Mukasurat Extra

Terjalinnya Ikatan..

Daisypath Anniversary tickers

Jom Main klik-klik-klik

Followers

Sunday, July 8, 2012

Sempena UlangTahun...


070712 - 1120am

Tu la.. Macam pagi sgt kn.. Br jer nk bertolak ke PD.. Kul braper nk sampai nie??huhuhuu.. Biasala.. Boleh bilang ngan jari jer, ari Sabtu Saya terjaga atas katil rumah nie.. So, masa terjaga dengan alarm, dok terpikir-pikir jgk, arini Jumaat ker Sabtu?? kuikuikui

070712 - 1300pm

Jem lak kt hiway.. Yela, bukanla smpai terhenti2, tersengguk2 tu tp kalo hiway pn banyak kete n terbrek2, macam xguna jgkla kn... Dah kuar exit PD/Seremban tu, jem lak kt simpang nk ke PD tu..Alahai... Mencabar keimanan sungguh.. Last2, jd org negori jap, pusing bndr tu n lalu kt jalan yg xyah traffic light..huh

070712 - 1410pm

Baru sampai kt Costa Rica- Legacy Hotel.. Sebenarnya kami xtido pn kt sini.. Abang Saya ada family day kt sini.. So Saya decide nk join sepetang kt sini.. Mandi kolam je pn..hehe
Disebbkan jalan dh lama td, perut dh nyanyi2, kami pn kuar bilik n gie jalan2 makan plk.. Konon Saya dan En Fadhil nk bawak gie cafe Mesra, al-kisah, dh lewat kot.. Kedai dh tutup..huuu.. Patah balik semula, singgah terus kt Watie The Cowboy, nasi kukus ngan ayam panggang berempah.. Perghh.. Nasi separuh mangkuk, ayam potong 4 seekor punyer, timun, sup n sambal.. Memang mabeles.. Nk2 plk time perut dh ready berkeroncong kn...

Jumper Nazri Raihan kt situ.. Tp sedikit konfius, dia dh buncit ker??hehehe

070712 - 1715 pm

Baru ler dpt terjun dlm kolam.. Memula, Saya pn ala2 segan gak sbb xde pompuan dlm pool, seme yg ada cume boboboi ngan gegegerl jer, tp, hentam jela.. Memang dr mggu lepas dok target nk mandi kolam..hehe..

070712 - 2005 pm

Kami pn berangkat kuar hotel dan menuju ke tempat makan2 malam anniversary.. hehe

Sampai jer kt Medan Ikan Bakar Port Dikson (mmg target nk mkn ikan bakar.. :)) kami terus ler carik gerai mana yg nak dijadikan sasaran.. Memula nampak Pak **** (tak ingatla plk namanya) Ikan Bakar Special, pastu Persatuan Nelayan PD, then kt sebelah depan menghadap laut, nampak ler D'Terapung.. So, nk pilih yg mana 1 nie?? Ermm..

Amik keputusan, gie kedai Pak *** jela.. Ikan nmpak lawo menggoda. Ada Siput buluh lak.. Iskkk... Best.... Amik siput buluh 300gm(mkn xingat) masak goreng halia, ikan siakap 3 rasa dan sotong bakar.. Di join oleh jus oren ngan teh 0 limau ais, memang makan xpandang org dh..heheheee

Siap makan, cepat2 bangun sebab ramai org dok lalu lalang carik meja kosong... Saya ajak Cik Abg gie jenguk D'Terapung jap.. Sj jela kn.. Tgk2 seafood dia.. Sotong beso2... (Sm la cm kt 2 kedai td) Udang terendam dalam ais mcm xberapa segar.. ikan2 seme mcm keras kojong dlm peti ais jer... ketam kecik2 xfresh(kt kedai Pak **** ketam dia menggoda giler!!) Tp Cik Abg kt lauk dh byk, takut xabes mkn.. T__T

Keluar dr D'Terapung, amik gambar kenangan malam anniversary guna hp jer, then balik.. Puas dok try nk bukan mata, tp penangan perut penuh, Daku pun selamat lelap hingga sampai rumah.. Sekian..

p/s: Cik Abg gie Kelana Jaya dulu amik barang kt kekawan dia.. Saya xkuar kete pun... Sambung tido..hehe

tata

3 comments:

  1. pastu dah susah nak tido kn hehehehe

    ReplyDelete
  2. salam perkenalan awk... :)

    saya pon br gi pd few weeks ago. memula nk mkn kat d'terapung tp bila compare harga kat luar, beza yg amat! terus mkn kedai kecik2 dpn d trapung tu jer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kt situ lg berbaloi2 kan.. hehe.. Suker baca Ina membebel, esp bab makan2.. Some day nnt, kita gie makan sesama ek.. Saya dok Cheras jer.. Ina Sri Kembangan kn..?

      Delete

Tak perlu Disangkal lagi..

There was an error in this gadget
Pink Diamond), url(Pink Diamond), auto;}