Mukasurat Extra

Terjalinnya Ikatan..

Daisypath Anniversary tickers

Jom Main klik-klik-klik

Followers

Wednesday, July 3, 2013

Tarik Nafas Dalam-dalam...


Biasa adat di dunia.. Dah buat salah, maka akibatnya bakal menyusul, tak kira cepat atau lambat..

Itulah kisah saya di suatu hari. Kerana percayakan cakap-cakap satu pihak, pihak yang lain menggelupur kepanasan akibat kata-kata saya.. Berdosanya perasaan.. Terus pihak yang bersalah memutarbelitkan fakta, hingga saya tersepit antara durian yang sedang bergolek.. Terlenyek hancur luluh luka berdarah...

Saya sudah sedia tahu, akan keadaan si lidah bercabang.. Namun keadaan diri seolah lupa ketika mengiakan kata-kata bercabang sebelum terus bersuara akan fakta goyah bercabang.. Dan kerana kekurangan diri, segalanya menjadi kelukaan buat ramai insan dan memberikan kesan dosa yang mendalam untuk saya..

Dalam diam, saya cuba mengucap syukur.. Jika tiada kejadian ini, tentu saya masih berkira-kira untuk meletakkan kepercayaan pada si lidah bercabang dan si lalang tepi jalan. Dan dengan nafas yang ditarik dalam, saya pasti ketenangan itu akan datang, setelah saya selesaikan segalanya..

Saya akan cuba menarik kembali pisau yang saya tikam ke belakang seorang insan, dan saya akan gulung lidah-lidah bercabang yang buat hati saya bergetar di saat saya mahu segala-galanya tenang-tenang sahaja..

Buat si lidah bercabang, tahniah kerana berjaya menambah seorang lagi yang meyakini pembohongan-pembohongan anda yang takkan pernah hilang tu..

Buat si lalang di tepi jalan, kini saya tahu mengapa anda hanya lalang di tepi jalan.. Dan bukannya rumput cantik berharga beribu-ribu ringgit yang hidup di laman kaya dijaga rapi.. Anda akan terus dicantas dan ditebang walau sebanyak kali anda terus hidup menyambung hidup..

Saya perlu lebih tenang.. Dan alhamdulillah saya mempunyainya...

InsyaAllah.. Masa depan saya akan lebih tenang, setelah saya menghindari segala anasir yang selama ini tidak saya sedari...

No comments:

Post a Comment

Tak perlu Disangkal lagi..

There was an error in this gadget
Pink Diamond), url(Pink Diamond), auto;}