Mukasurat Extra

Terjalinnya Ikatan..

Daisypath Anniversary tickers

Jom Main klik-klik-klik

Followers

Tuesday, June 1, 2010

@Bentong..


Alhamdulillah.. Perjalanan 2jam 30minit dr Labuan ke Kuala Lumpur lancar jer.. Cuma bila sampai je atas tanah semenanjung, terus jer nampak awan berkepul2..Putih, kelabu..Cantiknya Subhanallah... Macam biasa, dh sampai LCCT, terusla naik bas ke KL Sentral lak.. Berjalan dengan 2beg stroller dan 2 beg sandang... Memang nampak cm traveller tegar..huhu..(tak dapat bayangkn macam mana keadaan kami kalo dh ada baby nnt..huhuhu...xnk pikir lg!!)

So, macam biasa, dr KL Sentral, kami naik Putra LRT terus ke Stesen Putra, Gombak. Kat sana, ayah dah tunggu dengan CCC.. Kali nie Ayah sorang jer sebab Mak keje shift petang.. Dan dh masuk kete, legala sket..dh xyah lenguh2 dokong & tarik beg2 yg berat2 tu.. Abang drive, singgah kt Sate Hj Samuri dulu.. Sbb naik flight kul1040 td, kami sempat breakfast je..Dlm flight mmg malas nk membazir duit beli makanan.. So, bila turun flight, perut pn berkeroncong la..Dh dekat kul3 ms tu, kami makan dulu.. Daku makan mee bandung + sate yg Cik Abang order.. Cik Abang order nasi goreng cili api dan Ayah order mee bandung sama macam Daku..

Dh abis makan, balikla umah.. Kul6 lebih baru sampai Desa Damai.. Dok2 dulu..Guling2 luruskan badan.. Pastu malam tu Ayah kuar gi utan, kami tinggal berdua..Nasi dh ada, mak masak sebelum gi keje td kot, daku pn buat jela sup bayam ngan telur dadar..huhu..Makan berdua.. Dalam kul1030, Cik Abang g jemput mak kt kilang, Daku sambung keje depan laptop ku nie..hehe

Setelah tido selama 4jam 25minit, (after a whole walking2 day ok!!), Daku wake up n bersiap untuk ke Jengka 17 plk.. Buat aper? Try Perubatan Tradisional la plk.. Ada bekam, mandi limau, mandi bunga & pelbagai cara perubatan untuk pelbagai penyakit.. Tengok2, Tok Ayah(panggilan utk Tok Guru tu) kata Daku ada senggugut jer, so xyah bekam..huhu..Nasib baik..Daku dh gerun tgk org berbekam dengan darah pekat2 keluar dr badan..hehe

Tp, kena mandi limau lak.. Pastu kena datang lg utk ubat senggugut nie.. & kena mandi bunga lak. Utk nk peroleh Zuriat.. Hahahaha.. (Daku pn tengah telan clomod skg nie..) Ikutkan ajer..Hajat org tua...

So, balik dr Jengka 17, Daku dan Cik Abang terus ke Chenor, Ayah naik ngan kekawan yg datang sm2 td.. Balik Chenor, borak2 jap ngan Mak yg tengah bersiap2 nak g miting lak, pastu tido atas tilam FAME yg best..Punyalah lena tido atas FAME walaupun cuaca panas giler..hehe

Kul615, Mak balik miting, kitaorg pn bersiap2 nak gie Temerloh lak, umah Abang.. Al-kisah, anak2 sedara ku dh berpuluh kali menelefon, bertanyakan bila makngah nk balik..huhu.. Daku sampai jer, Dorang dh serbu kt pintu. Dah siap mandi pn..Bagus2..hehe.. Dorang masing2 ada exam. So sibuk study la konon.. Sibuk tanya, Makngah nie camner, nie apa, nie kenapa?? Aduhaii....Memang kena banyak sabar jugak ngajar bebudak kecik nie..:)

Dah dinner nasi paprik Kak Suri, Daku dan Cik Abang bersiap untuk balik sbb nak amik mak kt kilang terus.. Tp sebelum balik tu, Hafeeza Munira bagi soalan baikkkk punya.. "Makngah, Ummi ngan Maklong(sepupu ku yg baru kawen bln4 aritu..) dahnak ada baby.. Makngah bila nk ada baby nie??Makngah g la jumpe doktor, tgk ada baby x dalam perut makngah tu.."huhuhu.. Alahai soalan budak umur 9thn.. Layankan jela..

Yela, balik kali ni mmg diselubungi ngan 'awan2' kesuburan dan musim mengawan. Abis semua org yg kawen nk pregnant time aku balik nie..Saja je nak perli Daku..(huhu..ayat psiko..) Tak kurang jugak dengan yg bersalin.. Daku je yg still sibuk menghabiskan duit berubat di merata2 tempat..Wah wah wah... Sebut pasal duit, pemotongan duit bayaran rumah akan mula 1/7 nie..Aduhai!!! Daku dh kurang duit!!!

So, pagi nie, ari Rabu, ari kedua nie di Bumi Semenanjung, spesifik sket, kt Bentong, jam 956pg, Daku masih di dalam bilik di hadapan laptop... Cik Abang & Mak still tido sebab semalam dorang berborak lama, tido lewat..Kul1 lebih Daku tido, dorang borak2 lg.. Dan, Daku sekuat usaha, cuma menyahut seruan Cik Abang ku sayang untuk mengharungi waktu cuti nie dengan seminima kos yang mungkin... So, I think, rancangan Daku untuk ke Klinik Pakar Wanita akan dikuburkan olehku sendiri kerana Daku telah pun memulakan rawatan mandi limau dan mandi bunga... Tapi, clomid tetap Daku makan..Yoolaaa.. Yg tu, semua doktor pn tau nk bg cmner..Daku pun dh terrer.. Yg nk g jumpe pakar nie, manalah tau, ada benda2 dlm perut nie yg tersumbat atau terkecil atau terbesar atau tersalah bahagian.. Tp, reduce kos punya pasal, hormat orang tua, perancangan awal ku akan dikuburkan... Tapi yg sebetulnya, memang rancangan awal kalau Daku yg plan, memang takkan menjadi..Sejak2 kawen nie la.. Mungkin kemahiran Daku merancang telah terkikis..Seperti mana nasib baik semasa cabutan bertuah yg dulu selalu lekat, sekarang mmg takkan lekat...

Dah banyak membebel, Tawakkal tu A'lallah.. Ada rezeki, adala...Kalau xde lg, hidup berdua lg, tiket flight 2 jer.. Xbanyak beza utk Daku..Lagipun, boleh bela kucing lak nnt..hahahahaha

tata

1 comment:

  1. Nak tye, perubatan tradisional dkt jngka 17 tu bleh sy dapatkn phone no?

    ReplyDelete

Tak perlu Disangkal lagi..

There was an error in this gadget
Pink Diamond), url(Pink Diamond), auto;}