Mukasurat Extra

Terjalinnya Ikatan..

Daisypath Anniversary tickers

Jom Main klik-klik-klik

Followers

Sunday, June 27, 2010

We're At Surabaya!! at Last..


Percutian yg dah lama dirancang, telah berjaya ditempuhi, walau dengan beberapa masalah yg tetap melanda.. Dugaan hidup berkeluarga..huhu

Seperti biasa, persiapan untuk melancong berlangsung lama.. Berpusat di rumah Abang di Taman Damai Court, semua kelengkapan dan aktiviti dilakukan..

Gambar tiada kena mengena dengan isi pernyataan di atas..


Jadi, perjalanan pada 11 Jun 2010 bermula jam 10 pagi.. Tapi, bukan terus menuju ke LCCT.. Singgah basuh kete dulu..hehe
Kereta Myvi gembira dicuci.. Kelihatan dihadapan, Cefiro mendahului perjalanan menyelesakan buat kereta2...
Cik Fadhil menjeling manja ke arah kamera utk merakamkan gambarnya dalam perjalanan ke Surabaya..

Setelah sesi 'ribut2' di LCCT, dengan 'marathon' yg xdijangka2, ditambah pula dengan keadaan cuaca yg amatla mendebarkan hati, kami pn berjaya tiba di Lapangan Terbang Juanda, Surabaya, Indonesia dengan 2 penerbangan berasingan.. Alhamdulillah..

Tersenyum puas hati dengan keberjayaan tiba di bumi Indonesia..
Penuh padat keadaan kereta Pak Bowo dengan ketibaan kami..

Setibanya kami di Bandara Juanda jam 930 mlm (waktu Indonesia), Abang n famili dah sampai jam 730 mlm, dan Pakcik Bowo dah sampai jam 630 ptg, (flight kami delay, sian Pak Bowo..) kami terusla bertolak ke Bandar Siduarjo, 1jam 45 minit perjalanan dari Bandara..

Kami menginap di Hotel The Sun, hotel baru yang bersebelah jer ngan Giant..huhu

12 Jun 2010, kami pn memulakan penjelajahan di Surabaya.. Muzium Tantarula menjadi tempat persinggahan pertama..
Dengan bayaran Rp 2000 seorang, kami pn berjalan2..
Patung Yoga yg ada banyak kt sini..
Jadi tumpuan..
memang glemer mamat itam nie..
nie lak antara barang2 yg ada dalam muzium nie..
Yg nie jd pujaan abang.. Sbb nie jer yg paling buruk..(??)
Nie lak patung Dewa-Dewi dorang.. Kecik betol, sian...
I have no idea.. The aircond was so cold..hahaha
Nie Dewi Penyubur.. huhu.. Xde gaya pn..
Here we are!!

Kemudian kami pn meneruskan perjalanan kami..
Pemandangan dari dalam kereta Pak Bowo...
Kami di dalam kereta..
Yang belakang tu nampak cam Patung kt muzium td jer...
Merenung traffic jam Surabaya..

So, perhentian kedua ialah Matahari Shopping Mall.. Shopping mall terbesar di Kota Surabaya. Memang besar banget. Ada 4 wing, giler la kalo nk jalan abis.. Jadi, kami pn jalan2 sket, pastu kuar..huhu
Pembelian pertama, di SOGO.huhu.. Beg sandang berharga Rp150000..

Kami pn terus berjalan lagi. Kali ini mencari isi perut plk.. Sampaila di sini..
Sebelum masuk, wajib ada tanda di sini..
Tak sempat lg nk duduk, mknn dh penuh atas meja..
Makan2.. Jangan malu2..Al-maklumla, masing2 dh lapa..huhu
Separuh lauk pn dh abis.. buurrpp

Kami terus meneruskan perjalan ke tempat lain pula.. Pasar Besar Groser Surabaya..
Letih berjalan, duduk sebentar berborak2 dgn peniaga di sini...
Ke'eager'an membeli telekung..Memang seorang wanita.. Rusydan dan Cik fadhil naik bosan menunggu...
Dan, di penghujung hari, hujan turun menyambut pengeluaran diri kami dari Pusat Groser tersebut.. Kelihatan Pak Bowo yg konfius, nk redah hujan or tak utk pergi ke kereta..

