun terus ke ladang teh tu pn boleh.. Risau jer kalau ada org ngintai dari gunung ganang tu..huhu

kami sampai di Desa Damai dah kul10mlm... Ngantok+letih.. Baring lurus jer sebab otot2 belakang dh bergadoh nk berehat..huhu

Gambar di atas nie menunjukkan Rusydan berbaju oren, tgh lead jln yg sesak dalam Pekan Sehari (di Chenor, kami gelar pekan sari jer..).. Saya, Rusydan, Hafeeza & Raif bangun awal pagi semata2 nk breakfast nasi kerabu kt pekan sari sebab Mak dh terbang ke KK.. hahaha.. Kena survive beb..

Budak berdua nie memang xpenah gie pasar kot..Seme bende nak dipegangnya..

Pastu kitaorg siap2, packing baju n gie tido do Temerloh umah Abang malam tu.. Saya nak siapkan hiasan coklat yg nak diletakkan dalam dulang pertunangan Sepupu, Si Zaim.. Susah jgk nk meng'ekjas' susun aturnya rupanya..

Niela hasilnya.. Saya bertangan keras..Tak berapa cantik kaler coklatnya.. Lenkali nak buat lagi. Bio lawo..huhu..Tp rasa sedap tau. Raif makan separuh tray kalau bukan Saya sorok yg lain2..Teruk sungguh budak tu!!huhu
Niela Mat Raif.. Memang kreatif.. Dan perfectionist! Susahla saper kawen ngan dia nnt..
Nie kenduri di rumah Maklang&Paklang sempena esok harinya nak gie meminang NIZA untuk ZAIM..
Dan macam biasalah, baby kenala jd STAR of the day kn.. jadi, sekarang, giliran Hani Nur Qaisara utk jd ulitan tiap sepupu Saya, @ Mak2 sedara sepupu dia.. :)
Kueh telinga keling@neram.. Sedap dimakan masa baru siap digoreng sebab dia ala2 rangup gitu.. Bila 2-3 ari, dia jd lembut pula.. Lama tahan kueh nie.. Ada sapa nak?? Saya boleh tlg order kan..:) Rasa kompem sedap sebab guna gula kabung tau.. Xmain gula merah biasa nie...
Niela Paklang yg hensem dengan jeans dan t-shirt ber'tuck in' dari pg sampai petang, tp bila malam, solat Isya' dan bertahlil, tukar kulit sampai dh xkenal..huhu..Bukan senang nk dapat gambar kulit gini..hehehe
Dan Sabtu 11/06, kami dengan 9buah kereta, bergerak dari rumah Paklang di Temerloh, menuju ke Felda Selancar.. Jauhnya rupanya..huhu.. Nasib baik coklat I dah letak dlm fridge sehari semalam sebelum tu. So bila jln jauh2 dalam keadaan yg agak panas, dia stay comeey & xcair...



Congratulation buat NIZA dan ZAIM.. Selamat datang ke dalam keluarga kami yang besar dan penuh dengan macam2 karenah nie.. Jangan pengsan tengok gelagat kami sepupu sepapat yg rapat cm adik-beradik nie ya...
PakLang versi amat hensem.. Siap mention nak gie jumper Tok kadi terus, nak gie akad niikah. Bila Maklang tanya mana pengantin perempuannya, Paklang sengih2 jer..Tak berani nak jawab ek???hehhe.
Si baju hijau, Hafiz, abang Zaim.. Kena tunggu turn.. Marni, awek Hafiz pun ada sekali bersama maknya.. Kira masing2 dah dapat restu la nie..hehehe

Cik abang tanya, "Nape Sayang amek gambar Abang camnie. Macam Abang pulak yg bertunang ngan Niza nie..Dahla Abang hensem arini.." adooiii.. Saya sedar Cik Abang hensem..Tapi, puji diri sendiri??Alahai..:)

Dari Selancar, Myvi+Cefiro xbalik Pahang dah, tp terus bergerak menuju KL.. Apakah tujuannya?? hehehe
JALAN2 SOGO GIE CARIK BAJU RAYA BEBUDAK....
Dan tengoklah Ummi dan Hannan memilih baju tak abes2.. Sehinggakan SOGO tutup, kami still kt dalam. Sampai dh terasa macam kena halau dh..huhu.. Apa tidaknya, 10.15 baru kami kuar..lalalalala







Hani Nur Qaisara dan Ummi, sabar menunggu makanan setelah letih bershopping.. Raif, Abang dan Cik Abang Sayang dah makan kt food court. Kami yg lain xmakan lg.. memangla lapa..
Hafeeza Munira order nasi putih ngan tomyam. Kongsi ngan Hannan Nafeesa..
Topi Barbie baru, bukan main lagi gembiranya.. Tu la kisah hani pun kena pakai topi dlm gambar2 Hani di ats.. :)
Tunggu makanan sambil tgk Tengganu vs Kelantan. Kedai tu milik org Kelantan, mestila dorg sokong negeri dorang.. Kak Suri orang Tengganu.. huhu.. Memang gamat jgkla... Nak plk bila gol sendiri tu masuk gawang..hehe
Raif dengan minuman kegemaran, milo tabur. Dan Abang terpaksa abeskan mee goreng kak Suri..

Balik, tengok Tengganu dh julang Piala.. Berjaya jugak.. Hepila kak Suri..hehe.. Dan tugas Saya, paksa bebudak tido sebab esok nak jalan2 lg..hehe
Akibat keletihan bershopping..Hebat Hani, 5bln dh masuk SOGO. kakak Hannan dah 5thn baru ada kesempatan masuk SOGO..huhu
Destinasi seterusnya, kedai lampu dan kipas.. Rumah Abang tengah direnovate bahagian livingroom nya.. So nak carik lampu+kipas cantik sket..
Bibik hensem on duty.
Gaya keletihan lepas dekat sejam dok lari2 dlm kedai.. Tensen takut dibuat terlanggar lampu ribu riban tu, tak ke naya..
Next station, Low Yat Plaza. Menjadi tempat meragam buat Hani yg keletihan.. Kakak2 dan Abang dia, memang tak diam langsung!! Berlari ke sana ke mari, sian.. Nampak sangat tak penah datang mall besar2..huhu
Tak ke buruk buat muka gitu Hannan...
Raif nie, kalo ngan adik dia, memang gentle giler..
Kenapakah gambar ini???
Hani Nur Qaisara with Makngah!
Action!! Hani with AyahNgah!
Again!!
And again..
And more...












ooo.... Hani sangat baik dengan AyahNgah dia.. Jeles Makngah bila Hani taknak dukung ngan makngah..huhu

So, cuti pun abes begitu saja..

Hepi?? yes..
Puas?? tak..hehe

Oh, Makngah ada beli baju untuk Zuhayra Sumayyah juga tau.. Tunggu Makngah balik bg baju Raya ek..

tata

3 comments:

  1. sayangnye hani dgn ayahngah die..work harder dayah..bg ayahngah bb cepat2..hehe

    ReplyDelete
  2. Cepatnya Makcik Nana ko komen..huhuhu
    Ko pun jgn dok nasihat aku, ko pn sama! huhu

    ReplyDelete
  3. hehe usaha la ni..klo tak takdela lapan inci parut cam lipan kat perut nihaa..takpe, kite usaha ke..dapat tak dapat tu kerja tuhan da tu..aja aja fighting!!

    ReplyDelete

Tak perlu Disangkal lagi..

There was an error in this gadget
Pink Diamond), url(Pink Diamond), auto;}