Mukasurat Extra

Terjalinnya Ikatan..

Daisypath Anniversary tickers

Jom Main klik-klik-klik

Followers

Friday, February 19, 2010

Ini yg Dicari...


Seminggu cuti CNY dimanfaatkn utk merehatkn badan dan 'menipiskan' purse..hehe
Ini semua adalah gambar2 yg menjadi koleksi sepanjang percutian dr Isnin-Khamis.. Erm....teringin nk meng'edit' gambar2 nie tp kekurangan bakat, kreativiti, inovasi n masa menyebabkan hanya yg ori dipaparkn.. Ori lebih baik kan..huh

The story goes....
7.00am (Isnin) : Abang baru menyuarakan rancangan utk bertolak ke KK.. aper?? Terkejut beruk daku. Xdapat nk bersiap cepat sbb xready lgsung!! Siapkan umah dulu..

10.45am : Baru bertolak. Cik Abang nak bermanja, suh daku drive lak.. Layankan ajer.. Panas badan sepanjang perjalanan.. Berpeluh2. Mungkin sbb dr pg xberhenti2 bergerak menyetelkan semua perkara kot..

1.30pm : Berhenti di restoren Malaysia di Beaufort. Tujuan sebenarnya nak breakfast, terjadi breaklunch la plk.. tp makan Pau yg best tau..

Fokus drive walau rs letih..huhu
Niela pau ayam dan daging yg besar2.. harga RM2 satu!!
Puas ati..Banyak isinya..

Dr Beaufort ke KK, Abang sambung drive. Daku tanya, kenapa xbagi daku sambung drive, Abang kata daku xcekap drive di tempat yg sukar..huhu..Ayat bunga2 Suami daku nie..

330pm : Sesampai saja di KK. cari tempat penginapan dulu.. G tang Dynasty, Green View, semua penuh.. Last2, try Impiana Mutiara. Nama best tp bilik cuma boleh thn la... Tp okla utk tidur semalaman..

700pm : Keluar makan n jalan2... nak main Bowling!!
Nie semasa tengah menunggu ketibaan Rojak Ayam. Tengok2 tangan sendiri, terkejut tengok dia tengah mengelupas... burukla plk... Nie semua pasal Sukan sekolah..Alahai sekolah...

8.00pm : Sampai di CP. Tunggu Kak Hera, Raina, Izi n Adila utk memulakn permainan.. Tp segan gak nk main nie.. Kebetulan, ramai giler org mlm tu.. semua 100++.. Camner 'Longkang Master' nk beraksi nih?? h0h0h0hh
Berbincang strategi dulu..tgk brader tu baling dulu..bg komen dulu..:)
Sementara tunggu turn, kita cuci mata dulu...
Gaya yg hampir nk 'Strike'..
Akhirnya.......GOAL!!!!!!! hahahahahaha

1030pm : Abis main, nk tgk wayang tp citer yg nak ditengok semua tinggal midnite show jer... Disebabkn letih n ngantuk, balik tidur la... Esok nk jalan lg...

700am (Selasa) : Kak Hera bgtau, dorg nk g jalan2 ke Filipino Market dulu. Janji bertolak kul10 kang..banyak ms nak guling2 lg...

930am : check out n g breakfast (mungkin breaklunch jugak nie kot...).

1000am : bertolak ke Pdg Merdeka. (kak heran n d geng tggu kt situ utk perjalanan yg seterusnya...)

1030am : Bertolak ke Kundasang...
Kak hera dan Swift nya meluncur laju.. Penat Avanza nk kejar.. Nasib baik b2 jer, kalau x, tinggal jauhla Avanza...huhu
Kabus yg tebal disepanjang perjalanan menaiki Tanah Tinggi Kundasang... Nyaman udaranya...
Tengok tu, Swift mmg HEBAT!!
Cik Abang hanya mampu tersenyum sumbing melihat Swift yg laju..
Daku amik kesempatan berposing.
Nie Strawberry Cottage. Kami berhenti utk tanya ada bilik 0 x..
Kesimpulannya, tiada... kami posing2 amik gambar jela...
Nie odw ke Zen Garden. Maju gak Restoren daku nie.. dulu datang umah kayu jer, skg dh renovate jd batu...
Nielah keadaan di Pekan Kundasang...
Yer..Dsebabkan Kundasang dh penuh, kami meneruskan perjalanan ke Ranau utk mencari tempat bermalam.. Nasib baik, ada sebuah rumah tumpangan yg ada bilik 0.. Kebetulan, ada 2 blk jer.. Alhamdulillah, rezeki.. Dh dpt bilik, malan lak..

