Mukasurat Extra

Terjalinnya Ikatan..

Daisypath Anniversary tickers

Jom Main klik-klik-klik

Followers

Wednesday, November 25, 2009

I'm Back..!! But the flood isn't there.. HahAA


Alhamdulillah.. Sekarang, daku menaip di atas katil empok bersama bantal kekabu di bilik yang serba kekuningan setelah pulang ke Chenor.. Tapi yang sedihnya, Cik Abang balik ke Bentong dah... Tak pelah.. Memang camni pun dh ok..

Walaupun tilam nie takder 'brand' tak seperti VONO di Bentong, tp bantal kekabu buatan mak nie lagi enak ditiduri..hahahahaha... rasa nak bawak balik Lawas jer..

Daku pulang lebih kurang jam 5 petang hari Selasa, 24/11/2009. Dengan membawa bersama-sama Daging Kancil dan Rebung hasil penat Ayah mencari di Kebun.. Isskk.. Apalagi, mak pun masakla yang KAW2 punya.. Memang menetasla perut nie..

Sampai di Temerloh, terus ke rumah Abang dulu. Ikut perancangan, makan2 Pizza Hut.. Daku pun beranganla nak makan Pizza yang baru dan nampak cam hebat tu.. Sampai rumah Abang, Tuan rumah takda lak. Tunggula bersama-sama mak dan Rusydan yang dah sampai dari Chenor..

Kak Suri sampai dari rumah kawannya di Taman Temerloh Jaya, rupanya Kak Suri pun tak tahu menahu 'plan' piZZA ni.. Alkisah, Abang buat 'plan' sendiri daa...

Kome pun, (dah sampai Temerloh mesti guna slang Temerloh..huhu) terus ke Pejabat Abang kat Bandar Temerloh.. Nak ambil duit kononnya..hehehehe.. Sempatla bertanyakan tentang perihal pinjaman perumahanku yang banyak sangat hal2 berbangkitnya tu... Selesai hal2 berbangkit dibangkitkan, kome pun berangkat ke PIZZA HUT Temerloh untuk membuat tempahan 'take away'.

Tapi, kekecewaan melanda diriku pabila PIZZA yang diingini dah habis stok. 'Crunchy' je yang ada?? Alahai.. Beli la jugak.. Apa punya manager daa... Dah 2 kali terkena macam ni. Nak beli set promosi tapi dah abis stok.. Tak pandai kira stok ke manager ni? Confius gak..

Dah beli, bawak balik, Abang tengok, kuar lagi satu citer..

"Mana cukup pizza nipis camni nak makan kita ramai2.." pulak dah.. Rusydan pun kuar lagi, gi beli KFC lak.. tapi KFC pun 'FULL HOUSE'. Terpaksala beli Chicken wing kat Pizza.. Rusydan cakap...

"Masuk PIZZA HUT tadi, terus waiter tu cakap, Sorry Cik, Pizza dah abis..terukla.. tapi saya kata, kome nak beli chicken wing jer, bukan nak Pizza." hahahahahaha

Selesai makan-makan, kome pun balik ke Chenor... Cik Hanaan Nafeesa dan Hafeeza Munira mengikut kome balik. Dan Hanaan Nafeesa pun terus naik atas katil ku dan tidur ngan kome.. huhuhuhu

Bangun pagi2, mak dah siapkan roti bun buatan sendiri dengan cekodok pisang. Daku pun makan2, berlepak2, pastu bersiap nak ke Temerloh untuk urusan2 ke Indon minggu depan.. Pergi dengan Rusydan memandangkan Cik Abang tak mandi lagi dan kete pun tak muat sebab Rusydan nak gi ambil akuarium dia yang besar.. Gi kul1130, kul145 baru sampai rumah semula.. Pergi dengan Rusydan dan Hanaan tapi balik dengan tambahan Raif Danial pulak..huhuhuh

Sampai rumah, mak dah siap masak. Rebung masak lemak, ikan merah masak sup, ikan kerisi goreng, sayur campur dan nasi putih..huhuhu.. banyak betol lauk.. Melantak la pulak.. Tapi Hafeeza, mak dan Cik Abang dh makan awal. Rusydan dan Raif terus makan bila sampai rumah. Daku makan lewat lagi, berdua dengan Hanaan pulak.. Sebab banyak makanan dan lauk, jadi takde la masalah nak kena berebut makan.. Aman..

Petang tu, pasar malam Kg Awah. Mak dan Rusydan keluar beli Yong Tau Fu untuk makan malam. Adala sekali kueh 2 3 jenis.. Terus makan dalam kul6 tu.. Cik Abang bersiap nak balik Bentong kul7 lebih lepas dah kenyang makan makanan yang banyak mak beli.. Kot ye pun, sepanjang ari asik terbaring menyedapkan mata je kan.... Pelik gak, kat Bentong jarang Cik Abang tidur siang.. Malam pun lewat jer baru masuk bilik dan tidur.. Tapi kalau kat Chenor, kalau takda dalam bilik, mesti kat ruang tamu.. Kalau tak depan laptop or TV, mesti tengah lena.. Dah agak banyak kali daku perati, rumah Chenor nie sejuk kot...


Malam ni, kami yang ada borak2 jer.. Abang tidur je atas tilam 'Herbal FAME' mak sejak sampai petang td. Sampaila daku masak buah kegemaran daku, buah kembayau yang dibawa khas dari Lawas.. Dorang merasala makan.. memang seperti yang dijangkakan... Dorang tak berminat..huhuhuhu...

Abis makan2, Abang dan Kak Suri pun balik ke Temerloh dengan Raif(still sekolah esok) dan hanaan yang tiba2 merengek nak balik temerloh.. Hafeeza tinggal dan tidur dengan daku malam nie...

Esok nak memasak lemang, kari kancil,(ayah yang bagi aritu) dan sayur pucuk manis dengan keledek.. sedap tu.. hehehehe

ok la..ngantuk dah..

tata

1 comment:

Tak perlu Disangkal lagi..

There was an error in this gadget
Pink Diamond), url(Pink Diamond), auto;}