Akhirnya, kami redah jer hujan tu, berjaya naik kereta dan pulang semula ke Siduarjo.. Malamnya, kami mkn KFC jer.. Ok gak..hehe..
Pagi2 lg, bebudak dh kejut.. Ajak mandi kolam.. Nie motif utama dorang datang ke Surabaya nie..hehe
Berbekalkan jaket pelampung Raif, Ummi telah berjaya mengapungkan dirinya..
Ummi yang masih ketakutan terhadap air, membaca beberapa doa sebelum melepaskan tangan daripada palang tangga kolam..
This is our signature pic..
Raif dengan yakinnya menunjukkan skill terapung telentang yg hebat dengan menggunakan pelampung jaket.. Tapi dia pakai tu sekejap jer.. Xlama lepas tu, dia dh pandai terapung sendiri tanpa pelampung.. And dh boleh berenang jugak..
hehehe.. Gadis seksi di tepi kolam..
Selepas kepenatan bermain air di kolam, kami sekali lagi bersiap2 utk ke Kota Surabaya.. Nie aksi semasa baru jer memulakan perjalanan..
Niela yg terjadi pd org yg letih main air..
Sorg lagi mangsa keadaan..huhu
Sekali lagi di Pasar Besar groser Surabaya.. Rusydan dan abang mencari2 saiz yg sesuai utk membeli jeans..
kami yg sedang menunggu Abang mencari pak Bowo utk mengambil purse yg tercicir dlm kete..
Aksi poyo seorang budak yang mengantuk dan kebosanan..
Ya, setelah kami keletihan mencari barang2 yg dikehendaki, kami pn berkumpul di depan lift utk membawa kami ke parking lot di mana Pak Bowo menunggu kami dengan sabar..
Dan disebabkan kami belum makan lg, Pak Bowo pn terus memecut utk ke Restoren Nasi padang utk lunch..(Kul 330 waktu Indonesia, lunch apa nyer..huhu)
Apa2 pn, makan tetap makan..
Rusydan teruja dengan jumlah motorsikal yg amat banyak kt sini.. Dia pn eager la nk amik gambar ngan contohnya.. Aparaa..
Nie lak sesi Hafeeza mendera Makngah dan Ummi utk menjadi model sensasi photo shoot dia..
Macam2 gaya la plk..Terangkat2 kaki Ummi..hahaha
Nie model kecik..
I suka gambar nie..

lepas makan, kami pn balik semula ke hotel..Sambil2 tu, menghayati malam minggu di Kota Surabaya dan Bandar Siduarjo.. Happening.. Disebabkan kami kenyang baru lepas makan, jd dorang pn xnak kuar dah. Jadi, Kami 3 beradik bersama suamiku sayang pn round2 Giant Indonesia, tengok apa yg ada..
Ini yg kami dpt..hehe
Dan ini jgk..

hhehehe.. Jangan mare.. Lepas melepaskan lelah kaki berjalan, kami pn balik semula ke hotel.. Tido awal, sbb esok dhnk balik..
Suatu pagi di tepi kolam renang..

Disebabkan semua baju dh di'packing', kami dh xberenang pg tu..bg bebudak jela lepaskan kempunan dorg sebelum balik.. Lgpun, ada lg tempat yg nk g sebelum bertolak blk..
Cik Fadhil dan Saya berada di celah2 beg dlm perjalanan pulang..
Ya!! Inilah tempat persinggahan terakhir kami.. Mitra Jaya kedai menjual barangan kulit..
Mahalnya barang2 kt sini..hehehe.. Maklumla, barangan kulit asli.. Jd kami pn berjalan2 juga ke kedai2 lain utk melihat2 barangan lain yg mungkin murah sket.. jadi Daku pn berjaya mendapatkan purse kulit asli buat Daku, Cik fadhil dan Mak (Chenor) dan juga handbag buat Daku jugak dan Mak(bentong).. Habisla dlm Rp1000000 ptg tu..Aduii
Makan dulu sebelum naik kapal terbang.. Muka letih sbb dh 4ari berjalan2..huhu
Tp yg nie mmg sentiasa fit dan bersemangat.. Atlit, biasala..
Kami di sisi kereta Pak Bowo selepas mengisi perut.. Bertambah rendahla kereta Pak Bowo nie..huhu
Kedai membuat kunci nie ada banyak di sepanjang jalan..
Mengabadikan keadaan jalan raya di Surabaya sebelum berlepas pulang..
Lagi..
Dan lagi..
Setibanya kami di Bandara Juanda.. Hanaan masih setia dengan spek pink nya..
bergambar kenangan bersama Pak Bowo di bandara Juanda..
Senja di airport..
Bebudak keletihan menanti masa check in..
Dan akhirnya, Kami pn tiba di Malaysia pd tepat jam 1145mlm.. Lewatnya dh.. Sementara menunggu Abang mengambil kereta di parking Hospital Pusrawi yg jauh tu, kami bergambar kenangan lg..

Kami semua naik Cefiro dr LCCt ke Taman melati utk mengambil Myvi yg ditinggalkan di sana.. Lepas tu terus menuju ke Temerloh.. Sampai jam 4pg, tido terus..

Itulah catatan perjalanan kami ke Surabaya.. InsyaAllah, kalau ada masa dan wang lg, percutian lain akan dirancang jua.. InsyaAllah..

tata

No comments:

Post a Comment

Tak perlu Disangkal lagi..

There was an error in this gadget
Pink Diamond), url(Pink Diamond), auto;}