bahan2nya:
1 tin tepung jagung
1/2 tin tepung gandum
1 buku butter
1 biji kuning telur
1/2 cawan gula
sikit esen vanilla
1 tin susu pekat (kecik)
cara2nyer
- ayak tepung jagung dan tepung gandum bersama2. ketepikan.
- pukul butter bersama gula sehingga kembang.
- masukkan telur dan esen vanilla
- setelah sebati, masukkan tepung dan adun sebati.
- setelah mendapat campuran yg peroi, gunakan susu pekat bagi menghasilkan adunan yg sesuai utk dijadikan semprit yg lawa.. (maksudnya sampai adunan lembut boleh terbentuk la tu..)
- bakar dalam oven dengan api sederhana.. berapa minit? tak ingatla..hehheheh
selamat mencuba.. bye
tata
sukat guna tin? guna tin apa? tin susu kecik tu ke?
ReplyDeleteHm..tak sangka ye wat biskut ada guna susu cair, hehe..
Baru pg tadi berdebat ngan abglong pasal ni. Abglong kata..mgkn kuih semprit mak dayah ni guna susu pekat. Kaklong kata..tak...mana biskut ada guna susu pekat, diorang guna susu tepung..hehe..Rupa2nya, betul ler ckp org yg tak nah wat biskut tu..kuikui..
Apa2 pun..tq ye..nanti kaklong cuba..SELAMAT!!!