345pm : Kami bertolak pula ke tempat tujuan utama, "Tagal Ikan Kelah Sg Moroli, Kg Luanti Baru, ranau"
Amik gambar tanda kenangan dulu...
Hebat gak. Banyak peraturan utk memelihara kesejahteraan ikan2 kelah dlm sungai tu...
Daftar nama dulu... Ehh..Daku dh ber'baby'??? hahahaha..
Itulah keadaan org yg th 'berurut dgn kelah' di sungai nie. yg nampak cm hitam kt kaki2 dorg tu, ikan kelah la tu!!
Abang Mohd Aniq, anak Kak Salmah. mmgla xserupa muka daku kan...
ahah!! Setelah lama jgk menunggu giliran utk turun ke sungai, giliran kami tiba jgk. nie kaki Abang yg dihurungi kelah.
Kaki Abang lg..Tp fokus pd ikan2 yg jinak...
Posing setelah tamat masa 15minit. Sakit disedut kelah mmg xtahan bg 1st timer.. Saper2 nk dtg KK. bgtaula..Korg bayar duit minyak, daku boleh jd tour guide ke Tagal kelah nie..hehehe
Selepas terjerit2 kena sedut dek kelah, kami amik kesempatan mandi manda di hilir sungai tu..Air yg sejuk, nyaman ehhh.....
Main2 air pn sonok gak... psssttt....jgn bgtau org yg kami nie semua cikgu!! hehe
Nie la tmpt penginapan kami di Pekan Ranau..

Dah hampir jam6 ptg baru kami pulang. Mandi2, solat, kuar nk dinner lak..hehe

700pm : Kuar dinner. Tp g cari roti dll utk makan2 esok pg lak..

900pm : Balik semula ke bilik, rehat2, tido000...

600am : bangun. gosok gigi. Bersiap2. nak g Poring Hot Spring pulak!!!
Beli tiket di pintu masuk..RM3 per head.
Mari kwn2, kita menuju ke arah nie!!
Gambar kenangan xle tinggal..
Atas jambatan gantung nie pn kena ada...
Welcome!!! Ambil gambar dan tinggalkan tapak kaki ya!
"Bang, kita dh xbanyak amik gambar berdua kan...?"
Hahahaha..Nie kolam mandi terbuka namanya.. sebab kami awal, dapat cop tempat dulu, isi air dulu..mmg panas beb...
Lalalala..nie Rockpool. air sejuk giler. menggigil la kami.. Tp ok jer berenang.. Kuar air panas, masuk air sejuk. Pastu sambung semula air panas..Dh puas, masuk air sejuk, baru bilas badan..hehehe
Time balik, masing2 mmg puas ati..n penat gak.. Sian driver...
Ambil gambar Cik Abang yg sorg2 gentleman di tengah2 wanita2..hehehe.. I LoVE U darling 4 being soo00000000 CooooLLLL.......
Gunakan masa yg ada utk bergambar...
Adakah itu perut ku??00hh tiDAK!!! jangan tertipu dgn ilusi optik tersebut..

1130am : bergerak pulang ke Ranau, bersiap2 utk turun ke KK semula...
Singgah Pekan Kundasang beli sayur sket.. Geram betol tgk sayur2 nie. rasa cm nk beli semua ja. tp Abang jeling2 tajam, paham sendiri la..hehe
Nie buah2 lak. Beli manggis, strawberi n jambu potong..
Sesampai di KK, singgah 1 borneo utk makan di Kenny Rogers. Kak Hera yg belanja tau..

Pastu, g check in kt Hotel tabung Haji, relek2 jap pastu bergerak ke CP tgk movie lak. OK la jgk.. Balik tgk movie, semua pun dh lembik, tidur jela...

Pagi2 ari Khamis : kak Hera kuar servis kete. Daku n Abang guling2 lg. Dlm kul930, kami check out terus, nk heading ke Lintas Square utk urusan rasmi (RASMI??:)). sELESAI DI SITU (aLHAMDULILLAH), kami kembali semua ke pusat Bandar KK utk makan Pizza hut..
Daku amik 1 udang..
Pizza kedua Abang..hehe

Alkisah, Dila nk belanja makan Pizza tu, Alhamdulillah.. TQ Kak Hera n Dila..!!

Daku sempat buat facial treatment sebelum balik aritu. Semua gara2 dh xlarat dgn keadaan muka yg teruk akibat xdpt penjagaan yg betul sepanjang kesibukan bersukan...

So, balik umah semula, sambung jd suri rumah yg buat keje rumah...
Masak2..Abang tolong kemas2 rumah.. TQ Abang..

Bila sekolah dh buka, baru teringat, kerja majalah sekolah..3K xset tarikh xmiting lg..Senarai nama pelajar xhantar ke Jbtn kshtn lg.. Dan bila sampai di meja di bilik guru, nampak terdampar lembaran kertas lg..

Cikgu Hidayah, sila buat tindakan segera atas surat Denggi ini!!

Kerja lg...

Alahai cikgu....

Tata

No comments:

Post a Comment

Tak perlu Disangkal lagi..

There was an error in this gadget
Pink Diamond), url(Pink Diamond), auto;}