Mukasurat Extra

Terjalinnya Ikatan..

Daisypath Anniversary tickers

Jom Main klik-klik-klik

Followers

Monday, November 23, 2009

26/11/2009 - Masih di Bentong..


Entry sebelum ini menceritakan perjalanan bayangan kami dari Lawas-KK-KL-Bentong. Kali ni, perjalanan sebenar Lawas-KK-KL-Bentong-Chenor..

Bertolak dari Lawas kul 9 pg 23/11/2009
Makan pau di Beafort kul 11 pg
Sampai CP KK kul 130 ptg
makan McD kul 145 ptg
Tgk wayang citer 2012 yg langsung tak best kul 230-600 ptg

Membeli belah kat pasar malam Kg Air kul 8 malam
mandi manda di hotel kul 10 malam
Abang g kuar makan ngan kawan kul 1130 malam
Daku dah tertido kul 1200 (agak2 je nie)
Abang balik tekan loceng bilik kul 440 pg 24/11/2009

Bersiap2 untuk check out hotel kul 1100pg
check out kul 1200 tghari
Makan kt Kenny Rogers kul 1230
Tunggu Ckgu Ismadi datang amik nk tolong anta ke KKIA kul 130 (BIG TQ)
Check in di KKIA kul210 ptg
Online di McD KKIA kul 225
Check in kul340 ptg
Flight delay ke kul 440 ptg
flight landing di Labuan kul 515petang
Flight take off ke KL kul 545 petang
Flight landing di KLIA kul815 malam
Tunggu baggage kul 830 malam
On d way ke KL Sentral (dalam KLIA Express) kul 900 malam
Beli tiket LRT menuju ke Stesen Terminal Putra kul950malam
Alhamdulillah....dalam MyVi kul1015 malam..

Makan2 di Restoren Haslam kul 1040 malam
Perjalanan balik kul 1120 malam
Sampai di Desa Damai kul 1 lebih kot...

* * * * * * * * * * * *

Semalam (25/11/2009) sehari suntuk daku berada di rumah.. Buat aper? Ntahla.. Berbalas2 SMS dengan Kak Suri dan Rusydan, serta menjawab panggilan daripada Hafeeza dan Raif, bertanyakan pada ku bila daku akan sampai ke hadapan mata mereka.. Wahai sayang2ku.. Ayah Ngah nie macam taknak pergi sana.. Macam mana Makngah nak sampai ke sana...

Mak masak Kari Ikan Merah untuk dinner. Sebab kononnya daku nak balik makan (macam biasanya memang daku dah balik umah..) Tapi daku tak balik pulak.. Daku rugi tak dapat makan kari ikan merah.. Harap2 mak tak terasa hati bila daku tak balik semalam.. Ermmm...

* * * * * * *

hari ini (26/11/2009) daku baru selesai breakfast bersama suami tercinta.. Dan dah ada rancangan untuk keluar ke bandar Bentong dan melakukan beberapa perkara yang sudah dirancangnya.. Daku masih lagi di depan laptop.. mengarang perjalanan hidup dan meng'harvest' kebun ku di Facebook..

Adakah daku akan sampai ke Chenor atau Temerloh pada hari ini?? 2 panggilan telah kuterima daripada Hafeeza pagi ini.. Dan panggilan seterusnya akan diuruskan sendri oleh suami ku.. Daku dah tak punya alasan untuk diberikan kepada anak2 saudaraku yang sudah hilang kesabaran menunggu ku pulang..

Sabarlah sayang.. Sabarlah diriku.. Tempat seorang isteri di sisi Suami.. ''''''' ..

tata

No comments:

Post a Comment

Tak perlu Disangkal lagi..

There was an error in this gadget
Pink Diamond), url(Pink Diamond), auto;}