Mukasurat Extra

Terjalinnya Ikatan..

Daisypath Anniversary tickers

Jom Main klik-klik-klik

Followers

Monday, May 24, 2010

Inikah Daku?


Tiba2, di tengah2 waktu kesunyian pabila budak2 tengah khusyuk menjawab exam(khusyuk sgtla..), daku teringatkan kampung halaman..Especially mak la.. Bukan selama nie xingat tapi kali nie bertemankan wajah2 anak2 bangsa yang tekun menjawab soklan demi sebuah kejayaan, (of cos la daku berada di kelas yang baik dan ok..), teringatlah daku pada diri sendiri yang gigih menjawab soklan exam(dan gigih menahan mata dari tertidur) pada zaman persekolahan yang dah lama ditinggalkan.. Dah 9 tahun rupanya...

Arini Isnin, Khamis dah start cuti, Isnin baru terbang, ada seminggu lagi untuk bersiap sedia utk pulang.. Menyediakan fizikal untuk perjalanan panjang yang pastinya memenatkan dan menyediakan mental untuk aspek2 emosi dan tekanan perasaan.. I love going back home but the pressure is always on.. Go ne nak buat?? Sendiri yang menafsirkan bahawa setiap pandangan mata yang menatap itu adalah satu penghinaan dan kejian terhadap kekurangan diri ini..huhu

Emak pasti dah menanti dengan pelbagai agendanya.. Dah musim buah ker di sana?? Pasti ada berbakul2 buah-buahan since daku sorang anak mak yang hantu buah.. Yang pandai kupas mempelam sendiri, yang pandai buang kulit rambutan dan durian lepas makan, dan yang pandai mengomel yang tu sedap, yang nie kurang dan yang nie sepatutnya xyah beli..hehe.. Dah mmg daku sorang jer anak pompuan kan..

Dulu daku xpaham, nape mak kata, mak xberapa suka balik Kg Kandis, sebelum ketibaan Abang daku.. Now I feel her feeling.. Thanks God, I have a very understanding mother in law, just better than my Wek, that always pull my mum aside.. Citer lama2 la tu..

We're about 2 months to go for our 3rd anniversary.. What can I aspect for this year anniversary? last year, we celebrated at the field along with Hari Sukan Sekolah.. Addoooiii.. This year, July just being too busy for us. Every weekend had been booked by everyone to organize school event. And Cik Abang mungkin akan ke Kuching pada akhir bulan untuk main bola sepak PSKPP..(kalau dapat wakil la..) So, Daku xnak berharap sangat bahawa akan ada any celebration for us this year.. Again..

So, I just hope, and I pray too, to have some good news selain daripada the 1 line things...

Anyway, everything is God's job.. Daku takder la kisah sgt tp sedikit sebanyak, hati nie makin mengecik dan berdarah.. Aduhai...Makin banyak darah yang hilang, makin hilanglah pertimbangan diri.. Makin hilanglah line2 tu nnt..huahuahuahuahhhhhhuaaa

So, daku nak melengkapkan diri dengan persediaan fizikal utk perjalanan pulang dan perjalanan2 yg akan dijalankan sepanjang cuti nanti, dan jugak secukup-cukup-cukupnya persediaan mental agar daku tak tersungkur dengan emosi sendiri nanti.. Dah pernah terjadi dan daku taknak berdosa lagi..

So, I'm looking forward for my journey.. pray for keselamatan kami pergi dan balik..

tata

No comments:

Post a Comment

Tak perlu Disangkal lagi..

There was an error in this gadget
Pink Diamond), url(Pink Diamond), auto;}