Mukasurat Extra

Terjalinnya Ikatan..

Daisypath Anniversary tickers

Jom Main klik-klik-klik

Followers

Friday, April 2, 2010

Good friday Dan Esther Monday


Tu ialah nama cuti kami utk 4 arini dlm minggu ni. Good Friday, jatuh pd hari Jumaat dan Esther Monday, ari Isnin.. Saper xle agak, sila balik ke sekolah rendah dan belajar semula mengira ari dlm bahasa Inggeris ek..

Bersempena dgn cuti yang berapit ni, daku pun ada mcm2 plan dlm kepala nie.. Gi sana, g sini.. Tapi, arini dah Sabtu, kami still dok umah lg, nk plk semalam kami mmg bergelimpangan without doing something pn, so arini daku menetapkan goal utk diri sendiri..Ala2 KPI utk arini la... So, nk tgk??

1. Menyiapkan membasuh baju2 Abang yg penuh ngan peluh dia main bola, badminton, bola lg, futsal plk, badminton lg, and so on on on..

2. Melipat baju yg dh siap dibasuh dan dijemur tp dok terbengkalai kerana kerajinan daku mengumpulkan baju2 tersebut..
3. Memasak 3 lauk yg heavy sket utk ari2 cuti nie.. No ikan goreng o telor dadar o sayur campur..

4. Menyapu dan mengemas bilik2 yg ada dlm umah nie..

5. Memastikan ada ruang yg tenang dan damai di ruang tamu..(camner nk buat nie ek??letak akuarium kt sini bleh??)

6. Semuanya siap sambil daku jeling2 manja kt TV!! hahahahahaha

Coti..Coti.. Daku cuti di rumah sahaja.. Salah satu sebabnya, Avanza nak kena ada Insuran baru.. Kena buat Alignment tayar.. Roadtax.. Wahwahwah...Maklumla, tiap2 ari Avanza bergerak.. Kecuali ari Sabtu n Ahad kalo daku xkeluar ke mana2.. Time cuti, daku mmg suka naik motor jer,, Jimat dan dapat menghirup udara Lawas yg segar bugar nie...

So, daku nak menyambung kerja2 yg tergendala kerana menulis entry nie.. xlama taip nie tau..

bye bye
tata


No comments:

Post a Comment

Tak perlu Disangkal lagi..

There was an error in this gadget
Pink Diamond), url(Pink Diamond), auto;}