Mukasurat Extra

Terjalinnya Ikatan..

Daisypath Anniversary tickers

Jom Main klik-klik-klik

Followers

Monday, May 17, 2010

My Dearest Buddy in his Farm..


Di satu pagi yang redup, telah timbulnya satu semangat berkobar2 utk membereskan hutan hujan tropika di lot 3336 yg telah lama kekal di situ..

Dengan berpakaian lengkap seperti ingin pergi ke Ngiu Kee, Encik Mohd Fadhil pun segera menyarung selipar jepun berwarna biru dan berbekalkan tukul, cangkul dan penyodok, segala yang tumbuh tegak atau menjalar, semuanya dimusnahkan.. HahAHAhaha..

Sedang menilik keadaan tanah yang mengandungi pelbagai makhluk ciptaan Tuhan..
Batang ubi yang dah besar amat.. Dah berumur hampir 3thn..
Masih belum menyedari kehadiran kamera yang sedang merakam aksi petani berjaya Barnbuddy..
YEAH!! Tu dia, petani Barnbuddy dengan aksi mahalnya..
Dan ini adalah hasil tanaman yang amat subur setelah 3thn..huhu

Daku dh rebus sikit, nnt nk try buat tapai..hehehe.. Mak cadangkan buat kueh ubi goreng.. Ermm.. Alang2 dah banyak kn, kena rajin memasakla plk..hehehe..InsyaAllah, akan cuba buat yg lebih lagi.. Dh terbayang di depan mata akan tapai ubi yg best!! hahahaha

Di suatu petang yang aman damai, Daku berkunjung ke rumah Kak Timah di Kuartes, nak belajar buat Laksa Sarawak!! hahahaha.. TQ Kak Timah kerana mengajar Daku dan Izzie..

Tapi, disebabkan kekurangan keyakinan, Daku akan upload resepinya selepas Daku try masak sendiri k..
Sedap ammmmmmmaaaaaaaattttttttttttt........ 2 mangkuk ni penuh Daku abiskn..hehe
Bahan2 yang ada..Banyak bahan, mmg sedap sgt.. Kami memasak, dlm 2jam dh siap.. makan, dlm 20minit dh kenyang..hehe

tata

No comments:

Post a Comment

Tak perlu Disangkal lagi..

There was an error in this gadget
Pink Diamond), url(Pink Diamond), auto;}