Mukasurat Extra

Terjalinnya Ikatan..

Daisypath Anniversary tickers

Jom Main klik-klik-klik

Followers

Monday, May 14, 2012

Medan ~ 2nd day

Awas!!! Entry ni padat dengan gambar!! Sila jangan muntah!!

Perjalanan bermula jam 8pagi (waktu tempatan) lebih kurang kul9pg waktu kita.. Turun gie breakfast siap dgn seme harta benda untuk bawak gi berjalan.. Ke Danau Toba kita arini!!

 Padat2kan lif.. Tukang amik gambar terpaksa naik lif trip berikutnya..hehe
 Sebab tertinggal lif, so amik gambar sendiri utk bukti..
 Good morning di Cafe Garuda Hotel.

 En Fadil jd baby sitter jap sementara yg lain makan2 dulu.. Lagipun, Hani taknak kat Makngah. So, Ayahngah jd mangsa.. :)

 Kami makan dulu ya.. Kang nak menempuh perjalanan panjang, jauh dan menekan perasaan..
 Kanak-kanak memang hepi semacam jer.. Bukan tau nk duduk2 pikir nak gi mana lepas nie..hihi

 Ni van yg kami naik. Supirnya senyap jer.. cara drive pn ok la.. Van nie yg paling baru dari 3 van yg ada..

 Ni la keadaan van yg luas tu, bila ada 1 lagi famili yg tiba, dan berkongsi van.. Bukan kedekut, tp paham2 jela, van lain kosong, tp kami sendat cmnie?? Adoii..



 Pemandangan sepanjang perjalanan.. Bukan seme gambar dpt ku tepek di sini.. Tak mampu nak tggu dia upload gegambo nie seme wehh..


 Ni RM Pelangi, RM Nasi Kotak.. Pening nak memahami maksudnya..huhu


 Nasi bungkus dalam kotak rupanya..hehe
 Usai makan, perjalanan diteruskan.. Peeningg...










 Perjalanan ke Danau Toba memang mencabar.. Kualiti jalan raya dia memang standard jalan masuk kebun jer.. Aduhai, memang sakit pinggang.. Nasib baik supir bawak xganas.. Tp, setakat potong kereta selisih ngan motor tu, biasa jer.. Kecut perut..
 Sesampai di sini hotel penginapan kami malam nie, Hotel Toba..


 Sementara tggu bilik disiapkan (servis hotel SANGAT lembab!!), kami amik gambar dulu..
P/S: Baju Saya dan Hafeeza mmg sama serupa pn..hehe



 Ni ler pemandangan sekitar hotel tu.. Indah...

 Hani ngan Makngah buat muka untuk isi masa..hehe

 Masa nie tggu geng2 kuar dari bilik utk naik feri gi pusing2 Toba.. Dorang nie selalu lewat.. Benci tau..


 Kami serombongan pn tempah 1 feri khas, amik kami kt hotel lg utk pusing2 toba.. Hannan dok sebelah Humaira, sama umur, jd sesuaila berkawan..


 Nie ler pemandangan indah ciptaan Allah..


 Susah nak dapatkn gambar yg center bila sendiri amik nie..hehe

 Pemandangannya memang superb la.. Suka sgt.. Nk plk, anginnya sangatla sejuk...

Bukit Batu Tergantung.. Tak berapa paham apa yg tergantungnya.. Ntahla.. Tgkkn jela..hehe

 Masing2 mendongak tgk Batu Tergantung.. Gitula bukaan hidung masing2..huhu
 Bincang2 hal pompuan..
 Hani nak sentuh air.. Mana boleh!! Isk isk isk..
Saya memang suka cuaca sejuk2 gini..Mungkin kena apply pindah ke sekolah Cameron Highland kot..kuikuikui... Saper ada kabel nih?? Saya nk duduk tempat sejuk...

 Orang kt, dorg nie memang cari duit dgn buat persembahan atas feri nie.. Layankn jela.. Bg la 5ribu.. Uiks.. 5ribu??huhuu

Kami disinggahkan ke Samusir Island.. Pemandangan sangat nice.. Suasana sangat sejuk+nyaman..Bilik2 chalet2 pn sangat cantik.. harga bilik semalam?? Taktau..hehe.. Tp kawan cakap, dalam 350ribu jer..Ehh, macam murah je kn..?


Gambar kami sefamili.. oopps, termasuk Humaira yg tengah tunduk malu tu.. Dia nie mmg suka ikut Hanaan.. Tak pn, bila Hanaan hilang, dia ikut Saya lak..hehe.. Saya nie kn mcm baby sitter gak..Takder anak sendirik lg, layan anak org jela kn...
Tu dia.. Makngah nk posing berdua ngan Ayahngah, bebudak nie jeles..Seme pn tak boleh tau...

Nie la Samusir Island Resort.. Menggoda kalbu org yg suka berjalan mcm saya..hehe

Dahnak senja baru kami sampai kembali ke hotel penginapan sendiri.. Meninggalkan angan2 nk bersenang-lenang kt hotel yg indah bangat td..huhu.. Sesampai jer, haaaaaaaaa..... Ternganga mulut bebudak bila tgk ramai org dok mandi tepi gigi air tu..hahahahaaa... Makngah pn terliur gak!!hahahaa


Tp demi memikirkn baju yg dibawa cecukup pakai jer, insaflah sikit..bebudak pn dipaksa supaya melupakan hasrat hati memasing..Tangkap gambar boleh!!hehe
Sesi dalam bilik sebelum kuar makan ada adegan2 separuh separuh pakaian.. Kalau tak sesuai tu, harap tutup mata la ya..


Hani yg mesra kamera.. Dan hanya mesra ngan Makngah bila Makngah amik gambar dia jer.. Aduhai...
Dan malam tu, kami makan talapia hitam ori dari Danau Toba.. Rasa dia?? Saya lapoo..Hentam je labu.. tapi, ok la kot...
Lauknya mlm nie hanya ikan bakar, dan timun cicah sambal.. Nasi putih panas2.. Memang berasap..

Esoknya, plan ke Berastagi dibatalkan sebab tanah runtuh kt kt sana.. Jalan tak dapat dilalui.. So, kami akan balik terus ke medan semula.. Shopping time??? hahahahaaaa.. Berapa juta kamu ada dong??

tata

1 comment:

  1. utk mendapatkan pemeriksaan di G For Boutique' (Centre) di Maju Junction Mall l Kuala Lumpur. Kami juga telah melancarkan program pemeriksaan bergerak ke tempat anda. Tahniah juga pada yg telah mendaftar utk team kami lakukan di tempat anda.

    Pendaftaran & hubungi : 03-26913898 (Admin) atau 012-3702109

    Tempat : G For U Boutique, LG-11B Lower Ground Floor Maju Junction, Kuala Lumpur
    Masa : 12 tengahari sehingga 4 petang
    Tarikh : setiap JUMAAT (Minggu 1 & 3)
    Bayaran : Harga Biasa RM250 Promosi cuma RM125 sahaja ....

    PERCUMA!!! Analisa Kulit Muka & diskaun 25% ke atas produk Skin Care 'Professional Cosmetic' (All Skin Tyoes) oleh G For U Boutique.

    ReplyDelete

Tak perlu Disangkal lagi..

There was an error in this gadget
Pink Diamond), url(Pink Diamond), auto;}